'Çerkezköy'den Bir Tarihin Yazıldığı Yere'

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yılı dolayısıyla Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl 4.'sü gerçekleştirilen Çanakkale Şehitliği gezile

Çerkezköy 13.03.2018 22:47:00 0

Gezi ücretsiz olup gitmek isteyen vatandaşlar 26 Mart pazartesi gününden itibaren nüfus cüzdanları ile birlikte Çerkezköy Belediyesi Halk Masalarına başvurarak kayıt yaptırabilecek.

 

Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl 4.’sü gerçekleştirilen Çanakkale Şehitliği gezileri 31 Mart Cumartesi günü başlayacak.

 

TALEP ÜZERİNE HAFTAİÇİ DE GEZİ DÜZENLENECEK

 

İlk etapta gezilerin Cumartesi ve Pazar günleri biri 45 kişilik, biri 35 kişilik ve biri de 30 kişilik üç otobüs ile yapılacağını ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,  vatandaşlardan talep geldiği sürece hafta içi diğer günlerde de otobüsleri Çanakkale’ye gönderebileceklerini belirtti.

 

BU YIL 4.’SÜ DÜZENLENECEK

 

Gezinin  ‘Çerkezköy'den Bir Tarihin Yazıldığı Yere’ sloganı ile düzenleneceğini belirten Akay, “Tarihimizde çok önemli bir yeri olan ve 250 bin vatan evladının şehit olduğu tarihi yarımadayı Çerkezköy’de yaşayan tüm vatandaşlarımızın görmesini, bu eşsiz zaferin nasıl kazanıldığını idrak etmesini, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Mehmetçiklerimizin hangi şartlar altında düşmana ‘Dur’ dediğini, Türk Askeri’nin Çanakkale’yi nasıl geçilmez yaptığını yerinde görmek için 2015, 2016 ve 2017 yıllarında olduğu gibi bu yıl da Çanakkale Gezileri düzenliyoruz’’ dedi.

 

İLK ETAPTA HAFTANIN 2 GÜNÜ DÜZENLENECEK

 

Gezilerin İlk etapta haftanın 2 günü rehber eşliğinde düzenleyeceklerini belirten Akay;  ‘’Gezileri 31 Mart Cumartesi günü sabah 06.00’da başlatacağız. Gezilerimiz sabah saat 06.00’da Belediye Hizmet Binamız önünden başlayacaktır. Çanakkale Şehitliği ve tarihi yarımada gezisinin tamamlanmasının ardından akşam saatlerinde otobüsümüz Çanakkale’den hareket edecek ve akşam 21.00-22.00 sularında vatandaşlarımız ilçemize döneceklerdir. Gezilerimize katılacak vatandaşlarımızı öğle yemeği için kumanya da verilecektir” dedi.

 

KAYITLAR 26 MART PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLAYACAK

 

Akay gezilerin ücretsiz olduğunu belirterek katılmak isteyen vatandaşların 26 Mart Pazartesi gününden itibaren nüfus cüzdanları ile birlikte Çerkezköy Belediyesi Halk Masalarına başvurmalarını ve kayıt yaptırmalarını gerektiğini kaydetti.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10