Kaya: Güçlü duruşunuz bize güç veriyor

Minik Kalpler Derneği(MİKADER) tarafından Kapaklı'ya kazandırılan Çocuk Destek Merkezi ve Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Kreş ve Gündüz Bakımevi'nin açılışını gerçekleşti

Çerkezköy 23.03.2018 20:39:00 0
Kaya: Güçlü duruşunuz bize güç veriyor

Şehit ailelerinin baş tacı olduğunu kaydeden Bakan Kaya “ Size sahip çıkmak hepimizin görevidir. Şehit ailelerimizin bu güçlü duruşu bize güç veriyor” diye konuştu.

 

“ŞEHİT AİLELERİMİZ BAŞ TACIMIZDIR”

 

Şehidin annesi Mihriban ve babası Cemal Dadaş’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın selamlarını ileten Kaya “Sizler bize şehidimizin emanetisiniz. Size yapılan çirkin davranışa çok üzüldük. Size sahip çıkmak hepimizin görevidir. Şehit aileleri baş tacımızdır. Biz sizlerin her zaman yanınızdayız. Bakanlık olarak, il müdürlüğü olarak 7/24 sizlere hizmet için varız. Şehit ailelerimizin bu güçlü duruşu bize güç veriyor ” diye konuştu.

 

“TEK SORUNUMUZ EVİMİZ”

 

Şehit babası olmaktan dolayı gurur duyduğunu kaydeden Baba Cemal Dadaş “ Devletimizden de milletimizden de Allah razı olsun.  Bu evimizden dolayı sıkıntı yaşıyoruz. İmarsız bölgede ev yaptık ve ruhsat alamıyoruz. Yıkım emri geldi. Şehit çocuğumu bu durumdan dolayı unuttum. 12 nüfusum var ve üç çocuğum bulunuyor. Bu evin ruhsatını almak istiyorum” dedi. Bakan Kaya Şehit Annesi Mihriban Dadaş ile yakından ilgilenirken, elini bir an olsun bırakmadı.

 

“EVLATSIZ OLUNUR AMA VATANSIZ OLUNMAZ”

 

Diğer çocuklarını da vatan için seve seve askere gönderebileceğini kaydeden Cemal Dadaş “Devletimiz bugün isterse tekrar çocuklarımı askere gönderirim ve kendim bile giderim. Önce vatan. Evlatsız olunur ama vatansız olunmaz. Burada şehitlerimiz sayesinde hür bir şekilde yaşıyoruz. Her zaman gururlu bir şekilde yaşıyorum” diye konuştu.

 

KREŞ AÇILIŞINA DA KATILDI

 

Kapaklı Müftüsü İsa Aktaş’ın okuduğu Kuran-i Kerim’in ardından Bakan ve partililer Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin açılışına katıldı. Törene Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr.Fatma Betül’ün yanı sıra  AK Parti Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan, Metin Akgün, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, ÇOSB Başkanvekili Natan Yakuppur, ÇOSB Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Ahmet Temiroğlu, ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan’ın yanı sıra kamu kurum ve kuruluşları temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

 

KREŞİ ÇOK BEĞENDİ

 

 Açılış kurdelesinin kesiminin ardından kreşi gezen Bakan Kaya, ÇOSB Başkanı Sözdinler’den kreş hakkında bilgi aldı. Kreşi çok beğendiğini dile getiren Bakan Kaya, Türkiye genelinde yer alan 300 organize sanayi bölgesine 300 kreş kazandırma konusunda bir proje hazırladıklarını da ifade ederek Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi tarafından yaptırılan kreşin örnek olarak değerlendirilebileceğini kaydetti.

 

240 ÇOCUK KAPASİTELİ

 

0-66 aylık çocuklara yönelik yapılan Özel ÇOSB Kreş ve Gündüz Bakım Evi çalışan anne ve babalara da büyük bir kolaylık sağlamanın yanı sıra kadın istihdamına da olumlu katkı sağlayacağını kaydeden Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler “240 çocuk kapasiteli Kreş ve Gündüz Bakım Evinin yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik kapalı ve 19 bin metrekare açık alana sahiptir. Kreş ve Gündüz Bakım Evi’nde çocuklar doğal ortamlarında, uygun materyallerle, kendine güvenen, değerlerine bağlı bireyler olarak yetiştirilecekler” dedi. Bakan Kaya açılışın ardından İstanbul’daki programına katılmak üzere karayoluyla Kapaklı’dan ayrıldı.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10