Çetinkaya yeniden başkan seçildi

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'nin 5'inci Olağan Genel Kurulu yapılırken mevcut başkan Hayrettin Çetinkaya güven tazeleyerek yeniden başkan oldu.  

Çerkezköy 19.03.2018 00:36:00 0
Çetinkaya yeniden başkan seçildi

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nin 5’inci Olağan Genel Kurulu Cumartesi günü saat 13:00’da dernek binasında yapıldı.

 

Çetinkaya faaliyet raporunu açıkladı

 

Genel Kurul divan heyetini oluşturulması ile başladı. Divana hayırsever Serkan Karagöz başkanlık ederken divan heyetinde Çerkezköy Kent Konseyi Başkanı Funda Serfiçe ve Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay da bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından faaliyet raporu ile ilgili bilgi veren Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ‘’2015-2016 ve 2017 yıllarında pek çok faaliyete imza attık. Okullarda ‘biz engelli kaldık siz kalmayın’ isimli sunumlar yaptık. Ambardere Mevkiinde derneğimize tahsis edilen yerde damlama ve sulama hattı boruları yaptırdık. Bu yerde ceviz ormanı oluşturduk. Kaymakamlık projesi ile resim, satranç, tiyatro, okuma yazma, ritim, folklor ve sema kursu eğitimi çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

 

BAŞKANA YETKİ VERİLMESİ KONUSU OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Denetim kurulu raporunun okunmasının ardından yönetim kurulu ve denetim kurulu ibra edildi. Genel kurulda, dernek adına yer kiralama, var olan yerleri kiraya verme ve bağış toplama konusunda başkana yetki verilmesi ile ilgili önerge de görüşüldü. Bağışları şubenin alma yetkisinin olmadığını kaydeden Çetinkaya, “Şubemizin bağış alabilmesi için bu kararı almamız gerekiyor. Bu nedenle bu önergeyi gündeme getirdik” dedi. Yapılan bilgilendirmenin ardından başkana yetki verilmesi konusu oybirliği ile kabul edildi.

 

SEÇİMLERE TEK ADAY OLARAK GİDİLDİ

 

Genel kurulda tahmini bütçe de 270 bin TL olarak karara bağlandı. Tahmini bütçenin kabul edilmesinin ardından tek aday olduğu için seçimin açık oylama şeklinde yapılmasına ilişkin önerge oybirliği ile kabul edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından seçimlere geçildi. Seçimlere tek aday olarak katılan mevcut başkan Hayrettin Çetinkaya güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçilirken Çetinkaya başkanlığındaki yönetimde Sakine Varlık, Şengül Civan, Neziha Ulucak, Songül Erdoğan, Hacı Salih Derin ve Recep Al yer alırken, denetim kuruluna da İlhan Güven, Mustafa Gezer ve Mehmet Eser seçildi. Disiplin kuruluna Yasin Kok, İlknur Sancaktar, Gülnur Kocaçınar, Bahriye Pıtırlı ve Ayşe Güven seçilirken, üst kurul asil üyeliğine de Hayrettin Çetinkaya, Sakine Varlık, Şengül Civan, Recep Al ve Songül Erdoğan seçildi.

 

ÇETİNKAYA TEŞEKKÜR ETTİ

 

Seçimlerin ardından Hayrettin Çetinkaya, kendilerini göreve getiren üyelere teşekkür etti. Türkiye Sakatlar Derneği’nin çok önemli bir kurum olduğunu b Divan Başkanı Serkan Karagöz “Burası olmazsa olmazımız” dedi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Çerkezköy’e bir okul yaptırıldığını anımsatan Karagöz “Bir okul daha istiyoruz, spor salonu istiyoruz. Çerkezköy hepimizi. Sevdamız Çerkezköy. Bir tane Çerkezköy var. Bu Çerkezköy’ü hep birlikte gönül birliğiyle en iyi yerlere getirmeye çalışacağız. Bu konuda hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız” dedi.

 

DESTEK OLMAYA ÇALIŞIYORLAR

 

“Çerkezköy Sakatlar Derneği büyük bir özveriyle, başkanı ve yönetim kurulu arkadaşları ile beraber, Çerkezköy’de örnek bir çalışmayla, bütün Türkiye’ye de örnek olacak bir şekilde çalıştığını belirten Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da ‘’Bu önemli binada, bu önemli merkezde Çerkezköy’deki engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına ortak olmaya, destek olmaya çalışıyorlar. Çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Engelliler Derneğimize destek olmayı, yanlarında olmayı bir lütuf değil, Çerkezköy’de yaşayan herkesin önemli vazifelerinden biri olarak görüyoruz. Belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Eksiklikler olabilir. Derneğimize, Çerkezköy’deki engellilerimize desteklerini esirgemeyen tüm kurumlara teşekkür ediyorum” dedi.

 

HEPİMİZ BİR GÜN ENGELLİ OLMA ADAYIYIZ

 

Akay Çerkezköy’e engellilerin eğitimi için bir okul kazandıran Müjgan-Serkan Karagöz çiftine de teşekkür ederek “Yeni yönetime çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi. AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe de “Biz burada bir aileyiz. Bu derneğin çalışmalarını hep takip ediyoruz. Zor şartlarda çalışıyorlar. Hepimiz bir gün engelli olma adayıyız. Engelli kardeşlerimiz topluma faydalı olabileceklerini ispatladılar. Evlerinden çıkıp bu tür faaliyetlerde olmaları, bizlerle beraber sokakta, nerede olursa olsun beraber olmaları bizim için, toplum için büyük bir katkı. Engelli kardeşlerimizin kaldırımlarda rahat bir şekilde gidebilmeleri için yerel yönetimlere görev düşüyor, hükümetimize görevler düşüyor. Hükümetimiz de özellikle engelli kardeşlerimizle ilgili ulusal anlamda çalışmalar yapıyor. Biz elimizden geldiği kadar destek olmaya devam edeceğiz. Üzerimize ne düşüyorsa yapmaya gayret edeceğiz. Biz büyük bir aileyiz. Yeni yönetime de çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

 

ÇERKEZKÖY SAKATLAR DERNEĞİ’NİN ÖRNEK TEŞKİL ETTİĞİNİ GÖRÜYORUZ

 

Genel kurulda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı ve Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Kayır da yeni yönetimi tebrik ederken çalışmalarında başarılar dilediler. Genel kurulda kısa bir konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da “Çerkezköy Sakatlar Derneği’nin örnek teşkil ettiğini görüyoruz. Kapaklı’ya bir ışık tutuldu. Burası emsal alındı. Sadece Kapaklı’ya değil, Tekirdağ’ın diğer ilçelerine de önderlik edilmiş olundu. Kapaklı’da 1700 metrekare yerimiz vardı. 600 metrekaresi kamulaştırmak kaydıyla bu alanda hem yaşlı kadınlar, kimsesiz kadınların kalacağı ve aynı zamanda sakatlar derneği binasının da olacağı bir bina yapılacak. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak önderliğinde bu çalışmayı yapacağız. Kapaklımıza hayırlı olsun” dedi.

 

KAPAKLI’MIZA GÜZEL BİR YER YAPILACAK

 

Mandalı konuşmasında ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva’ya da seslenerek; “Kapaklı’mıza güzel bir yer yapılacak. Seçildiği takdirde Ticaret ve Sanayi Odası’nın da oraya maddi ve manevi desteğini bekliyoruz” dedi. Herkesin bir engelli adayı olduğunu kaydeden Mandalı “Onlarla beraber yürümemiz, onların sevgisini beraber paylaşmamız gerekiyor. Yeni yönetimi de kutluyorum başarılar diliyor” dedi. Mandalı’nın sözleri üzerine konuşan Çerkezköy TSO Başkanı Süleyman Kozuva da “Seçilsek de seçilmesek de her türlü desteği veririz. Çerkezköy’deki engelliler yaşam evinin Türkiye’de tek. Bu binanın Çerkezköy’e kazandırılmasındaki katkılarından dolayı Belediye Eski Başkanı Ali Ertem’e de teşekkür ediyoruz” dedi.  Genel kurulun ardından katılımcılara pilav, ayran ve tatlı ikram edildi. Ayrıca  Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe de genel kurulda ikram edilmek üzere 2 tepsi baklava gönderdi.

 

Haber / Abdullah ADIGÜZEL


0282 726 91 91
0282 747 65 10