'Öğe; Ağaçların sökülmesine müsaade etmeyeceğiz

Tek yön uygulamasına geçilen caddelerdeki orta refüjlerdeki ağaçların sökülmesine tepki gösteren AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öğe ve partililer önceki gece Atatürk Caddesi'nde ağaçlarÄ

Çerkezköy 13.03.2018 22:48:00 0

AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı Başkanı Abdullah Öğe ve partililer Çerkezköy Belediyesi’nin kentin en işlek caddesinde başlattığı tek yön uygulaması projesi çalışmalarında bazı ağaçların yerlerinden sökülüp götürülmesine tepki gösterdi. Belediye ekipleri tepki üzerine ağaçları sökmeden gece saat 24:00 sıralarında bölgeden ayrıldı. Öğe, ağaç söküm çalışmasına son verilmesini istediklerini ifade ederek; ‘’Bu ağaçların sökülmesinin faydasının olmayacağına biz zaten eminiz, bu ağaçların sökülmesinden dolayı da biz Çerkezköylüler olarak hakkımızı helal etmiyoruz. Güzelim caddeyi perişan ettiniz, esnafı da perişan ettiniz, trafiği de felç ettiniz” sözlerine yer verdi.

 

‘’TEK YÖN UYGULAMASI İLE İŞİN İÇİNDEN ÇIKMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ’’

 

Ağaçların sökülmesine müsaade etmeyeceklerini dile getiren Öğe;  Belediye yönetimi Altıyol Kavşağı’nı düzenleyelim derken Çerkezköy’ün tüm trafiğinin alt üst olmasına sebep oldu. Yazıktır. Bu iş bir planla yapılır, bir düzenle yapılır. Hiç mi başka yerlerde örneklerini görmüyorsunuz? Cumhuriyet Halk Partili Belediye'nin Tekirdağ’daki belediyesi de aynı durumda. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tepe Mevkii’nde yaptığı yolda milletin parasını çarçur ederek yol yapıyor. Onu da yapamıyorsunuz, Tek Yön uygulaması ile işin içinden çıkmaya çalışıyorsunuz. Çerkezköylü hemşerilerim adına buradan bu düşüncede olan arkadaşlarımızla birlikte böyle bir açıklama yapma gereği duyduk” dedi.

 

“AÇIKLAMA BEKLİYORUZ”

 

Bu ağaçlarla alakalı kendilerini tatmin edici bir açıklama yapılana kadar gerekirse her gün orada birlikte olacaklarını söyleyen Öğe “Eğer yarın da ekipler söküm için gece gelirse biz yine burada olacağız ve buna müsaade etmeyeceğiz. Bugün amacımıza ulaştık. Herhangi bir çalışma olmasına bugün müsaade etmeyeceğiz” dedi.

 

‘’ESKİSİNE NAZARAN DAHA SIKIŞIK BİR TRAFİK GÖRÜYORUZ’’

 

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz de Ak Partililere destek olmak için  yanlarında bulundu. Belediye başkanına ve yetkililere seslerini duyurmak için orada olduklarını belirten Aydeniz; ‘’ Ağaçlarımız sökülmesin. Refüjün kalkmasına da gerek yok. Çünkü trafiğe bir faydasının olmadığına inanıyoruz. Belki trafiğin rahatlayacağını umarak bu çalışmayı yapıyorlar. Ama Atatürk Caddesi’ne güzel görüntü veren bu ağaçların sökülmesinin faydası olmayacak. Daha önce Öztrak’ta ve Atatürk Caddesi’nin aşağı kısmında yapılan sökümlere baktığımızda, oradaki uygulamaya baktığımızda, aslında trafiğin rahatlamadığını, ağaçlarımızın da boş yere söküldüğünü görmüş olduk. Araçların sağlı sollu çift sıra park etmesine şahit olduk. Eskisine nazaran daha yoğun, daha sıkışık bir trafik görüyoruz. Bu ağaçların sökülmesini gereksiz görüyoruz. Bu refüjün kaldırılmasının trafiğin akışına faydalı olmayacağına inanıyoruz. Faydası olmayacaksa yılların çınar ağaçlarının da sökülmesini, ağaçlarımıza dokunulmasını istemiyoruz” dedi.

 

GECE GEÇ SAATLERE KADAR BEKLEDİLER

 

Açıklamanın ardından gece saat 01:30 sıralarında Abdullah Öğe ve bazı partililer caddeden ayrıldı. belediye ekiplerinin yeniden gelip ağaçları sökmemesi için bazı partililer ise geç saatlere kadar bölgede bekledi.

 

‘’BU ÇALIŞMAYI AĞAÇ KATLİAMI ŞEKLİNDE LANSE EDİYORLAR’’

 

AK Partililerin tepkisi üzerine sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı; ‘’Çerkezköy Belediyesi tarafından 12 Mart pazartesi akşamı Atatürk Caddesi’ndeki ağaç sökme çalışması Çerkezköy trafiğini rahatlatmak amacıyla başlatıldı. Fakat bu çalışmayı ağaç katliamı şeklinde lanse ediyorlar. AK Parti İlçe Başkanı birden ağaç sever bir kişi haline gelip, üyelerine mesaj çekip siyasi rant peşine düşmüştür. İttifak ortağı MHP ilçe başkanı da oradaymış. Arkadaşlara sesleniyorum. Aynı tepkiyi sınırımıza yapılacak olan  (akıllı) kömürle yanacak termik santral için de göstersinler. Santralin yapılacağı alanda ne kadar orman yok edilecek? Kaç tane ağaç kesilecek? Ne kadar alana kömür depolama alanı yapılacak? Ne kadar alana kül depolama alanı yapılacak? Ayrıca bizleri termik santral üzerinden siyaset yapmakla suçlayan bu zihniyetin geçtiğimiz gece yaptığı nedir? Eğer kendileri bunu bir siyaset aracı ve amacı olarak kullanmıyorlarsa, buradan kendisini ve partili taraftarlarını Pınarça’ya davet ediyorum. Eğer niyetiniz gerçekten ağacı korumak, yeşili korumak ise termik santral yapılması planlanan alanda yüz binlerce ağacın katledilmesi söz konusu. Bakın bir yerden başka bir yere nakletme durumu yoktur orda. Bildiğiniz bir doğa katliamı olacaktır. Gelin orada da omurgalı ve sağlam bir duruş sergileyin, hep birlikte kentimizi bu termik santral belasından kurtaralım. Tabi bunu yapmaya cesaretiniz var ise. Sonuçta akıllı kömür reklamı yapan sizsiniz. Bakalım kömürü ve rantı yeşile tercih edecek misiniz etmeyecek misiniz? Hep birlikte göreceğiz” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10