Yüceer'den Pınarçalı kadınlara destek

Çerkezköy ve Kapaklı sınırları içine yapılması planlanan kömürlü termik santral bölgesinin yakınında bulunan Pınarça Mahallesi'ni ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Cand

Tekirdağ 25.03.2018 20:16:00 0
Yüceer

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çerkezköy ve Kapaklı sınırları içine yapılması planlanan kömürlü termik santral bölgesinin yakınında bulunan Pınarça Mahallesi’ni ziyaret ederek Pınarçalı kadınlarla bir araya geldi.

 

‘’BU GERÇEĞİ BURADA YAŞAMAYAN KİMSE BİLMEZ’’

 

Milletvekili Yüceer, Pınarça Mahallesi’nde düzenlenen toplantıda konuşarak “Ben sadece kadın olduğum için değil, aynı zamanda bir anne olarak hem de sizin kız kardeşiniz olarak söylüyorum. Kadın demek mücadele demektir, kadın demek üretmek demektir. Kadın demek barış demek hoşgörü demektir. Cumartesi pazar akşamları havamız ayrı kokuyor. Buram buram kimyasal kokuyor. Bu gerçeği burada yaşamayan kimse bilmez. Orada oturan bürokratlar, buraya termik santral yapacağız diyenler bilmez. Ben bir doktorum. Artık her evde bir kanser vakası olduğunu biliyoruz. Hastanelerde sürekli kanser teşhisi konulduğunu görüyoruz” dedi.

 

‘’ÇERKEZKÖY’DE VE KAPAKLI’DA YER ALTI SUYU SEVİYESİ GİDEREK DÜŞÜYOR’’

 

Tekirdağ’ın su fakiri bir il olduğunu belirten Yüceer; ‘’Çerkezköy’de ve Kapaklı’da yer altı suyu seviyesi giderek düşüyor. Suyumuz bol değil, suyumuz çok az. Şimdi diyorlar ki size termik santral yapacağız. Nereye Pınarça’ya, nereye ormanın içine. Nereye, havası zaten yeterince kirli olan zaten sağlığımız bozulmuş, zaten suyumuz tükenmiş, tekstil fabrikaları o kuyulara atık sularını deşarj ediyor. Var olan suyumuz da zaten kirletilmiş. Şimdi buna rağmen, bu gerçeklere rağmen, bize sormadan, bizim rızamızı almadan, bizi yeterince bilgilendirmeden, maalesef yeterince çalışma yapmadan ‘biz yapacağız’ diyorlar. Dünyada bilinen en kötü termik santral kömüre dayalı termik santraldir. En zararlısı, insan sağlığına, doğaya, çevreye, suya, havaya en zararlısı kömürlü termik santral. Bize bunu reva görenler maalesef kendilerine her türlü ihtişamı, her türlü israfı hak görüyorlar. Bugün şeker fabrikalarımızı kapatıyorlar. Neymiş zarar ediyormuş. Sarayın bir günlük maliyeti bunun onlarca yüzlerce katı. Sen oradan azıcık bir tasarruf et de o insanlar ekmek kazansın. Ama amaç emek üretmek değil” dedi.

 

‘’SAĞLIĞIMIZA HAVAMIZA DOKUNMAYIN’’

 

Toplantıya kadınlar yoğun ilgi gösterdi.  Toplantı sonunda Candan Yüceer Pınarçalı kadınlarla birlikte “termik santral istemiyoruz”, “Pınarça bizimdir, bizim kalacak”, sloganları atarken Pınarçalı kadınlar ise“Ölmek istemiyoruz, sağlığımıza havamıza dokunmayın” diye bağırdı. Yüceer, sosyal medya hesabından videoyu ’Tekirdağ daha nasıl anlatsın?’ sözleriyle paylaştı. Candan Yüceer “Pınarça halkı ‘Biz yeşillikler içinde doğduk, yeşillikler içinde ölmek istiyoruz. Bahçemize ektiğimiz domatesi, biberi yemek istiyoruz. Çocuklarımızın sağlığı olmayacaksa ne yapalım elektriği’ diyor” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10