''Doğal ürünleri tüketmelisiniz''

Kış aylarının sona ermesi ve havaların ısınmaya başlaması ile birlikte mevsim değişikliğine bağlı hastalıklar baş gösterirken vatandaşlar da bu durumu doğal yolla atlatabilmek için aktarlar da yo

Çerkezköy 20.03.2018 21:06:00 0

Havaların bir sıcak bir soğuk olması ile birlikte insanlarda mevsim değişikliğine bağlı hastalıklar ortaya çıkıyor. Kimi vatandaşlar bu durumu hastanelerde uygulanan tedavi yöntemi ile giderirken, bazı vatandaşlarda doğal yollarla hastalıkları atlatmak istiyor. Mevsim değişikliğine bağlı olarak ortaya çıkan soğuk algınlığı, öksürük ve grip gibi hastalıkları doğal yollardan atlatmak isteyenler ise ’geleneksel tıp’ olarak adlandırılan ve sağlık hizmeti veren aktarların yolunu tutuyor.

 

‘’BAĞIŞIKLIK SİTEMİMİZİ GÜÇLÜ TUTMALIYIZ’’

 

Atatürk Caddesi’nde bulunan Doğa Bitkisel Ürünler Sahibi Mehmetali Erbey gribal enfeksiyonların en çok mevsim değişikliğine bağlı olarak ortaya çıktığını belirterek’’ İnsanların bağışıklık sisteminin zayıflaması gribal enfeksiyonların artmasına neden oluyor. Gribal enfeksiyonlar en çok solunum yoluyla ve temas halinde bulaşıyor. Evlerimizi bol havalandırmamız, ve oksijen almamız gerekiyor. Bol sıvı tüketmeliyiz. Marketlerden aldığımız meyve suları, bitki çayları vs. değil evde taze sebze ve meyve tüketmeliyiz. Gün içinde sürekli farklı şeylerle uğraşıyoruz. Bu yüzden ellerimizi sık sık yıkamalıyız’’ dedi. Bol bol doğal ürünlerin kullanılması gerektiğini dile getiren Erbey; ‘’ Günümüzde tüm gıda ürünlerinin genetiği ile oynandı maalesef. Vücudumuzun temel sistemi olan bağışıklık sitemimizi güçlü tutmak istiyorsak köylerde yapılan doğal ürünlerden beslenmemiz gerektiğini düşünüyorum’’ dedi.

 

HANGİ BİTKİLER KULLANILMALI?

 

Gribal enfeksiyonlarda hangi bitkilerin kullanılması gerektiği hakkında bilgi veren Erbey; ‘’ Bu tür enfeksiyonlarda genellikle ıhlamur, zencefil, zerdeçal kullanılıyor. Bir de şifalı bitkilerden hazırladığımız bir grip çayımız var. Onun içinde havlıcan otu, tarçın, hatmi çiçeği otu, limon kabuğu, elma kabuğu, adaçayı, ayva yaprağı, kuşburnu, altın otu, zerdeçal bulunuyor’’ dedi. Keçiboynuzun çok faydalı olduğunu belirten Erbey; ‘’ keçiboynuzu, astım, bronşit hastalıklarına iyi gelir. Balgam söktürücü etkisi vardır. Ciğeri temizler. Sigarının etkilerini azaltır. Keçiboynuzunun pekmezini, meyvesini, tozunu kısacası her türlü halini kullanmamız gerekir.  Çünkü kalsiyum, potasyum, ve mineral açısından zengindir’’ dedi.

 

BİTKİLER NASIL KAYNATILMALI?

 

Şifalı bitkilerin nasıl kaynatılması hakkında da bilgi veren Erbey; ‘’ bir kalın köklü bir de ince köklü bitkiler vardır. Kalın köklü bitkiler suda kaynatılmalıdır. Ancak ince köklü bitkiler su kaynatıldıktan sonra içine atılmalıdır. Çünkü ince bitkiler kaynadıkça içindeki kalsiyum, potasyum ve mineraller kaybolur’’ dedi.   

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10