Bakan Kaya: Çocukların yüzündeki her tebessüm bu ülkenin umududur

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, Minik Kalpler Derneği (MİKA-DER) tarafından Kapaklı Karaağaç Mahallesi'ne kazandırılan Çocuk Destek Merkezi'nin açılışını gerÃ

Kapaklı 23.03.2018 20:40:00 0
Bakan Kaya: Çocukların yüzündeki her tebessüm bu ülkenin umududur

Bakanlık olarak çocukların, çocukluktan başlayıp gençlik dönemlerine kadar hayata en iyi şekilde hazırlanmaları ve korunmaları için tüm imkanları seferber ettiklerini kaydeden Bakan Kaya “ Bir toplumda çocuğa verilen önem değer müreffeh toplum olmanın temel unsurlarından biridir"dedi.

 

Çocuklarımızın yüzündeki her tebessüm bu ülkenin bir umududur. Biz çocuklarımızın yüzünü güldürmek üzere gece gündüz demeden çalışıyoruz.

 

Dün saat 10.30’da Kapaklı’ya gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Adalet ve Kalkınma Partisi Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel, Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel, Ayşe Doğan, Metin, Akgün, MİKADER Başkanı Nesrin Ercan ve diğer protokol üyelerince karşılandı. 

 

“ÜLKEMİZİN YARINLARINA BİR ARMAĞAN OLUR”

 

Programda ilk olarak konuşan MİKA-DER Yönetim Kurulu Başkanı Nesrin Ercan “ Bu proje 2.5 yıl sürdü. Çok emek ve çaba harcandı. Sayısız toplantılar, uykusuz bırakan bütçe hesaplamaları yapıldı ve sonunda başarıldı. Ancak bu başarının tamamının MİKA-DER’e ait olduğunu söylemek haksızlık olur. Geçen yıl Ay Yapım, Show TV, İçerde dizisi  oyuncularıyla MİKA-DER İçerde adıyla 6 ay süren kapsamlı bir proje yürüttük. Bu kurumun bu hale gelmesinde başarının mimarlarından biri de isimleri bu projenin ürünü olan İçerde binasındaki pano da isimleri yazılan partnerleri ve yüce gönüllü bağışçılarımızdır. Yoğun çalışma temposuna rağmen 'sizinleyiz' diyen sanatçılarımızın, oyuncularımızın başarısıdır. Bu başarı iki yıl üst üste Mika-Der için bu çocuklar için sahne alan Kenan Doğulu'nun başarısıdır. Bu başarı bu inşaatı tasarlayan kotaran ellerin başarısıdır. Bu başarı buraya maddi, manevi her türlü desteği sağlayan herkesindir. Dilerim bugün açılacak olan Kapaklı Mika-Der Rehabilitasyon Çocuk Destek Merkezi'nin kapısı minik kalpler adını verdiğimiz çocuklarımızın temiz, pırıl pırıl geleceklerine, umuda açılan kapı olur. Ülkemizin yarınlarına bir armağan olur” diye konuştu.

 

“BİZE EMANETTİR”

 

Ercan’ın ardından kısa bir konuşma gerçekleştiren AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan “Devlet millet buluşmasına hep birlikte şahit olduk. Bu güzel buluşmanın devamını her camiada temenni ediyoruz. Çocuklarımız tüm Tekirdağlılar ile birlikte bize emanettir” dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının son yıllarda çocuk, aile, şehitler ve engellilere birçok alanda hizmet verdiğini kaydeden Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan “Tekirdağ'da çocuklarımıza ve engellilerimize, şehit aileleri ve gazilerimize yönelik güzel çalışmalar oluyor. Bu çalışmaların halkın da katkısıyla birlikte böyle güzel bir tesisle taçlandırılması ayrı bir anlam taşıyor” dedi.

 

“GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ”

 

Çocukların geleceğine yapılan yatırımın öneminden bahseden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya “ Bu kıymetli yatırıma destek veren, bağış yapan tüm herkese ayrıca buradan selam göndermek istiyorum. Bir toplumda çocuğa verilen önem değer müreffeh toplum olmanın temel unsurlarından biridir. Biz inanıyoruz ki sağlıklı nesiller, ancak sağlıklı çocuklar yetiştirdiğimiz sürece olacak. Çocuklarımızın yüzündeki her tebessüm bu ülkenin bir umududur. Biz çocuklarımızın yüzünü güldürmek üzere gece gündüz demeden çalışıyoruz. Çocuklarımızı umutla beraber geleceğe en güzel şekilde hazırlamanın derdi ve çabası içerisindeyiz. Burada elbette milletimizin her bir ferdine ayrı ayrı görev ve sorumluluk da düşüyor. Yaşadığımız çağın bugün değişen dünyanın sorunlarıyla mücadele etmek, elbette kolay değil. Bu sorunlardan en fazla etkilenen de yavrularımız ve evlatlarımız, milletimizin çocuklarıdır. Biz her türlü risklere karşı savunmasız olan çocuklarımızın korunması toplumumuzun en önemli sorumluluğu olan çocuklarımız için hep birlikte millet-devlet el ele çalışmak durumundayız” dedi.

 

ÇOCUK DESTEK MERKEZLERİNİ ÇOK AYRI GÖRÜYORUM

 

Bakanlık olarak çocukların, çocukluktan başlayıp gençlik dönemlerine kadar hayata en iyi şekilde hazırlanmaları ve korunmaları için tüm imkanları seferber ettiklerini kaydeden Kaya “ Bu konudaki çok önemli çalışmalarımızdan bir tanesi bugünde açılışını yaptığımız Çocuk Destek Merkezlerimizdir. Suça sürüklenen, suç mağduru olan, madde bağımlısı olan, sokak geçmişi olan ya da refakatsiz olan çocuklarımızın rehabilitasyonunu sağladığımız, son derece kıymetli merkezler. Her çocuğumuz için destek merkezlerimizde bireyselleştirilmiş bakım ve koruma hizmeti sağlıyoruz. Çocuklarımızın maddi ve her birine psiko-sosyal destek ihtiyaçlarını ayrı ayrı karşılıyoruz. Topluma uyum sağlamalarına yönelik çok yoğun çalışmalar yürütüyoruz. Aynı zaman da yeteneklerine ve isteklerine göre sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere de düzenli katılmalarını sağlıyoruz. Bakanlığımızın tüm hizmet kuruluşları aslında çok önemli görevler ifa ediyor ama bunların içerisinde Çocuk Destek Merkezlerini çok ayrı görüyorum. Burada çocuklarımızın tam anlamda hayata kazandırıldığı, topluma rehabilite edilmiş olarak bireyler kazandırılan merkezler olarak görüyorum” şeklinde konuştu.

 

5 BİN 728 ÇOCUĞUMUZ KORUYUCU AİLE YANINDA BİR SICAK YUVADA HAYATA HAZIRLANIYOR

 

36 ilde 66 Çocuk Destek Merkezinin bulunduğunu kaydeden Kaya “ MİKA-DER’in verdiği katkı çok önemlidir. Bu merkezde topluma kazandırılacak bireyler yetişecektir. Biz istiyoruz ki hiç bir çocuğumuz ihmal ve istismarın içerisinde olmasın, maruz kalmasın ama ihmal ve istismar mağduru çocuklarımızı da en iyi şekilde rehabilite etmek, hayata kazandırmak bizim görevimizdir. Biz bakanlık olarak çocuklarımızın sağlıklı gelişimini aile ortamlarında yaşamalarıyla öncelikli olarak mümkün olduğunu düşünüyoruz. Bu amaçla ailelerinin ekonomik yoksulluğu nedeniyle çocukların ailelerinden kopmasının önüne geçiyoruz. Bugün bakanlık olarak 108 bin çocuğumuzu ailesinin yanında, ekonomik olarak destekliyoruz. Yani hiçbir çocuğumuzun sadece ekonomik sebepler yüzünden ailesinden ayrılmasını istemiyoruz. Her çocuk ailesinin yanında yetişsin istiyoruz. Koruyucu aile modeli, evlat edindirme hizmet modelimizle birlikte birer sıcak yuvaya kavuşmasını istiyoruz. 5 bin 728 çocuğumuz koruyucu aile yanında bir sıcak yuvada hayata hazırlanıyor. 2017 Haziran ayında bakanlık olarak çok önemli bir dönüşümü gerçekleştirdik. Ülkemizdeki çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtları dönemini tamamıyla kapattık. Artık çocuklarımız çocuk evleri ya da sevgi evleri sitesi dediğimiz ev ortamında özel ilgiyle hayata hazırlanıyor. Korumamız altında bulunan 14 bin çocuğumuz artık ev sıcaklığını yaşayarak daha bireyselleştirilmiş özel ilgi ve bakım alacakları ortamlarda yaşayacaklar. Çocuklarımızın sportif kültürel sosyal etkinliklere katılmasını çok önemsiyoruz. Onları değerler eğitimi ile buluşturuyoruz. Çocuklarımızı topluma ne kadar çok kazandırırsak millet olarak o kadar güçlü olacağımıza inanıyoruz. Çocukları korumak onların sorumluluğunu üstlenmek onları eğitmek, geleceğe güvenle hazırlamak bizim ülkemizin kaderini de etkiliyor. Bunu biliyoruz, bunun bilincinde ve sorumluluğunda olarak çocuklarımıza çok özel ilgi ve ihtimam gösteriyoruz” dedi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Konuşmaların ardından Bakan Kaya ve beraberindekiler, açılış kurdelesi keserek, Çocuk Destek Merkezi'ni açtı. Kaya, daha sonra binaları gezerek, yetkililerden bilgi aldı. Yapımı iki yılda tamamlanan merkezin açılışına Bakan Kaya’nın yanı sıra Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Tekirdağ milletvekilleri Metin Akgün, Mustafa Yel ile Ayşe Doğan, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Ak Parti  Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, iş insanları Hacı Sabancı, Arzu Sabancı, Ali Ağaoğlu, Dizi Oyuncusu Gözde Kansu ile iş, sanat ve spor dünyasından birçok davetli katıldı.

 

Haber / Faik Onur KAYA - Hilal ÇARIKÇI - Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10