57. Alay Çannakkale yürüyüşünü tamamladı

Çanakkale Zaferi'nde destanlaşan 57. Piyade Alayı şehitleri anısına bu yıl 8'incisi düzenlenen Çanakkale yürüyüşü tamamlandı.

Kapaklı 21.03.2018 20:31:00 0
57. Alay Çannakkale yürüyüşünü tamamladı

Kapaklı Belediyesi’nden 57.Alay yürüyüşüne katılan personeller Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı ziyaret ederek  yaşadıklarını anlattı.

 

‘’GEÇMİŞTEN ALDIĞIMIZ GÜCÜN BİZİ İLERİYE NASIL GÖTÜRDÜĞÜNÜ BU YÜRÜYÜŞTE HİSSETTİK’’

 

Yürüyüş hakkında bilgi veren personeller; “ İlk durağımız Keşan oldu. Keşan’da 27. Alay 27 kişi 15.Alay Uzunköprü Hava Bölüğü 15 kişi olmak üzere sancaklarıyla birlikte bize katıldılar. Pazar günü 250 km uzunluğundaki yolumuz 57.Alay şehitliğinde sancak teslimiyle sona erdi. Temsilcilerimiz tüm yolu yürüyerek büyük özveri ile ilçemizi ve Tekirdağ 57.Alay yarkışlayı en güzel şekilde teslim etti. Yaklaşık 130 kişilik ekip yürüyerek tüm engelleri aştılar. Temsilcilerimizi İnecik’te, Malkara’da, Keşan’da, Evreşe’de ve Gelibolu’da halkın yoğun ilgiliyle karşıladılar. 103 yıl önce ecdadımızın hayatını hiçe sayarak ülkenin birliği ve geleceği için ortaya koyduğu mücadele tarifsizdir. Kahraman şehitlerimizin yürüdüğü yollarda yürüyerek onları anmak eşsiz bir duyguydu. Geçmişten aldığımız gücün bizi ileriye nasıl götürdüğünü bu yürüyüşte hissettik” dedi.

 

“ŞEHİTLERİMİZİ SAYGI İLE ANMAK ONUR VE GURURDUR”

 

Personeller Mandalı’ya Çanakkale’den getirmiş oldukları hediyeyi takdim etti. Başkan Mandalı, “ Böyle bir yolculuğa çıktığınız için ve sonuna kadar azimle yürüdüğünüz için teşekkür ederim. Aziz şehitlerimizin yürümüş ve savaşmış olduğu yollarda onları saygı ile anmak bir onur ve gururdur. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Allah onlardan razı olsun” dedi. Ziyaretin sonunda Başkan Mandalı bu örnek davranış için 57. Alaya katılan personellere plaket takdim etti.

 

Haber / Melek ELMA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10