Meclis komisyon raporlarını görüştü

Çerkezköy Belediye Meclisi Mart ayı 2. Oturumu dün Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında dün yapıldı.

Çerkezköy 5.03.2018 20:37:00 0
Meclis komisyon raporlarını görüştü

Veliköy Düğün Salonu’nun ücreti hafta içi 750 TL, hafta sonu ise 1500 TL olarak belirlenirken Türk Hava Kurumu ve Kızılay şubeleri’nin kirası aylık 105 TL olmak üzere bir uzatıldı.

 

Meclis toplantı salonunda yapılan toplantıda gündemde yer alan 9 gündem maddesi tek tek görüşülerek 6’sı oybirliği ile 3’ü oy çokluğu ile kabul edildi. Toplantıda bir önceki meclis toplantısında komisyonlara gönderilen konular görüşülerek karara bağlandı.

 

7 ADET HİSSE SATIŞI OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Gündemin ilk maddesinde Çerkezköy Belediyesi sınırları içerisinde muhtelif parsellerde yer alan 7 adet Belediye hissesinin satışının görüşüldüğü gündem maddesinde de konu ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun görüşünün okunmasının ardından 7 adet hisse satışı oy birliği ile kabul edildikten sonra gündemin 2. maddesinde ise Bilgi İşlem Müdürlüğü’nün Görev, Yetki ve Çalışma Yönetmeliği’nin tanzim edilmesi görüşülerek, Plan ve Bütçe Komisyonu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildi.

 

VELİKÖY DÜĞÜN SALONU’NUN ÜCRETİ 750-1500 TL

 

Gündemin 3. maddesinde yer alan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Veliköy Düğün Salonu’nun ücret tarifesinin belirlenmesi hakkında Tarife Komisyonu’nu raporu okundu ve  Nisan ayında hizmete girecek olan Veliköy Düğün Salonu’nun ücretinin Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe günleri için 750 TL, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri de 1500 TL olması  görüşüldü bu gündem maddesi de Belediye Meclisi tarafından oy çokluğu ile kabul edildi.

 

THK VE KIZILAY’IN ŞUBELERİNİN KİRA SÜRELERİ 1 YIL UZATILDI

 

Veliköy Düğün Salonu’nun ücretinin belirlenmesinin ardından Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi’nin kira süresinin uzatılması talebi ile Türkiye Kızılay Çerkezköy Şubesi’nin kira süresinin uzatılması talebi görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’nu raporları doğrultusunda iki kurumun da kirası aylık 105 TL olmak üzere bir yıl uzatıldı.

 

DİĞER GÜNDEM MADDELERİ DE KARARA BAĞLANDI

 

Kira sürelerinin uzatılmasından ardından Plan ve Proje Müdürlüğü’nün 23.02.2018 tarih 35 Sayılı plan notu ilavesi hakkındaki yazısı İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nu görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edilirken,  Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün Belediyeye ait 3 adet taşınmazın satışı hakkındaki yazısı Plan ve Bütçe Komisyonu görüşü doğrultusunda oy çokluğu ile kabul edildi. Zabıta Müdürlüğü’nün Çerkezköy Belediyesi Pazar Yerleri Yönetmeliği’nde değişiklik yapılması hakkındaki yazısı Plan ve Bütçe Komisyonu görüşü doğrultusunda oy birliği ile kabul edilirken Meclis Üyelerinin yurtdışı seminerine katılması hakkındaki önergelerinin ise haziran ayında toplanacak olan Meclis’te görüşülmesine karar verildi. Gündemin 9. Maddesinde yer alan Belediye Meclisi üyelerinin Belediye meclis başkanlığına verdiği Kıbrıs’ta düzenlenecek olan seminere meclis üyelerinin katılması önerisi görüşüldü. Bu gündem maddesinin haziran ayındaki toplantıda görüşülmesi oybirliğiyle kabul edildi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10