Kadınlarımız olmasa biz erkekler bir hiçiz

Kapaklı Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Recep Güven Parkı'nda etkinlik düzenledi. Etkinliğin ardından Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı şehit annelerini de ziyaret etti. A

Kapaklı 9.03.2018 20:26:00 0
Kadınlarımız olmasa biz erkekler bir hiçiz

Kapaklı Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Recep Güven Parkı’nda etkinlik düzenledi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Dün saat 13:00’da başlayan etkinliğe Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevgi, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda kadın katılım gösterdi.

 

KADINLARIN TOPLUMDAKİ ÖNEMİ ANLATILDI

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan etkinlik programında Kapaklı Belediyesi Psikoloğu Ceren Sayın ve Kapaklı Belediyesi Basın Yayın Kültür ve Sosyal İşler Personeli Eda Ayaz’ın Kadınlar Günü’nün ortaya çıkış tarihi ve ne zamandır kutlandığına dair ve kadınların toplumdaki önemi hakkında bilgiler verdi.

 

BUGÜN SİZLERİN GÜNÜDÜR

 

Bilgilerin verilmesinin ardından konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, ‘’Çalışan Kadınlarımız, Anamız, bacımız, yarimiz, yol arkadaşımız, emek ve hayat mücadelemizin en değerli yarısı olan emekçi kadınlarımız. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bugün, tarih boyunca hak ve özgürlükleri başta olmak üzere emeği için verdiği mücadeleleri ciltler dolusu kitaplara sığmayan emekçi kadınların, yani sizlerin günüdür’’dedi.  

 

KADINLARIMIZ HER GÜN HATIRLANMALIDIR

 

Kadınların sadece 8 Mart günü değil her gün hatırlanmaları gerektiğini vurgulayan Mandalı, Kadınlarımızın sorunları, diğer toplumsal ve insani sorunlardan ayrı tutulamaz. Kadınların üretime ve yönetime katılma imkânına kavuştukları her ülkede, toplumsal gelişme çabalarında etkin ve çok önemli roller üstlendiğine tanık oluyoruz. Hiçbir ülkenin kadınların emeği ve katkısı olmadan sağlıklı bir şekilde gelişmesinin, kalkınmasının, demokratikleşmesinin mümkün olmadığını düşünüyoruz’’ dedi.

 

CUMHURİYET KİMSESİZLERİN KİMSESİDİR

 

Kadın – Erkek eşitliğinin önemini de vurgulayan Mandalı, ‘’Biz Kapaklı Belediyesi olarak Cumhuriyetin kadın erkek eşitliği mücadelesini daha ileriye taşımaya kararlıyız. Bu konuda sizlerin desteği ve katkısı bizim için büyük önem taşımaktadır. Atatürk, Cumhuriyet Kimsesizlerin Kimsesidir, diyor. Bizim için Kapaklı Belediyesi, ezilenlerin, dışlananların, yok sayılanların, çocukların, kadınların belediyesidir. Bizlerin içindeki Bu sevgi, kimi zaman bir eşin diğerine, kimi zaman bir ananın evladına, kimi zaman öğretmenin öğrencisine ve en önemlilerinden birisi de talep edilenin; kendisinden yardım bekleyenlere duyduğu sevgidir. İşte bu duygularla birbirimize ailemize, çevremize ve bütün insanlığa duyduğumuz sevginin hiç azalmaması dileğiyle, Dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.’’ Başkan Mandalı konuşmasının ardından Nazım Hikmet’in ‘Dünya Kadınlar Günü’ şiirini okudu. Daha sonra programa katılan kadınlara çiçek, Türk Bayrağı ve fular hediye edildi.

 

ŞEHİT ANNELERİNE ZİYARET

 

Etkinliğin ardından Mandalı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla şehitlerin annelerini de ziyaret ederek, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günün'ü kutladı. Şehit annelerinin en onurlu emanet olduğunu belirten Mandalı; ‘’Onları her zaman başımızın üzerinde taşıyoruz. Bizim başka bir ülkemiz yok. Bizler aziz şehitlerimizin büyük fedakarlıkları sayesinde ülkemizde huzur ve güven içerisinde yaşayabiliyoruz. Bizlerde bu anlamlı günde şehit ailelerimizi bir kez daha ziyaret ederek, yanlarındaki olmak istedik. Bu vesile ile tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet ailelerine sabırlar diliyorum" dedi.

 

SERGİ AÇILIŞI

 

Mandalı Şehit annelerini ziyaret ettikten sonra 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Kapaklı Kent Konseyi tarafından, Kapaklı Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan rölyef ve resim sergisine katıldı.  Saat 15:30’da Corner Park AVM’de CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, CHP Kadın Kolları Yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda kadın katılım gösterdi.

 

200 KÜSÜR ÜYEMİZ OLDU

 

Düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Arzu Özdemir; ‘’ Biz iki yıl önce Kent Konseyi’nin açılışında bir avuç insandık, bugün 200 küsür üyemiz oldu. Biz kurslar yapmaya başladık, etkinlikler yapmaya başladık. Şuan hocalar bizleri arayarak çini, takı kursu yapmak için arıyorlar. Ayrıca biz erkek üyeler de yapmaya başladık. Şuandaki sergimizde de bu üyemizin resmi var. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum, 8 Mart Emekçi Kadınlar Gününüz kutlu olsun diyorum.’’ dedi.

 

‘’EMEKTE, SEVGİDE, SAYGIDA HEP BERABER OLMAMIZ GEREKİYOR’’

 

Sergideki kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Başkan Mandalı, ‘’Türkiye’deki 80 milyon nüfusun yarısını kadınlar oluşturuyor ve bu söz hakkının yarı yarıya olduğunu belirtmek isterim. Eğer sizler bu konuda perde arkasında saklı bir şekilde durup kendi gücünüzü göstermezseniz, mağlup edilmiş olursunuz, kendi haklarınızı saklamış olursunuz. İnanın kadınlarımız olmasa biz erkekler bir hiçiz, bu dünyada yokuz. Eğer bu dünyadaki gücümüzü çoğaltmak istiyorsak sizlerin de olması gerekiyor. Emekte, sevgide, saygıda hep beraber olmamız gerekiyor. İşte bunu yapacak ve yaptıracak olan sizlersiniz.’’ dedi.

 

ESERLER SERGİLENDİ

 

Konuşmaların ardından 25 rölyef ve 20 fotoğraftan oluşan sergi açılışı yapıldı. Serginin gezilmesinin ardından Rölyef Kursu Öğretmeni Beyhan ergin, Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Arzu Özdemir’e kendi yaptığı Atatürk portresini hediye etti. 


0282 726 91 91
0282 747 65 10