Mahalleli Yanıkağıl'ın imar planlarıyla ilgili bilgilendirildi

Kapaklı Yanıkağıl Mahallesinde İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Revizyon İmar Planlarıyla ilgili halka açık bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Kapaklı 21.03.2018 20:34:00 0
Mahalleli Yanıkağıl

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Önceki gün Yanıkağıl Mahallesinde gerçekleştirilen toplantıya Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü personelleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yanıkağıl Mahallesinde düzenlemeye girildiğini ve çalışmaların aralıksız bir şekilde sürdüğünü kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “ 2018'in ortalarına gelmemizle beraber çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. 3194 İmar mevzuatının 18. maddesine göre çalışmaktayız. İmar mevzuatı çok teferruatlı bir mevzuat. Kadastro ile görüştüğümüzde mevcut hali ile tekrar ölçümleme haline geçeceğiz cevabını aldık. Bizi aşağı yukarı bir yıla yakın olarak o konu ile oyaladılar.1971'li yıllarda mevcut alanı size ölçümlerini gerçekleştirirken size soruyorlardı, sizin söylediklerinize göre alanınızı yazmış oluyorlardı. O zamanlar biliyorsunuz yine ölçümleri harita mühendisleri, harita teknikerleri yapma unsuruna sahipti. Ama devlet tarafından yapılıyordu." dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR UYARIDA BULUNDU

 

Mandalı “ Yanlış planlamaların önüne geçip yıkım olmadan tekrar şehircilik planlarına devam edilmesi için çalışmalar devam ediyor. Bugün burada imar işleri müdürümüz, iki şehir plancımız ve harita mühendisimiz ile sizlere teknik sunumlarımızı yapmak istedik. Geçmiş olduğumuz günlerde Büyükşehir Belediyemiz Yanıkağıl ile ilgili bizlere uyarıda bulundu. Dedi ki oluşan yerleşim planı içerisinde maalesef değişiklikler var. Değişikliklerin neler olduğunu sorduk. Buradaki alan içerisindeki bazı evlerin yollara denk geldiğini söylediler.Avukat arkadaşlarla yaptığımız incelemelerde bazı arkadaşlarımızın belediyeden habersiz binalar yaptığını gördük.  Bu da bireysel olarak bizi gerçekten üzüyor. Bu saatten sonra kimsenin yanlış yapma şansının olmadığını özellikle belirtiyoruz. Eğer bir yere bir kümes bir ağır dahi yaparsanız belediye ile iletişim kurmaya mecbursunuz. Yani imar mevzuatının dışına çıkıldığı takdirde hem kaçak ruhsat sahibi oluyorsunuz hem de yıkımı gerçekleştiriliyor. Sınırının dışında olan arkadaşlarımız bu hallerden dolayı mağdur durumda. Plan dışındaki yerlerimiz hala resmiyete kavuşmadı. Şuanda ki ana temamız, Yanıkağıl içerisindeki mevcut alanların parselasyonunu yaparken buradaki konumu sizinle görüşmemiz” dedi.

 

VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLDİ

 

Kapaklı Belediyesi tarafından yapılan bilgilendirme toplantısının sonunda ise vatandaşlar tarafından soru-cevap kısmına geçilerek halkın soruları ilgili personeller tarafından cevaplandırıldı.

 

Haber / Abdullah ADIGÜZEL


0282 726 91 91
0282 747 65 10