Düşecek son takım haftaya belli olacak!

Kapaklıspor'un şampiyonluğunu ilan ettiği Süper Amatör 25.haftada birbirinden zorlu karşılaşmalar oynandı.

27.03.2018 20:31:00 0
Düşecek son takım haftaya belli olacak!

 Kapaklıspor evinde Malkara 14 Kasımspor’u farklı mağlup ederek ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan ederken, ikinci devrenin en çok puan toplayan takımlarından Saray Belediyespor ise evinde ikinci sıradaki 1461 Karadenizspor’u mağlup etti. Alt sıraları ilgilendiren önemli karşılaşmada ise Şarköyspor Kapaklı Sitespor’u geçerek ErgenegücüUlaşspor’u ateş hattına attı. Haftalar öncesinden ligden düşen Çorlu Gençlerbirliğispor’un ardından küme düşecek takım Çorlu Kültürspor-Şarköy, Muratlı Belediyespor-ErgenegücüUlaşspor maçının ardından belli olacak.

 

KAPAKLISPOR ŞAMPİYON

 

Haftaya 5 puanlık averajla lider durumda giren Kapaklıspor evinde Malkara 14 Kasımspor’u konuk etti.  Soğuk bir havada oynanan karşılaşmaya her iki takım oyuncuları da kontrollü başladı. İlerleyen bölümlere doğru Malkara 14 KasımsporKapaklıspor’un kalecisi Serhat’ın hatasından Uğur’un golüyle öne geçti. Gelen şok golle birlikte karşılaşmada mağlup duruma düşen Kapaklıspor oyundan kopmamaya çalıştı. Rakip savunmayı bunaltan Kapaklıspor arzuladığı gole ise 42’inci dakikada ulaştı. Sağ kanattan Berkay’ın kullandığı korner atışında Mertcan topu indirdi. Altı pas üstünde müsait pozisyonda topla buluşan Nail sert ve düzgün bir vuruş gerçekleştirerek skoru 1-1’e getirdi. İlk devrenin kalan dakikalarında ise gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı. Karşılaşmanın ikinci devresine fırtına gibi giren Kapaklıspor geliştirdiği atakta ikinci golü buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Fatih’in pası ile hareketlenen Berkay düzgün bir vuruş gerçekleştirerek skoru 2-1’e getirdi. Kapaklıspor ilerleyen bölümlerde golcü oyuncusu Fatih ile skoru 3-1’e getirdi.  84’üncü dakikada defansın arkasına iyi sarkan Ömer Faruk kaleciyi de çalımlayarak topu boş ağlara gönderdi ve skoru da 4-1 yaptı. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada 4-1 Kapaklıspor’un üstünlüğü ile tamamlandı. Karşılaşmadan üç puan ile ayrılan Kapaklıspor 37 yıl sonra şampiyonluğunu ligin tamamlanmasına bir hafta kala ilan etti.

 

SARAY ÜÇ GOLLE KAZANDI

 

Haftaya ikinci sırada giren 1461 Karadenizspor deplasmanda ikinci devrenin en çok puan toplayan takımlarından Saray Belediyespor’a konuk oldu. Saray Sahası’nda oynanan karşılaşmanın ilk devresinde gelişen ataklardan gol sesi çıkmadı. Saray Belediyespor ikinci yarıya iyi başlasa da kalesinde gördüğü şok golle 1-0 geriye düştü. Bu golün etkisini üzerinden çabuk atlatan Saray Belediyespor, beraberlik golü için 1461 Karadenizspor kalesine yüklenmeye başladı. Etkili gelişen Saray Belediyespor atağında, rakip takım oyuncusu ceza sahası içinde topa elle müdahale edince maçın orta hakemi penaltı noktasını gösterdi. Burak’ın kullandığı penaltı atışını kaleci çıkarsa da, dönen topu iyi takip eden Burak plase bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Sağ kanattan gelişen Saray Belediyespor atağında ceza sahasına kesilen ortada topla ilk buluşmasında klas bir kafa vuruşu yapan Tansu, meşin yuvarlağı ağlara göndererek, skoru 2-1 taşıyan isim oldu. Maçın son bölümünde Emre’nin kafasından bir gol daha bulan Saray Beldiyespor, skoru 3-1’e getirdi. Maçın kalan dakikalarında gol sesi çıkamayınca Saray Belediyespor, 2017-2018 sezonunda evinde oynadığı son karşılaşmadan 3-1’lik galibiyetle ayrıldı. Bu sonuçla puanını 40’a yükselten Saray Belediyespor, ligde averajla 5’inci sıradaki yerini korurken, 1461 Karadenizspor ise 48 puanda kaldı.

 

ERGENEGÜCÜ UZATMALARDA BERABERLİĞİ BULDU

 

Alt sıralardan kurtulmaya çalışan ErgenegücüUlaşspor ise evinde MarmaraereğlisiBelediyespor’u konuk etti. Maça iyi başlayan konuk ekip MarmaraereğlisiBelediyespor 5’inci dakikada bulduğu golle öne geçti. Golün şokunu üzerinden atan ErgenegücüUlaşspor golden bir dakikada sonra Aboubacar ile beraberliği yakaladı. Müthiş bir çekişmenin yaşandığı karşılaşmanın 37’inci dakikasında konuk ekip MarmaraereğlisiBelediyespor tekrar gol bularak skoru 2-1’e getirdi. Karşılaşmanın ilk devresi konuk ekibin üstünlüğü ile tamamlanırken, ikinci devre ev sahibi ekip beraberlik golü için yüklendi. Yakaladığı önemli fırsatları değerlendiremeyen ErgenegücüUlaşspor arzuladığı golü ise uzatmalarda buldu. Rakip kaleyi abluka altına alan ErgenegücüUlaşspor’da sahneye çıkan Aboubacar kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. Uzatma dakikalarında bulduğu golle ev sahibi ekip ligde kalma adına umutlarını yeşertti.ErgenegücüUlaşspor 19 puana yükselirken, MarmaraereğlisiBelediyespor ise puanını 40 yaptı.

 

ŞARKÖYSPOR RAKİBİNİ ATEŞ HATTINA ATTI

 

ErgenegücüUlaşspor ile ligde kalma adına müthiş bir çekişme yaşayan Şarköyspor ise sezonun en önemli karşılaşmasında evinde Kapaklı Sitespor’u konuk etti. Rakibi karşısında maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan Şarköyspor bulduğu golle öne geçti. İlerleyen bölümlerde de kalesinde bir gol görmesine rağmen toparlanan Şarköyspor bir gol daha bularak karşılaşmadan da 2-1 galip ayrılmasını bildi. Çok önemli bir galibiyet alarak 19 puana yükselen Şarköyspor rakibi ErgenegücüUlaşspor’u son hafta öncesi ateş hattına attı. Şarköyspor ligin son haftasında Çorlu Kültürspor’a deplasmanda konuk olurken, ErgenegücüUlaşspor ise deplasmanda Muratlı Belediyespor’a konuk olacak.

 

SAĞLAMTAŞSPOR TEK GOLLE KAZANDI

 

Ligde rahat konumda bulunan Sağlamtaşspor ile Çorlu Kültürspor Malkara’da karşı karşıya geldi. Rakibi karşısında maça iyi başlayan ev sahibi ekip Sağlamtaşspor ilerleyen bölümlerde bulduğu golle moral buldu. Çorlu Kültürspor ise kalan bölümlerde beraberlik için yüklense de istediğini elde edemedi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Sağlamtaşspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Sağlamtaşspor bu galibiyet ile puanını 28 yaparken, Çorlu Kültürspor ise 24 puanda kaldı.

 

MURATLI RAHAT KAZANDI

 

Çerkezköy Doğanspor’un bay geçtiği hafta ligden düşmesi haftalar öncesinden belirlenen Çorlu Gençlerbirliğispor ise evinde Muratlı Belediyespor’u konuk etti. Zayıf rakibi karşısında maçın başından sonuna kadar etkili bir futbol ortaya koyan konuk ekip Muratlı Belediyespor kalesinde bir gol görmesine rağmen üç gol kaydederek karşılaşmadan da 3-1 galip ayrıldı. Ligdeki 21’inci mağlubiyetini alan Çorlu Gençlerbirliğispor 4 puanda kalırken, Muratlı Belediyespor ise 31 puanla sekizinci sırada yer aldı.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10