''Bir topluma yön verebilecek tek şey okumaktır''

Kapaklı İlçe Halk Kütüphanesi 26 Mart-1 Nisan Tarihleri arasında kutlanan 54. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla düzenlediği okuma etkinlikleri kapsamında dün ilk olarak Kapaklı Mesleki ve Anadolu Teknik Lises

Kapaklı 28.03.2018 19:14:00 0

Etkinliğe katılan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı okumanın hayatımızda geçmişimizden geleceğimize köprü oluşturduğunu ifade etti.

Kapaklı İlçe Halk Kütüphanesi tarafından 26 Mart-1 Nisan Tarihleri arasında kutlanan 54. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla düzenlenen okuma etkinlikleri kapsamında dün ilk olarak Kapaklı Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri ağırlandı.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

54. Kütüphaneler haftası etkinliklerine, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nevzat Çuvalcıoglu ve Kapaklı Meslek Anadolu Teknik Lisesi Müdürü Cengiz Vural katıldı.

 

‘’OKUMAK GEÇMİŞİMİZLE BİR BAĞ KURAR’’

 

Yoğun katılımın olduğu etkinlikte öğrenciler ve öğretmenler kütüphaneye üye oldular.  Etkinlikte konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı; ‘’  Okumak geçmişimizle bir bağ kurar ve hayatımızda geçmişimize ve geleceğimize köprü oluşturur. Kütüphaneler Haftası, kütüphanelerin kitap ile okuyucuları buluşturduğu ve o günün anlamı ile önemini gündeme taşıdığı önemli haftalardan birisidir. Kitap nedir sorusunu sorduğumuz da hepimiz kendi hayal gücümüzle ayrı ayrı cevap veririz. İşte kitaplar bizi bu noktada birleştiriyor. Biz kitaplarda geçmişimizi biliriz. Nereden nasıl geldiğimizi öğreniriz. Eğer kitaplarla ilgili bağımızı kopartırsak, geçmişle ilgili olan bağımızı da koparmış oluruz’’ dedi.

 

TEKİRDAĞ İLÇELERİNDE BULUNAN DİĞER KÜTÜPHANELERİN ULAŞMIŞ OLDUKLARI SAYILARIN OLDUKÇA ÜSTÜNDE

 

Kütüphanede yaklaşık 5 bin kitabın yer aldığını ifade eden Mandalı; Öğrencilerimize, kitapseverlerimize ve tüm halkımıza ulaşmaya devam ediyoruz. Kapaklımıza kazandırmış olduğumuz Halk Kütüphanemiz bugün itibariyle bin 536 üyeye ulaştı. Hizmete açılmış olduğu günden bu güne kütüphanemizden 4 bin 698 ödünç kitap çıkışı yapıldı. Kütüphanemizin ulaşmış olduğu bu sayı Tekirdağ ilçelerinde bulunan diğer kütüphanelerin ulaşmış oldukları sayıların oldukça üstünde’’ dedi.

 

KÜTÜPHANENİN 00.00’A KADAR AKTİF OLMASI PLANLANIYOR

 

Mandalı, Bir topluma yol ve yön verebilecek tek şeyin okumak olduğunu belirterek “Herkes az da olsa imkanı olduğunca kitap okumaya zaman ayırmalı. Ancak okumakla hayal gücünüzü geliştirebilir farkındalık kazanabilirsiniz. Bizler istiyoruz ki bizim çocuklarımızda dünya çapında bilişim alanı dahileri olsunlar. Farklı projelerle yeni kapılar açsınlar. Kütüphanedeki yoğunluğu gördüm. Genel olarak da takip ediyorum. Çocuklarımızın kütüphanemizden daha fazla yararlanabilmesi için Kütüphanemizdeki çalışan personellerimizi iki vardiya yapıp, gece 12'ye kadar aktif olmasını planlıyorum. Çocuklarımızın geleceği ve idealleri her şeyden önemli. Eğitim öğretim konusunda sonuna kadar yanınızdayım. Sizler yeter ki okuyun.”dedi.

 

PAZAR VE PAZARTESİ GÜNLERİ KAPALI

 

Kütüphane hakkında genel bilgi de veren Kapaklı İlçe Halk Kütüphane yetkilisi Muhammet Tüzel; ‘’Kütüphanemizin yetişkin bölümünün yanı sıra çocuk bölümü de yer almakta. Pazar ve Pazartesi günleri kapalı olurken geriye kalan günlerde ise 8.00 – 17.00 arası vatandaşlarımıza hizmet için açık bulunuyor. Öğrencilerin de sıkça gidip ders çalıştıkları, kitap okudukları kütüphaneye üye olan vatandaşlar 15 gün içerisinde geri getirmek kaydıyla istediği kitabı ödünç alıp okuya biliyor‘’ dedi.

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10