Beslenme önerileri anlatıldı

Çerkezköy Belediyesi, Çerkezköy Kent Konseyi ve Türk Böbrek Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Böbrek Sağlığı İçin Beslenme ve Hayat Tarzı Önerileri' konulu eğitim semineri bu

Çerkezköy 13.03.2018 22:43:00 0
Beslenme önerileri anlatıldı

‘’KENT KONSEYİ’NİN EĞİTİMLERİ DEVAM EDECEK’’

 

Eğitim seminerinin açılış konuşmasını Kent Konseyi Genel Sekreteri Hüseyin Ülger yaptı. Kent Konseyi’nin yapısı ve işleyişi hakkında bilgiler veren Ülger eğitim, sağlık, çevre gibi konularda Kent Konseyi’nin eğitimlerinin devam edeceğini belirterek Türk Böbrek Vakfı’na teşekkür etti.

 

‘’HİZMETLER ARTARAK DEVAM EDECEK’’

 

Halk sağlığını ilgilendiren bir konuda eğitim semineri düzenledikleri için Türk Böbrek Vakfı’na, Kent Konseyi’ne ve Çerkezköy Belediyesi Kültür Müdürlüğü’ne teşekkür eden Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram da, Çerkezköy Belediyesi’nin Bağlık Mahallesi’ne yaptığı Mahalle ve Taziye Evi ile kültür sanat kurslarının icra edilmeye başlandığını, taziyelerin verildiğini belirterek Bağlık Mahallesi’nin uzun yıllar hasret kaldığı hizmetlere bu dönem kavuştuğunu ve bu hizmetlerin artarak devam edeceğini kaydetti.

 

‘’HER 7 KİŞİDEN BİRİ BÖBREK HASTASI’’

 

Konuşmaların ardından seminere geçildi. Sağlıklı yaşam için beslenmenin çok önemli olduğunu belirten Türk Böbrek Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Arda, düzenli ve sağlıklı beslenmenin sağlıklı yaşam, hastalıklardan korunma, ideal kiloda kalma ve kendini iyi hissetme noktalarında çok önemli olumlu etkilerinin bulunduğunu ifade ederek Sağlıklı ve düzensiz beslenme böbrek ve kalp hastalıklarına, şeker ve felce, kemik erimesi ile kansere neden oluyor. Türkiye nüfusunun %30.2’si hipertansiyon, %12.6’sı şeker ve %22.2’si ise obezite hastası iken her 7 kişiden biri böbrek hastası olma ihtimali veriler ile ortaya konuldu’’ dedi.

 

‘’TÜRKİYE’DE 60 BİN BÖBREK HASTASI DİYALİZE GİRİYOR’’

 

Arda, kronik böbrek hastalığına yakalanan birinin ya diyalize girmesi ya da nakil olması gerektiğini belirterek şuanda Türkiye’de 60 bin böbrek hastasının diyalize girdiğini ve bunun Devlete maliyetinin 2 milyar dolar olduğunu belirterek, bunun ciddi bir yük olduğunu kaydetti. Türk Böbrek Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Arda’nın verdiği bilgiler ile seminer son buldu.

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10