Anjelika Akbar rüzgarı

Ünlü Piyanist ve besteci Anjelika Akbar, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonunda önceki akşam unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

Çerkezköy 7.03.2018 20:32:00 0
Anjelika Akbar rüzgarı

Klasik müziklerin yanı sıra kendi yazdığı besteleri piyanosuyla seslendiren Akbar'a sanatseverler büyük ilgi gösterdi. Sanatçı konserinde Doğu Fantazisi, Rain in İstanbul ve Rain in İzmir gibi kendi bestelerinin yanı sıra; Çanakkale Türküsü, Üsküdar'a Gideriken, Uzun Ince Bir Yoldayım ve Haydar Haydar türkülerin uyarlaması, Ayvazovski'nin İstanbul'u ve Pitoresk İstanbul için yaptığı bazı çalışmaları da sevenleriyle paylaştı.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde yeni bir konsere daha ev sahipliği yaptı. Dünyaca ünlü besteci ve piyanist Anjelika Akbar, ÇOSB Konferans Salonunda konser verdi. Geniş katılımın yaşandığı konseri; Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Vize Kaymakamı Soner Zeybek, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Elay, ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Saim Buyruk ve ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan’ın yanı sıra yüzlerce sanatsever izledi.

 

BÜYÜK ALKIŞ ALDI

 

Her parça arasında konukları selamlayarak bir anısını anlatan Piyanist Anjelika Akbar'ın özellikle Çanakkale Türküsü'nü ve Uzun İnce Bir Yoldayım türküsünü piyanosuyla seslendirmesi izleyenlerden büyük alkış aldı. İlgiden dolayı Çerkezköy ve Kapaklılı sanatseverlere teşekkür eden Akbar “ Konserden bir gün önce diş ve çene ameliyatı oldum. Doktorlarımın tüm uyarılarına rağmen ağrı kesiciler ile sahneye çıktım. Her türlü olumsuzluklara rağmen bugün sizlerle olmak istedim. Fazla konuşamadığım için vokalli şarkıları programdan çıkarttım” diye konuştu.

 

TÜRKİYE’Yİ ÇOK SEVDİM

 

25 yıl önce Türkiye'ye geldiğini ifade eden Akbar “ Bir çok ülke gördüm ama Türkiye benim için çok farklı. Türk insanını çok sevdim. Aslında buraya attığım ilk adımdan itibaren Türkiye’ye yabancı olmadım. Kurslara fazla gitmeden Türkçeyi öğrendim. Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra ailem bütün dünyada başkentlere yerleşti. Klasik müzik anlamında da çok elverişli ülkelere gittiler. Beni defalarca çağırmalarına rağmen ben ‘Hayır, benim yerim burası’ cevabını verdim” dedi.

 

“ÇOCUKLARINIZIN MESLEĞİNE SAYGI DUYUN”

 

Annesinin koro şefi ve piyanist, babasının ise orkestra şefi olduğunu kaydeden Akbar, "Ev müzikle doluydu. Birçok müzik enstrümanı vardı. Bütün sanatlar ve felsefe de vardı. Yani bir müzisyenin gelişmesi için bence en uygun altyapı bulunuyordu. Bütün bunların benim için bir şans olduğunu düşünüyorum. Benim ailemin desteği çok oldu. Sizlerde çocuklarınızın yapmak istedikleri mesleklere saygı duyunuz. Yeteneksiz çocuk yoktur, yeter ki aileler çocuklarına yardımcı olsunlar” dedi.

 

AYAKTA ALKIŞLANDI

 

Konserin devamında ‘Haydar Haydar’, ‘Sonbahar’ şarkılarını ve batı klasik müzik eserlerini piyanosuyla seslendiren sanatçı sanatseverleri büyüledi. Akbar, Şener Şen’in baş rolünü üstlendiği Yavuz Turgut’un yönettiği ‘Yol Ayrımı’ filminde ve ‘Beni Unutma’ filminde bestelediği müziği piyanosuyla seslendirirken, konserin finalini ise ‘Üsküdar’a Gideriken’ şarkısı ile yaptı. Akbar konserinde Doğu ve Batı müziğini buluşturarak, kendisine ait beste ve uyarlamalarından oluşan repertuvarı dinleyicileriyle paylaştı. Akbar konserin ardından ayakta alkışlanırken, ünlü piyanist ve besteci Anjelika Akbar’a protokol üyeleri tarafından günün anısına çiçek takdim edildi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10