Aydeniz: Gelin hep birlikte yaptırmayalım

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla Milliyetçi Hareket Partisi İl ve Çerkezköy teşkilatını eleştiren CHP İlçe Başkanı Engin Camcı'ya MHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı

Çerkezköy 2.03.2018 21:00:00 0
Aydeniz: Gelin hep birlikte yaptırmayalım

MHP İl Teşkilatı ve Çerkezköy teşkilatının termik yapılsın derdinde olmadığını kaydeden Aydeniz “ Milli enerji dediğimizde milli kelimesini duyunca tüyleri diken diken olan insanlar bunu anlayamazlar. Biz her şeyin masaya yatırılmasından yanayız. Gelin hep birlikte yaptırmayalım. Bu sadece CHP İlçe teşkilatı yada Çerkezköy Belediyesinin problemi değildir. Belediye Başkanı Vahap Akay topladığı bilgileri bize sunar ise kol kola gider arazide bekler yaptırmayız. Termiğin zararlarının farkındayız. Termiğin bu kadar yakına yapılmasına da karşıyız” dedi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, geçtiğimiz günlerde kendisini ve MHP İl Başkanı Koray Önsel’i eleştiren CHP İlçe Başkanı Engin Camcı’ya sert cevap verdi.

 

BAŞ SAĞLIĞI DİLEDİ

 

Dün saat 14.30’da parti binasında açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz “ Afrin operasyonunda sekiz kahramanımızın şehit olduğu, 13 yaralı askerimizin olduğu haberini aldık. Şehitlerimize Allahtan rahmet, geride kalan yakınlarına ve Türk milletine baş sağlığı diliyoruz. Yaralı kahramanlarımıza da acil şifalar diliyorum” dedi.

 

“CAMCI TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA YAPMIŞTIR”

 

Aydeniz “ İl Başkanımız Koray Önsel çalışmalar çerçevesinde ilçemizi ziyaret ederek basın toplantısı gerçekleştirdi. Bu basın açıklamasına istinaden CHP İlçe Başkanı Engin Camcı’da bize cevap vermiş. Onada cevaben bugün toplandık. Dün sosyal medya hesabından İl Başkanımız Koray Önsel’de “Engin Camcı’ya gerekirse göz doktoru muayenesini ben karşılayabilirim”  diyerek esprili bir paylaşım yaptı. Camcı sözlerine başlarken iktidar ve ittifak partisi gibi talihsiz bir açıklamada bulunmuş. Kendisi ve onların geçmişi partimizin isminin Milliyetçi Hareket Partisi olduğunu çok iyi biliyor. MHP’nin bu  ülkenin ayrılmazlığının harcı olduğunu da iyi biliyorlar. Son yıllarda alıştıkları genel merkez yöneticilerinin de tarzı olan bir çamur atma, tahrik politikası üzerinden siyaset yapıyorlar. Bu konuda kendisini kınıyorum. İttifak’ın ismi ‘Cumhur ittifakıdır’ . Bu ittifak da Genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle alakalıdır. Kendisi AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’in ve İl Başkanımızın açıklamalarını birleştirerek cevap vermiştir. Mustafa Yel’in açıklamaları kendisini ve partisini bağlar” dedi.

 

“MHP TERMİK SANTRALİN YAPILMASINA TARAF DEĞİLDİR”

 

Cumhuriyet Halk Partisinin son günlerde termik santralden başka tutunacak dalının kalmadığı iddiasında bulunan Aydeniz “ Sadece termik santral üzerinden seçim çalışması yapıyorlar. İl Başkanımızın siyasi malzeme yapıyorlar sözünü yine siyasi malzeme yaparak CHP İlçe Başkanı Engin Camcı partimize ve İl Başkanımıza sataşma yapmıştır. CHP İlçe Başkanı Engin Camcı’nın anladığı dilden söylüyorum. MHP Tekirdağ ve Çerkezköy teşkilatları termik santralin yapılmasına taraf değildir. Biz milli enerji politikasından bahsederken bizi termik yapılsın diyerek anlıyorlar. Türkiye enerjisinin yüzde 78’sini yurt dışından alıyor dedik, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı’daböyle birşeyin olmadığını ve yüzde 55.6’sını ithal ediyoruz demiş. Biz buna doğalgaz, elektrik ve petrolü katarak söyledik” diye konuştu.

 

“BALLANDIRA BALLANDIRA ANLATMADIK”

 

Cumhuriyet Halk Partisinin 30 Mart Yerel seçimlerini kazanabilmek için termik santrali siyasi bir malzeme haline getirdiğini söyleyen Aydeniz “ Termik santral yapılsın demiyoruz. Ülkemizin öz kaynaklarıyla kendi enerjimizi üretmesinden yanayız. Bunun adı nükleer, baraj, rüzgar gülü, güneş paneli olur. Bunlar oturulur tartışılır. Ama kiminle konuşacağız. Bizi bu platformun içine sokmayan bir zihniyet var. Zararlarının farkındayız. Belediye Başkanı Vahap Akay ve vatandaşlarla görüştüğümüzde bize Çanakkale Çan termik santralle ilgili görüşlerimizi sunduklarında detaylı açıklamalar yapmadık. Termik santrali gelip ballandıra ballandıra anlatmadık” açıklamada bulundu.

 

“İÇERDEKİLER KİM OZAMAN “

 

CHP İlçe Başkanı Engin Camcı’nın “Vatandaşı ikna etmeye çalışıyorlar” ifadesine cevap veren Aydeniz “ Birgün vatandaşa termik santrali ikna etmeye çalıştığımızı gördünüz mü ?Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan toplantıda yapılanlar tamamen karşı tarafın provokesidir. Halkın alınmadığı toplantı diyorlar. 200 kişilik salona 300 kişi katılım gösterdi. Küçük salon veya yetersiz salon diyebilirler. Ama içeriye alınmadı derken halktan kastı nedir. Biz oturuyorduk biz Çerkezköy halkı değilmiyiz?. İçerdekiler kim o zaman. Termik santrali savunmuyoruz. Halkın bilgilendirme toplantısını iptal ettiren kim ? kendileridir. Toplantıyı yaptırmayıp içeriye giremedik diyorlar. Benim bilgi edinmemi engelleyenler kim ?Toplantının ardından Belediye Başkanımız ile karşılaştık. O cebinden sorularını çıkardı, bende cebimden sorularımı çıkardım. İkimiz de gelenleri terletmek için sorular hazırladık. Vatandaşlarımızın duyması gerekenleri sormaya gittik.Sayın Engin Camcı bu açıklamadan ne anlamış biz çözemedik. Bir termiğin savunucusuymuşuz gibi açıklama yapmış. Biz on termiğe bedel Çerkezköy ve Çorlu’da ki fabrikaların yaşattığı doğa kirliliğinden bahsettik. Bunu söylemek termiği savunmak mıdır? Termiğin zararlarının farkındayız. Termiğin bu kadar yakına yapılmasına da karşıyız. Devletimiz geri adım atmaz illa bunu yapıyorum derse gidip Afşin’deki 50 yıllık santrali değilde, Almanya, Norveç ve İsveç’te şehir içinde bulunan termik santralli gezelim dedik. Devlette  her şeye rağmen yapacağım derse de bizde oradaki gibi termik santral yapın dedik. Biz siyasi malzeme yerine oluşum yapın diyoruz. Masa etrafında toplanalım yapılmasın diye karar çıkaralım. Gidelim dikilelim yaptırmayalım. Sen beni programa katma, fikrimi alma, milli enerji dediğim zaman da sen santral istiyorsun diyorsun. Benim çocuğum da burada büyücek ama ben enerjimi kendimden üretmekten yanayım” açıklamasında bulundu.

 

“SİZLE ALAY ETMESİ GEREKEN BİZİZ”

 

Aydeniz “ Kimlerin kimlerle ittifak yaptığını biliyoruz. Cumhur ittifakı vardır, bunun projesini de MHP çizmiştir. Direktiflerini belirtmiş, iki parti birleşmiştir. Alay edercesine ittifak partisi demek de yanlıştır. Bizde sizi ‘teröristleri cezaevinde ziyaret eden parti’ diye anarız. Genel Başkan yardımcın pyd’yi terör örgütü olarak görmüyor, fetö diyemiyorsun. Askerlerimizin bozkurt yaparak ‘kızıl elmayagidiyoruz’ demesini hazmedemeyeceksin, gelip bana ittifak partisi diye alay edeceksin. Alay etmesi gereken bizken, edebimizden taviz vermeden kendimize yakışan siyaseti yapıyoruz.Her sıkıştıklarında ülkemizi Avrupalı dostlarına şikayet edenleri de biliyoruz. Bu ittifak milletimizin birliği, bekası ve Türkiye’nin geleceği adına yapılmış bir ittifaktır.

 

“DOĞRULARI HİÇBİR ZAMAN SÖYLEMEKTEN ÇEKİNMEYİZ”

 

Camcı’nın ‘Vatandaştan korkmayı deneyin’ sözlerine sert cevap veren Aydeniz “ Bu vatan için ölen insanlar, memleketi karşılıksız seven hareketin mensupları olarak sen bize nasıl vatandaştan korkma dersin. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten sonra CHP ne zaman halk ile iç içe olmuştur. Tepeden bu millete bakıyorlar. İlçe Başkanı Engin Camcı’nın yaptığımız açıklamayı doğru düzgün okumadığını bütün kamuoyu görmüştür. MHP olarak doğruları söylemekten kaçınmayız diyoruz, sen ittifak ve iktidar partisi olarak termiği ikna etmeye çalışıyorlar diyorsun. Biz hiçbir zaman doğruyu söylemekten çekinmeyiz” dedi.

 

“KOL KOLA GİDER ARAZİDE BEKLER YAPTIRMAYIZ”

 

MHP İl Teşkilatı ve Çerkezköy teşkilatının termik yapılsın derdinde olmadığını kaydeden Aydeniz “ Milli enerji dediğimizde milli kelimesini duyunca tüyleri diken diken olan insanlar bunu anlayamazlar. Milli enerjiden kastımız, enerjiyi kendimiz üretelim. Ne kadar dışarıya bağımlı olmazsak, o kadar güçlü oluruz. Biz her şeyin masaya yatırılmasından yanayız. Gelin hep birlikte yaptırmayalım. Bu sadece CHP İlçe teşkilatı yada Çerkezköy Belediyesinin problemi değildir. Belediye Başkanı Vahap Akay partimize gelip çayımızı içerse, elindeki bilgileri bize sunar ise kolkola gider arazide bekler yaptırmayız. Halk kahramanı olmaya çalışmak, sizin çocuklarınızın sağlığını onlar değil biz düşünüyoruz demekte yanlıştır” açıklamasında bulundu.

 

“GÖZ BOYAMAKTIR”

 

Konuşmasının sonunda Çerkezköy Belediyesinin çalışmalarını da eleştiren Aydeniz “ Kızılpınar içinde aydınlık yok, görüntü yayıp yola ışık diziyorlar. Vatandaş sokak aramız karanlık diyor. Çamuruna çare bulabildiler mi ?Üç tane sokağı asfaltlıyorsun çalışma yapıyorum diyorsun. Çerkezköy Büyükşehir’in bütçesinden en az payı alan ilçedir. Büyükşehir’in 1.5 milyar 2018 bütçesinden bahsediliyor. O bütçeden 50-100 milyon koparırsam kardır gözüyle bakıyorlar. Tek yönle birlikte trafiğimiz Hindistan’ın caddelerine benziyor. Dört sıra park yapılıyor. Caddemin görüntüsünü bozdun mu ? yeşil görüntüm gitti mi ? Kısaca caddemiz hiçbir şeye benzemedi. Vatandaşlar bunu biliyor. Bisiklet yolunu en kalitesizinden yapıyorsun, bir yıl sonra harap olacak. Bu yapılanlar göz boyamaktır” açıklamasında bulundu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10