BAL'da gollü hafta

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 12.Grupta 22.hafta oynanan altı karşılaşmanın ardından tamamlandı.

14.03.2018 20:02:00 0
BAL

Haftaya lider durumda giren Altınova Belediyespor deplasmanda Gaziosmanpaşaspor’a iki golle mağlup olurken, evinde Yeni Çanspor’u geçen temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor lider ile puan farkını 9’a indirmiş oldu. Altı karşılaşmanın oynandığı haftada rakip fileler 21 kez havalandırılırken, maç başına ise gol ortalaması 3.5 oldu.

 

LİDER KAYIP

 

Haftaya 49 puanla ilk sırada giren Altınova Belediyespor deplasmanda Gaziosmanpaşaspor’a konuk oldu. Son 9 maçını kaybetmemiş iki takımın mücadelesinde kazanan ev sahibi Gaziosmanpaşaspor olurken en yakın rakibine 12 puan fark atan Altınova Belediyespor oynadığı futbolla camiasını hayal kırıklığına uğrattı. Bu sonuçla Gaziosmanpaşaspor yenilmeme serisini 10 maça çıkartırken Altınova Belediyespor 9 maç sonra yenildi. Maçın başından sonuna kadar Gaziosmanpaşaspor’un üstün oynadığı maçı ev sahibi ekip ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-0 kazandı. Kırmızı yeşillilerin gollerini 47. dakikada Samet Yüksel, 53. dakikada da Kadir Köse kaydetti. Gaziosmanpaşaspor adına Ömer Faruk Kalfa’nın gole giden bir topunu da çizgiden stoper Barış Boylu çıkardı. Akın Topgül’ün çalıştırdığı Gaziosmanpaşaspor, aldığı skorun dışında oynadığı futbolla göz doldururken, skor 2-0 olduktan sonra bile gol araması takımın ne kadar istekli olduğunun göstergesi oldu. Kaya Tevfik Saygılı’nın çalıştırdığı konuk ekip Altınova Belediyespor’da ise stoper Volkansel Yalçın cenazesi olmasından dolayı, orta saha oyuncusu Coşkun Akyil da kart cezalısı olmasından dolayı forma giyemedi. Yalova temsilcisi oynadığı oyunla Gaziosmanpaşaspor karşısında neredeyse hiç varlık gösterememesi hayretle karşılandı. Bu sonuçla Gaziosmanpaşaspor puanını 36’ya yükseltip dördüncü sıradaki yerini korurken Altınova Belediyespor 49 puanda kalmasına rağmen liderliğini sürdürdü. Gaziosmanpaşaspor haftaya deplasmanda Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor’la karşılaşırken Altınova Belediyespor sahasında Yalova Kadıköyspor’u konuk edecek.

 

1911 İŞİ İLK YARIDA BİTİRDİ

 

Haftaya ikinci sırada giren temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor evinde alt sıralardan kurtulmaya çalışan Yeni Çanspor’u konuk etti. Karşılaşmaya mutlak üç puan parolası ile başlayan temsilcimiz ilk dakikalardan itibaren rakip kalede gol aramaya çalıştı.Karşılaşmanın 21’inci dakikasında gelişen organize atakta ceza sahası içinde topla buluşan İliyaz düzgün ve sert bir vuruş gerçekleştirerek 1911 Çerkezköyspor’u 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın 23’üncü dakikasında sağ kanattan gelişen atakta ceza sahası içinde topla buluşan golcü oyuncu Sefa düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek skoru 2-0 yaptı. Üst üste gelen iki golle birlikte oyun disiplininden kopan konuk ekip temsilcimiz karşısında etkili olamadı. Karşılaşmanın 26’ıncı dakikasında ise sahneye bu kez İbrahim Keleş çıktı. Ceza sahası dışında topla buluşan İbrahim Keleş uzak köşeye şık bir vuruş gerçekleştirerek skoru bir an da 3-0 yaptı.

 

İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmanın ilk devresi 1911 Çerkezköyspor’un 3-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Konuk ekipte ikinci devre karşılaşmanın 47’nci dakikasında sol kanattan Ali Alkan’ın ortasını iyi takip eden Nevzat şık bir vuruş ile farkı ikiye indirdi. Karşılaşmanın 83’üncü dakikasında konuk ekip yakaladığı pozisyonu gole çevirerek farkı bire indirdi. 3-0’dan skoru 3-2’ye getirerek moral bulan Yeni Çanspor kalan dakikalarda beraberlik için yüklendi. Gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada 1911 Çerkezköyspor’un 3-2’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor elde etiği galibiyet ile puanını 40 yaparken, Yeni Çanspor ise 19 puanda kaldı

 

SULTANGAZİSAPOR ÜÇ PUANI KAPTI

 

Bölgesel Amatör Lig 12. Grupta mücadele eden Sultangazispor sahasında Çekmeköy Belediye Alemdağspor ile karşı karşıya geldi. Ev sahibi ekip Sultangazispor ilk yarısını 2-0 önde kapattığı karşılaşmadan 2-1 galip ayrılarak haftalar sonra galip geldi ve üç puanın sahibi oldu.Karşılaşmanın 23. Dakikasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Onur Mengi düzgün bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Mücadelenin 34. Dakikasında sahneye bir kez daha Onur Mengi çıktı. Sağ çaprazdan ceza sahası içerisine giren Onur’un şutunda top ağlar ile buluştu ve durum 2-0 oldu.İlk yarıda başka gol sesi çıkmayınca soyunma odasına 2-0’lık ev sahibi ekibin üstünlüğü ile gidildi. İlk yarıda ki etkili oyununu sürdüren ev sahibi ekip Sultangazispor, karşılaşmanın 53’üncü dakikasında penaltı şoku yaşadı. Karşılaşmanın hakemi tartışmalı bir karar ile Çekmeköy adına penaltı noktasını gösterdi.Konuk ekibe Sultangazispor’un başarılı file bekçisi İlkay izin vermedi. Karşılaşmanın 75. Dakikasında gelişen Çekmeköy atağında Sultangazispor savunması gole engel olamadı ve skor 2-1 oldu. Mücadelede başka gol sesi çıkmayınca ev sahibi ekip sahada 2-1’lik skor ile ayrılarak üç hafta sonra galibiyet ile yeniden tanıştı.

 

UZUNKÖPRÜSPOR GEÇ AÇILDI

 

Bölgesel Amatör Ligi 12. grupta Edirne temsilcisi Uzunköprüspor, 22. hafta maçında sahasında Tekirdağ temsilcisi Çorluspor 1947’i konuk etti.İlk yarısı golsüz eşitlikle geçilen maçın ikinci yarısında ev sahibi Uzunköprüspor gol için daha istekli görülürken, aradığı gol 75. dakikada ara transferde takıma katılan Fetullah’tan geldi. Gelişen organize atakta defansın arkasına iyi sarkan Fetullah düzgün bir vuruş gerçekleştirerek takımını öne geçiren golü kaydetti. Çorluspor 1947 ilerleyen bölümlerde beraberlik golü ararken, Uzunköprüspor ise az adamla yakaladığı rakibi karşısında ikinci gol için yüklendi. Maçın son anlarına üstünlüğünü koruyarak giren sarı yeşilliler 90. dakikada yabancı futbolcuları James ile bir gol daha bularak Çorluspor 1947’yi evine puansız uğurladılar.Uzunköprüspor bu galibiyet ile puanını 30 yaparken, ligde sekizinci mağlubiyetini alan Çorluspor 1947 ise 24 puanda kaldı.

 

UZUNKÖPRÜSPOR LİGDEN DÜŞTÜ

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 12.Grupta Lüleburgazspor’un hafta sonu aldığı Edirnespor yenilgisi ile ligden düşmesi kesinleşti. Müsabakayı Kenan Barış Soysal, Furkan Çoban, Ali Can uz triosu yönetti. Ligin bitimine 4 hafta kala ligde 5 puanda bulunan Lüleburgazspor, Edirnespor karşısında sahadan 5-1 mağlubiyet ile ayrıldı. 8 Kasım Stadı’nda güzel bir havada oynanan mücadelede Edirnespor ilk yarıyı Ertuğrul Türksever’in golüyle 1-0 önde kapatırken, Lüleburgazspor ikinci yarının hemen başında Ömer Gün’ün ayağından bulduğu golle ümitlendi. 1-1 Ancak Kırklareli temsilcisinin bu golünün üstünden çok geçmeden misafir ekip Sabur Eser’in 52.dakikada golü ile tekrar üstünlüğü eline aldı. 1-2 Bu golün ardından direnci kırılan Lüleburgazspor üst üste Mehmet Aksel Karadağ, Yunus Namdar, Emre Gedik golleriyle sahadan 5-1 mağlubiyet ile ayrıldı. Bu yenilgi daha önce ligden düşmesi büyük ölçüde kesinleşen Lüleburgazspor’u matematiksel olarak da ligden düşürdü. Lüleburgazspor önümüzdeki sezon Kırklareli Süper Amatör Ligi’nde mücadelesine devam edecek. Uzunköprü ile düşme mücadelesi içersinde olan Edirnespor 31 puana yükseldi.

 

YALOVA KADIKÖYSPOR LİGE TUTUNDU

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 12. Grubun 22. haftasında Yalova Kadıköyspor evinde ağırladığı Çıksalınspor’u 2-1 yenerek lige tutundu.Yalova Amatör Saha 1’de oynanan karşılaşmanın bitiş düdüğüyle birlikte sahada istenmeyen olaylar yaşandı. Konuk İstanbul ekibinin futbolcu ve yöneticileri, Yalova ekibi oyuncuları ve tribünleriyle münakaşaya girdi. Pet şişe ve küfürlerin havada uçtuğu anları emniyet kuvvetleri güçlükle önledi. Yaklaşık yarım saat süren olayların ardından Çıksalınspor güvenlik güçlerinin eşliğinde Yalova’dan ayrıldı.Karşılaşmaya hızlı başlayan Yalova Kadıköyspor 12 ve 17. dakikalarda Yaya Hassan Seiro’nun golleriyle 2-0 öne geçti. Çadlı oyuncu 32. dakikada gördüğü kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Çıksalınspor ise 73. dakikada Eray Can Akkaya’nın golüyle umutlanmasına karşın Yalova ekibi maçı 2-1 kazandı. Son 3 maçında 7 puan toplayan Kadıköyspor küme düşme potasından kurtulmuş oldu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10