KOÇAK: Prettl'de hakkımızı kuruşuna kadar alacağız

Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, dün yaptığı açıklamada Prettl Endüstri Sistemleri Limited Şirketi ile sürdürülen toplu iş s

Çerkezköy 26.03.2018 19:43:00 0
KOÇAK: Prettl

ÇARŞAMBA GÜNÜ ARABULUCU NEZDİNDE BİR ARAYA GELECEĞİZ

 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Murat Koçak “Çerkezköy Prettl End. Sist. Ltd. Şti. İşveren Vekili Çetin Çetin’in uzlaşmaz tutumu karşısında toplu iş sözleşmesi sürecinde arabulucu safhasına gelindi. 28.03.2018 Çarşamba günü Saat 14:00’da Yard. Doc. Ulaş Baysal’ın arabuluculuğunda İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde arabulucu nezdinde bir araya gelerek bir toplantı gerçekleştireceğiz. Allah’ın izni ile işveren tarafından gasp edilen Prettl’deki 200 üyemizin tüm demokratik haklarını kuruşu kuruşuna almadan bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Prettl üyelerimizin hakkı olanı ya seve seve verecek ya da biz söke söke alacağız” dedi.

 

TÜM İŞYERLERİNDE OLDUĞU GİBİ PRETTL’DE DE TEK YÜREK TEK BİLEĞİZ

 

Koçak; “Kısa bir süre önce MESS ile yaptığımız grup toplu iş sözleşmesinde aldığımız tüm hakları Prettl’de alacağız. Biz bu işyerinde fazladan bir şey istemedik. Çerkezköy Prettl Endüstri'de geçen hafta başında 20 üyemizin işten çıkarılması karşısında patron zulmüne karşı yaptığımız bir günlük iş durdurma eylemi. Bizlerle omuz omuza dimdik tek yürek tek bilek olan 200 kadın işçimiz olmak üzere tüm üyelerimize çok teşekkür ederiz. Prettl emekçilerinin anayasal hakkı olan sendikalı olma engellenemeyecek. Tüm üyelerimiz gibi bu işyerinde çalışan üyelerimizin de anayasal ve demokratik haklarıdır sendikalı olmak. Mücadelemiz emek, ekmek ve alın terimizin hakkı olanı almaktır. Hepimiz biriz beraberiz. Birlikte çok güçlüyüz, çünkü biz Türk Metal emekçileriyiz bu sözleşmenin sonunda da kazanan yine Türk Metal emekçileri olacaktır” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10