İş Sağlığı ve Güvenliği semineri yapıldı

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Toplantısı Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlen

Tekirdağ 4.03.2018 19:41:00 0
İş Sağlığı ve Güvenliği semineri yapıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak'ın da katıldığı toplantıya TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, TESKİ Yönetim Kurulu Üyeleri, daire başkanları, şube müdürleri ve personelleri katıldı.

 

‘’TESKİ’NİN ÇALIŞMA ORTAMLARI OLDUKÇA ZOR’’

 

TESKi personelinin vatandaşlar için çok önemli olan su ve kanal gibi hizmetleri kesintisiz olarak yerine getirdiğini kaydeden TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa; ‘’Çalışma ortamları oldukça zor. Hemen hemen bütün daire başkanlıklarımız her an her gün bir iş kazası tehlikesi ile karşı karşıya kalabiliyor. Bütün bunları önlemek için göreve geldiğimiz günden bugüne Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatları bizim için yol gösterici oldu. İlk kurduğumuz müdürlüğümüz de İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğümüz oldu. Hızlı bir şekilde iş sağlığı ve güvenliği yasasının bize yüklediği sorumlulukları yerine getirme noktasında çok mesafeler aldık, almaya da devam ediyoruz. Yaptığımız iş zor ve riskli bir iş. Risk derecesi yüksek bir kurumuz. Bunun için farkındalığımızın artması, tedbirlerimizin alınması noktasında yapacak çok işimiz var. Bu seminerin düzenlenmesinde emeği geçen Destek Hizmetleri Dairemiz, ilgili Genel Müdür Yardımcımız ve tüm katılımcı hocalarıma teşekkür ediyorum" dedi.

 

‘’TESKİ'NİN NE KADAR RİSKLİ BİR ÇALIŞMA İÇİNDE OLDUĞUNU BİLMENİZİ İSTİYORUM’’

 

Başkan Kadir Albayrak konuşmasına, " TESKİ'nin ne kadar riskli bir çalışma içinde olduğunu bilmenizi istiyorum. Tabi büyükşehrin de ağır ve tehlikeli işlerde bölümleri var. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Kalite Güvenlik Sistemi, İş Sağlığı ve İş Güvenliği, Çevre Sağlığı Güvenliği Sistemi belgesini aldık ve duvarımıza astık. Şimdi aynı gururu yakın zamanda TESKİ'de yaşayacağız. İş sağlığı ve iş güvenliği konusunda hayatınız boyunca ilerleyen yaşlarınızda keşke demek istemiyorsanız lütfen size öğretilen tedbirleri alın ve koruyucu ekipmanları mutlaka kullanın. Bugün burada programın yayınlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, seminerinizin verimli geçmesini diliyorum" dedi. Konuşmacılar konu ile ilgili katılımcılara bilgi verdi.

 

Haber / Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10