ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANDILAR

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Tekirdağ'da da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve  Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıldönümünde  bir dizi etkinlik düzenlendi.

Tekirdağ 19.03.2018 00:30:00 0
ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANDILAR

Etkinlikle çelenk sunma töreni ile başlarken ardından konferans düzenlendi. Daha sonra Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan tarafından gazi ve şehit ailelerine öğle yemeği verdi.

 

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Tekirdağ’da da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve  Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103. yıldönümünde  bir dizi etkinlik düzenlendi.


ÇELENK SUNUMU YAPILDI

 

İlk olarak 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yılı dolayısıyla Şehitler Abidesi'nde çelenk sunma töreni düzenlendi.Törene;  Tekirdağ  Valisi Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Topçu Kur. Alb. Selçuk Kubilay Karslı, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, , İl protokolü, askeri ve mülki erkân ile şehit aileleri ve gaziler katıldı.

 

CEYLAN ŞEREF DEFTERİNİ AYARLADI


Şehitliğe;  Valilik Makamı, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın çelenkleri sunulduktan sonra saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okundu. Tören mangası tarafından yapılan saygı atışının ardından Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan Şehitlik  Özel Defteri’ni imzaladı.

 

ŞEHİT MEZARLIKLARI ZİYARET EDİLDİ

 

Çelenk sunma programının ardından, şehir mezarlığındaki şehitlik ziyaret edildi.

Ziyarette, şehitlerimiz için dua edilmesinin ardından  Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ve beraberindekiler, şehit aileleri ile birlikte şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

 

KONFERAN DÜZENLENDİ

 

Şehitlik ziyaretlerinin ardından 18 Mart Şehitler Günü Anma Programı, Namık Kemal Üniversitesi Konferans Salonu’nda devam etti.  Program saygı  duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Sonrasında Namık Kemal Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Ökkeş Narinç tarafından “Çanakkale Ruhu” adlı konferans düzenlendi.

 

ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ

 

Programa, düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesi ile devam edildi. Sonrasında Tekirdağ Fatih Anadolu Lisesi  öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan programın sahnelenmesi ile sona erdi.

 

ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNE YEMEK VERİLDİ

 

Ardından 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla , Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, şehit aileleri ve gaziler onuruna, Erdoğan Orhan Kongre Merkezi’nde öğle yemeği verdi.  Yemekte ilk olarak Şehit Babası Ayhan Çan bir konuşma yaparak duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

  

RABBİM YAR VE YARDIMCILARI OLSUN

 

Yemekte, Vali Mehmet Ceylan bir konuşma yaptı. Ceylan; “Davetimizi kabul edip bizleri onurlandırdığınız için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Öncelikle Afrin’de, Zeytin Dalı Harekâtında bulunan kahraman ordumuzun aziz neferlerine Allah’tan muzafferiyetler diliyorum. Türk milleti olarak arkalarındayız. Sağ salim vatan topraklarına dönmelerini Rabbimden niyaz ediyorum. Rabbim yar ve yardımcıları olsun'' dedi.

 

İNSANLIK DERSİ VEREN KAHRAMAN MEHMETÇİKTİR

 

Bugün, Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizin gününü idrak etmenin büyük onurunu yaşamaktayız sözlerini dile getiren Ceylan; '' Yokluklar ve imkânsızlıklar içerisinde gerçekleşen bu savaşın sonunda elde edilen zafer, binlerce kahraman askerimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde milletimize İstiklal Savaşının kazanılmasını sağlayan manevi gücü ve inancı aşılamıştır. Bilinmelidir ki! Çanakkale’yi Çanakkale yapan, bitmek tükenmek bilmeyen düşman mermilerinin sesi değil, yaralı düşman askerini sırtına alarak onu düşman mevzisine kadar götürerek, işgalci askerlere insanlık dersi veren kahraman Mehmetçiktir. Savaşmayı değil ölmeyi emreden komutandır. 276 kiloluk top mermisini sırtında taşıyan Seyit Onbaşı’dır. Geriye dönmeyi hiç düşünmeyen, Tekirdağlı 57. Alaydır. Cepheye gönderdiği oğluna “ya şehit ol, ya gazi” demek suretiyle, vatanın her bir karış toprağını evladının canından üstün tutan Türk analarıdır. Mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır.” sözünü içselleştirmiş olan bu vakur millet tarih boyunca gerektiği her an Ömer Halisdemir’leri, Fethi Sekin’leri, Akın Acar’ları bağrından çıkarmakta hiçbir zaman zorlanmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece de zorlanmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerimle üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, şükranlarımı sunuyorum.  Ruhları şad olsun'' dedi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10