Yılmaz'dan üyelere baskı iddiası

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adaylarından Rahmi Yılmaz düzenlediği toplantıda 1 Nisan'da gerçekleştirilecek olan seçimlerle ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Yılmaz oda tar

Çerkezköy 16.03.2018 20:09:00 0
Yılmaz

BASIN AÇIKLAMASI GERÇEKLEŞTİRDİ

 

1 Nisan'da yapılacak olan ÇTSO'nun organ seçimine mavi liste ile girecek olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Rahmi Yılmaz dün saat 11.00’de ofisinde basın açıklaması gerçekleştirdi. Yılmaz” Ticaret ve Sanayi odamızın isteği üzerine İlçe Seçim Kurulumuzun vermiş olduğu kararla 1 Nisan Pazar günü 75. Yıl Ortaokulunda olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası organ seçimleri ile ilgili bazı endişelerimi dile getireceğim. Maalesef ÇTSO Yönetim Kurulu şuanda oda hizmet binasını kendi seçim ofisleri gibi kullanmaktadırlar. Biz odanın üyesi olarak, odanın gerçek sahipleri olarak adaylığımızı dahi odamızda açıklayamazken bu arkadaşlarımız odada çalışan personelleri, oda bilgisayarlarını kullanarak, şirketlere ait oy kullanma yetki belgelerini orada doldurtarak kendi mevcut olan meclis üyeleri ve oda çalışanları aracılığıyla şirketlere gönderipyetki  belgelerini onaylattırıp tekrar odaya getiriyorlar. 'Biz odadan geldik oy kullanmanız için bunu onaylamanız gerekiyor' diye söylüyorlar. Aynı zamanda çok ilginçtir ki Veliköy OSB Yönetim Kurulu üyelerinin bazıları,VİSİAD aracılığıyla yine Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki oda çalışanlarının  doldurduğu şirket yetki belgeleriniVeliköy OSB'nin çalışanları aracılığıyla Veliköy'deki fabrikalara dağıtarak Veliköy'deki yetki belgelerini toplamaktadırlar. Bu demokratik yarış değil" dedi.

 

“YETKİ BELGESİ OY KULLANMAYI KOLAYLAŞTIRMAK İÇİNDİR”

 

“Yetki belgesini toplamak insanların oyunu almak demek değildir” diyen Yılmaz “ Ancak üyelerimizin çoğu bunu bilmiyor. Arkadaşlar gidip diyorlar ki 'Yetki belgelerini biz hazırlayalım siz seçime geldiğiniz zaman çok daha rahat oy kullanırsınız.' Onlarda diyorlarki bize, 'Odadan geldiler belgenin tarihini güncellemememiz gerekiyor dediler belgeyi aldılar.' Yetki belgesi bu değildir. Üyelerimiz şunu bilmelidir ki ÇTSO 1 Nisan’da yapılacak olan seçimlerde İlçe Seçim Kurulu yetkilileri 12 grupta sandık kuracaktır. 12 grupta oy kullanacak üyelerimiz şirketlerde yetki belgelerini yaptırmış iseler yetki belgeleri ve nüfus cüzdanları, yaptırmamış iseler imza sirkülerinin aslını göstererek veya noter tasdikli belgeyi onaylatıp fotokopisini oraya bırakarak yine nüfus kağıdı ile oy kullanabilirler. Yetki belgesini onlara veya biz vermiş olmaları oyunu vermek zorunda oldukları anlamına gelmiyor. Yetki belgesini sadece sandık kurulundaki arkadaşlar alıyorlar, ondan sonra İlçe Seçim Kurulu memuru mühürlü bir zarfı seçmene vererek sandıkta bulunan listelerden kaç tane liste varsa hangisini seçmek isterse üye onun bir tanesini zarfa koyarak seçme seçilme hakkını kullanmaktadır. Yetki belgesi oy kullanmayı kolaylaştırmak içindir . Ama insanlar şirket yetki belgesi yerine imza sirkülerinin aslı noter tasdikli aslı bir fotokopisini oradaki ilçe seçim kuruluna bırakarak oylarını kullanabilirler" diye konuştu.

 

“İNANILMAZ BASKI VAR”

 

Üyelerle birebir temas kurduklarını kaydeden Yılmaz “ Bu temaslarda yetki belgelerini bizde topluyoruz ve odaya veriyoruz. Maalesef oda çalışanlarımız tarafından normal şartlarda Ticaret Sicil Memurluğunun yapması gereken işler Genel Sekreterin takdiri ile yapıldığından, oda çalışanı bir arkadaşımız organize ediyor.  Bizim yetki belgelerini aldığımız arkadaşların listeleri ise bir haftada yukarıya çıkarılıyor. Bizim yetki belgesini aldığımız kişiler telefon ile aranıp ‘ siz oylarınızı onlara mı vereceksiniz’ diye baskı uygulanıyor. Bu demokratik bir seçim olmamakla birlikte insanların hür iradesi ile oylarını kullanması için yardımcı olmaları gerekiyor. Ama maalesef inanılmaz bir baskı var” dedi.

 

“LİSTESİNDE OLMAYANLARI PAYLAŞIYORLAR”

 

Yılmaz” 1 Ekimde sarı listede Çerkezköy'de bölgemizin en büyük iki tane sanayi kuruluşu vardı. Ticaret ve Sanayi Odasına tek liste olarak gireceği kamuoyuna yayıldığı için o dönemdeki seçimlerde 2 büyük sanayi kuruluşumuz sarı listedeydi. Ama 1 Nisan'da yapılacak olan seçimlerde 2 liste, bizim mavi listemiz, karşı tarafın sarı listesi ortaya çıkınca bu iki sanayi kuruluşu yönetim kurulu kararlarıyla buradaki yetkililerine, oradaki seçimlere hiç bir şekilde müdahil olmayacaksınız, tarafsız kalacaksınız denince kararlarını buradaki yöneticilerine ve bize bildirdiler. Dolayısıyla bu önemli firma bizim yanımızda fakat halen bunların adına gidip oy istiyorlar. Burada üyelerimizin dikkat etmesi gereken sandığa gittikleri zaman bu arkadaşların bizimle dedikleri firmaların isimlerine, seçmen listelerine baksınlar. Baktıklarında orada yer almadığını görecekler.Yine 1 Ekim’deki seçimlerde sarı listede olan Çerkezköy'ün önemli iş adamlarından bir kaç arkadaşımız geçmiş dönemlerdeki seçim tecrübeleri çok yüksek olan kamu oyununda sevdiği saydığı oy potansiyeli olan arkadaşlarımız şuanda sarı listenin yanında değil.  Ama maalesef sosyal medya aracılığı ile onlarla çekildikleri fotoğrafları paylaşarak sarı listeyi destekliyorlar diye ondan medet umuyorlar” diye konuştu.

 

“ÜÇTE BİRİ İCRA İLE KARŞI KARŞIYA BIRAKILDI”

 

1 Nisan’daki seçimlerden sonra ÇTSO’da inanılmaz değişimler olacağı iddiasında bulunan Yılmaz “Bütçe toplantısında bütün kalemlerde yıllık aidatların hepsinde yüzde 50 indirim olacak. Yasa brüt asgari ücretin yüzde onundan az yarısından fazla alamaz diyor. Bu illegal bir durum değil. Sonrasında personel durumunu planlayacağız. Oradaki bütün çalışanlar odanın üyelerinin ödediği maaşları,  odadan maaş aldığını bilecek odanın gerçek sahiplerinin üyeler olduğunu bilecek. Üyenin menfaati dışında bir şey gözetilmeyecek. Oda üyelerimiz 3'te biri yüksek aidatlardan dolayı icra ile karşı karşıya bırakıldı. Bunu hatırlatmak istiyorum” diye konuştu.

 

İSABETLİ KARAR OLDU

 

Seçim konusunda çok hassas ve şeffaf olduklarını ifade eden Yılmaz “ İlçe Seçim Kurulumuz 1 Nisan'da yapılacak olan seçimler için 75. Yıl Ortaokulunu seçmesi inanılmaz ve isabetli bir karar olmuştur. Otopark sorunu olmayacaktır. Alan çok geniş olduğu için üyelerimiz hiçbir baskı altında kalmadan oylarını kullanabileceklerdir. Geldikleri gibi gidecekler demek istiyorum. Yapılan baskıların aramızdaki farkı daha da açacağını düşünüyorum. Sonuç değişmeyecek. 12 grubun birinde tarafsız beyaz listeye destek vereceğiz. 11 listenin tamamını almayı hedefliyoruz. Bize ve üyelerimize yapılan baskılar İlçe Seçim Kurulunun sağlayacağı güvenli seçim ortamında boş odada serbest bir sandıkta hür iradelerini kullanarak  gerekli cevabı vereceklerine inanıyorum” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10