Eleştirilere Akay'dan sert cevap

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay makamında basın toplantısı gerçekleştirerek Kızılpınar Mahallesi ve termik santralle ilgili eleştirilere cevap verdi.

Çerkezköy 6.03.2018 20:08:00 0
Eleştirilere Akay

Kızılpınar Mahallesi ile ilgili algıyı yönetmekle ilgili süreç yaşamakta olduklarını belirten Akay; “Kızılpınar son yıllarda çok çekti ve son dört yılda Kızılpınar ile alakalı hiçbir çalışma yapılmadı “ gibi çalışmalardan bihaber çalışmaları yok sayma, yanlış aksettirme gayretiyle şuursuzca açıklama yapacaksın. Bunlar vatandaştan da milletten de kopuk şuursuzca yapılmış açıklamalardır. Kanalizasyonu yerin altından değil de başka bir yerden götürebilecek varsa formülünü bize de öğretsinler” dedi.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay makamında basın toplantısı gerçekleştirerek Kızılpınar Mahallesi ve termik santralle ilgili eleştirilere cevap verdi.

 

“2017 YILI ÇALIŞMALARIN ARTTIĞI BİR YIL OLDU”

 

Dün saat 11.00’de basın mensuplarıyla makamında bir araya gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 2017 yılının Çerkezköy ile alakalı çalışmaların arttığı bir yıl olduğunu kaydetti. Akay “ 2018 de Büyükşehir Belediyesi’nin, Çerkezköy Belediyesi’nin çalışmalarının gün yüzüne çıktığı bir yıl olacak” ifadelerini kullandı.

 

“FORMÜLÜNÜ BİZE DE ÖĞRETSİNLER”

 

Kızılpınar Mahallesi ile alakalı Çerkezköy Belediyesi’ni eleştirenlere sert bir dille eleştiren Akay “ Kızılpınar Mahallesi ile ilgili algıyı yönetmekle ilgili süreç yaşamaktayız. “Kızılpınar son yıllarda çok çekti ve son dört yılda Kızılpınar ile alakalı hiçbir çalışma yapılmadı “ gibi çalışmalardan bihaber çalışmaları yok sayma, yanlış aksettirme gayretiyle şuursuzca açıklama yapacaksın. Bunlar vatandaştan da milletten de kopuk şuursuzca yapılmış açıklamalardır. Altyapı çalışması yapılırken İllaki bir çamur olacaktır. Kanalizasyonu yerin altından değil de başka bir yerden götürebilecek varsa formülünü bize de öğretsinler” diye konuştu.

 

“17 CADDE 287 SOKAK BULUNMAKTADIR”

 

Akay “ Kızılpınar Mahallesine 80 kilometre kazı yapıldı. Çerkezköy Belediyesi, TESKİ’nin altyapı çalışmasını tamamlayarak teslim ettiği cadde ve sokaklarda bekletmeden üst yapı çalışmalarına başlıyor. Kızılpınar’da yerleşim alanı içinde 17 cadde ve 287 sokak bulunmaktadır. 17 caddeden 10’u tamamlanırken,  63 tane de sokak da tamamlandı.Bunların 22 tanesine asfalt, 12’sine kuru beton, 18’ine demirli beton yol çalışması yapılmıştır. 11 tanesinde ise çalışmalar bitecektir. Kızılpınar’da Büyükşehir Belediyesi tarafından caddeler yapıyor. Kanalizasyon borusu döşenen yolların fotoğrafını çekerek, ‘belediyecilik bu mu’ diyerek şuursuzca açıklama yapıyorlar. Millet yapılan çalışmaların farkındadır. Bugün Kızılpınar’da 55 sokağın beton yol ihalesi var. İhalenin ardından Nisan başı itibari ile TESKİ’nin teslim ettiği 55 sokağı daha yapacağız. Büyükşehir Belediyesi de kalan 7 cadde için ihaleye çıktı. Nisan-Mayıs ayında 7 caddeyi yapacak” dedi.

 

“BU TUTUMUN NEDENİNİN FARKINDAYIZ”

 

‘Kızılpınar’da ki yol çalışmaları için İller Bankasından 15 milyon TL borçlanma talebinde bulunduk’ diyerek konuşmasını sürdüren Akay “Temmuz ve Ağustos’ta çalışmalarını tamamlayacağız. Kızılpınar Mahallesi ile yatıp kalkanlar o zaman vatandaşa ne anlatacak ? Bizler bahanelerin arkasına sığınmıyoruz. Bahanelerin arkasına saklanan beceriksizlere de seslenmek istiyorum. Geçmiş dönemde Kızılpınar’ı yöneten beceriksizler bunun faturasını sandıkta ödediler. Kızılpınar’a bu döneme kadar yapılan yatırımlar 80-90 milyon TL’yi bulmaktadır. İşi siyasete dökerek, sadece atıp tutarak Çerkezköy’e nasıl zaman kaybettirdiklerini de bilmekteyiz. Kızılpınar’ı siz yönettiniz, geçmiş dönemde imar planı düzenlediniz. Bunun altyapı projesini neden koymadınız? Bu anlayışla belediyecilik yapmaya çalışanlara millet faturayı ödetti. Bu tutumun nedeninin farkındayız” diye konuştu.

 

“HANGİ ŞARTLARDA TESLİM ALDIĞIMIZI BİLİYORLAR”

 

Bugüne kadar verdikleri sözlerin bir çoğunu yerine getirdiklerini ifade eden Akay “İçimizde bunun rahatlığı vardır. Bunlar milletin memnuniyetinin de farkındalar. Geçmiş yıllarda Kızılpınar’ı hangi şartlarda teslim aldığımızı da biliyorlar. Bunları kimse unuttu da sanmasın. Borç yükünü dengeleyerek hizmet etme anlayışından ödün vermeden durmadan çalışıyoruz. Kimse Kızılpınar Mahallesi üzerinden bize bir şey söylemeye ve vurmaya kalkmasın. Kızılpınar’da alt yapı, kanalizasyon ve yağmur suyu çalışmaları Temmuz 2016’da başladı. Bu çalışmaların ardından Kızılpınar 70-80 yıl altyapı ile ilgili sorun yaşamayacak. Kızılpınar büyüdükçe, yerleşim alanları dışında da çalışmalar devam edecek” dedi.

 

KIZILPINAR BELEDİYESİ’Nİ BORÇLU ALDIK

 

Kızılpınar Belediyesi’ni borçlu aldıklarını kaydeden Akay “Belediyelerde yatırım borcu olabilir. Bizim serzenişimiz 49 milyonluk kamu borcuna. 2004-2014 yılları arasında kamu borcu ödenmemiş. Biz bir yandan hizmet etmeye çalışırken bir yandan da bu borçları ödüyoruz.Çerkezköy’e hizmet etmek isteyenler bir şeylere engel olmak yerine, belediyenin yatırımlarına köstek olmak yerine destek olması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Bağlık Viyadüğü Projesi hazır ve ihaleye çıkacak. Ancak 3 aydır Karayolları’ndan bir imza beklemekteyiz. Para isteyen, yatırım isteyen yok. Yatırım yapmaya da zaten niyetleri yok. Çerkezköy’ü haritada görmüyorlar. Bağlık Mahallesi’nin iki yakasını bir araya getirecek 15 milyonluk yatırım için bir yazının imzasını bekliyoruz. Çerkezköy bunu mu hak ediyor? Zamanındaki beceriksizliklerinden gocunmayacaklar, destek olacaklar. İmzayı bekleyen Bağlık Mahallesi’ndeki 15 bin insandır” diyerek tepki gösterdi.  

 

‘’TERMİK SANTRALİ SİYASETİN BİR ARGUMANI HALİNE GETİRMEDİM, GETİRMEYECEĞİM’’

 

Termik santral konusuna da değinerek termik santralin hayati bir mesele olduğunu dile getiren Akay; Termik santral konusunu siyasetin, her şeyin dışında tutuyorum. Bu iş ne Çerkezköy Belediyesi’nin ne Cumhuriyet Halk Partisi’nin, ne Milliyetçi Hareket Partisi’nin ne de AK Parti’nin meselesidir demeden, ‘Bu, Çerkezköy’ün meselesidir’ dedim. Termik santral meselesi, siyasete malzeme olamayacak kadar hayati bir mesele. Buna herkes sahip çıkmalı. Sahip çıkmayanları eleştirdiğim zamanlar oldu, eleştireceğim zamanlar da olacak ama bunu siyasetin bir argumanı haline getirmedim, getirmeyeceğim” dedi.

 

‘’KUSURA BAKMASINLAR BEN AKLIMLA OYNATMAM’’

 

Kahramanmaraş Afşin’e giderek termik santral ile ilgili anlatılmayan gerçekleri gördüğünü belirten Akay; ‘’Ben akıllı kömürün ne olduğunu sorduğumdan beri ilanlarda akıllı kömür ifadesini göremiyorum. Bu kömürü akıllı kömür diye izah etmek aklımızla oynamaktır. Kusura bakmasınlar ben aklımla oynatmam’’ ifadelerini kullandı. Gazetecilerin AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’in termik santralle ilgili “Zaralı olsa biz de yapılmasını istemezdik” sözlerini hatırlatması üzerine de konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Zararı olsa karşı çıkmaz mıyız diyorsunuz. Zararı var ama siz karşı çıkmıyorsunuz. Depolanacak kömürün tozlarından Çerkezköy’ün zarar görmeyeceğini söyleyebilirler mi? Akılsız kömürden çıkacak cürufu Çerkezköy’e zarar vermeden kaybedebilecekler mi? Meriç Nehri’nde su buraya nasıl getirilecek? Çerkezköy’ün yer altı suyunu kullanacaklar. Bu kar mı zarar mı? Kömür yıkadıktan sonra suyu nereye gönderecekler? Termik santralin zararı yok demek geleceğimiz için bir vebaldir” diyerek tepki gösterdi.

 

TEREDDÜTLERİMİ VE GÖZLEMLERİMİ HERKESE ANLATIRIM

 

Geçtiğimiz hafta Mhp Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz’in yaptığı açıklamada “Belediye Başkanı Vahap Akay topladığı bilgileri bize sunarsa kol kola gider, arazide bekler, yaptırmayız. Termiğin zararlarının farkındayız” sözlerini kullanması ile ilgili de konuşan Akay; ‘’ “Benden fikrimi isteyen herkese giderim. Basın açıklamasından sonra MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz’i de arayacağım. Tereddütlerimi ve gözlemlerimden aldığım sonuçları herkese anlatırım” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10