AKAY'DAN BAKAN ALBAYRAK'A AÇIK SORU

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yerli kömürle ilgili sözlerine ilişkin " Trakya'da dünya kadar rezervimiz var. Eskişehir?

Çerkezköy 27.03.2018 20:39:00 0
AKAY

BELEDİYE VE İLÇE TEŞKİLATINI ELEŞTİRMİŞTİ

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı ‘Türkiye enerji lobilerine teslim olmuş’ sözlerini geçtiğimiz günlerde AK Parti Şile İlçe Kongresinde yaptığı konuşmada eleştiren Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak “ İki senedir yerli kömür seferberliği başlattık zat-ı muhterem yeni duyuyor. 'Trakya'da dünya kadar rezervimiz var. Bu rezervleri hayata geçirip orada yerli kaynaktan elektrik enerjisi üreteceğiz' diyoruz. Arkadaş, senin teşkilatın bu kömür santralleri yapılmasın, bu kömür rezervleri ortaya çıkarılmasın diye aylardır Trakya'da ortalığı ayağa kaldırıyor. 'Eskişehir Alpu'da dünya kadar yerli kömür rezervimiz var, 40 milyon ton kömür ithalatı değil yerli kömürümüzü kullanacağız' diyoruz. Senin belediye başkanın, teşkilatın ortalığı ayağa kaldırıyor. Avrupa Birliği standartlarının üzerinde en iyi en çevreci termik santralleri yapacağız. Senin teşkilatın yerli kömüre karşı çıkıyor, eylem yapıyor. Bir insan bu kadar mı cahil olur?" ifadelerini kullanmıştı.

 

İBAREYİ KULLANACAK MI ?

 

Bakan Albayrak’ın bu sözlerinin hatırlatılması üzerine konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Sayın Bakanımızın ifade ettiği gibi biz ortalığı ayağa kaldırmıyoruz. Trakya’da rezerv varsa ÇED raporuna ithal kömür kullanılmayacaktır ibaresini yazacaklar mı ? Bu sorunun cevabını istiyoruz. Bu kadar net bir soruya net bir şekilde ÇED raporuna yerli kömürü kullanacağız, bunun dışında başka bir şey kullanmayacağız ibaresi yazılacakmı ?Bu sorumu cevaplarlarsa onlara daha net konuşurum. Bizim ne  kimsenin kafasını karıştırmakla, ne de bir şeyleri çaptırmakla ilgili düşüncemiz var. Bizim görüşümüz açıktır” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10