Geliri öğrenciler yararına kullanılacak

Çerkezköy Mimar Sinan Eğitim Kültür Sosyal Hizmetlerine Yardım Derneği'nin geleneksel hale getirdiği kermes bu yılda düzenlenen törenle açıldı.

Çerkezköy 26.03.2018 19:48:00 0
Geliri öğrenciler yararına kullanılacak

Bir hafta açık kalacak ve Hacı Fahri Zümbül Camii karşısında bulunan kermeste el emeği göz nuru ürünlerin yanı sıra yiyecek ürünleri de satışa sunuldu. Kermesten toplanacak gelir ise Çelebi Kız Öğrenci Yurdu’nda okuyan 100 öğrencinin ihtiyacı için kullanılacak.

 

AKAY’DAN KERMESE DESTEK 

 

Dün gerçekleştirilen açılışa Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı, Çerkezköy Mimar Sinan Eğitim Kültür Sosyal Hizmetlerine Yardım Derneği Başkanı İbrahim Narçın, Çelebi Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Nihat Arslan, dernek yönetimi, çok sayıda iş adamı, esnaf ve vatandaş katıldı. Açılışın ardından kermesi gezen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, bol bol alışveriş yaparak kermese destekte bulundu. Kermesin gezilmesinin ardından protokol üyelerine ızgara köfte, et döner, ev yapımı baklava, ayran ve meşrubat ikramı yapıldı.

 

“HAYIRLI OLSUN”

 

Kermeste konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay” Geleneksel hale gelen kermesin açılışını yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Burada insanlarımızın birlik ve beraberlik içerisinde çocuklarımızın eğitimi için yaptıkları çalışmalar, yarının büyüklerine yapılan çalışmalar anlamında önemli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Bizlerin bu gibi yerlere  her zaman katkımız olacak. Buraya sağlanan katkı ile öğrencilerimizin geleceğine sahip çıkıyoruz. Kermese emeği geçen katkı ve destek sağlayanları da tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

 

KERMESTE HERŞEY VAR

 

Kermeste bayan, erkek, kız  ve erkek çocuk giysileri, her yaş için çeşitli ayakkabı ve terlikler, pantolonlar, eşarplar, el emeği göz nuru eşyaların ve daha yüzlerce giysi çeşidinin satışa sunulduğunu belirten yetkililer “Bunların yanı sıra öğrenci velilerinin ve dernek üyelerinin eşlerinin evlerinde yaptıkları ev yemekleri, çeşitli tatlılar, kuru ve yaş pasta çeşitleri, mantı, dolma ve sarmalar, ızgara köfte ve et döner satışı yapılıyor” dedi.

 

1 NİSAN’A KADAR AÇIK KALACAK

 

Kermesin 1 Nisan Pazar’a kadar açık kalacağını kaydeden Çerkezköy Mimar Sinan Eğitim ve Kültür Hizmetlerine Yardım Derneği Başkanı İbrahim Narçın, “Öğrenci yurdumuza gelir sağlamak amacıyla her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz bu kermese bu yıl da ilçe halkımızdan beklenen desteği bekliyoruz” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10