Hababam Sınıfı Çerkezköy'de sanatseverlerle buluşacak

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde yeni bir gösteriye daha ev sahipliği yapacak. Rıfat Ilgaz'ın ölümsüz eseri "Hababam Sınıfı"nÄ

Çerkezköy 9.04.2018 18:48:00 0
Hababam Sınıfı Çerkezköy

YILLAR SONRA SAHNELENCEK

 

9 kez sinemaya uyarlanan Rıfat Ilgaz’ın ölümsüz eseri ‘Hababam Sınıfı’, yıllar sonra tiyatroda sahnelenecek. BKM’nin yapımcılığında sahnelenecek oyunda İnek Şaban’dan Tulum Hayri’ye genç karakterleri yeni oyuncular canlandırıyor.  Hafize Ana’yı Şebnem Ünaldı’nın, Kel Mahmut’u Sezai Altekin’in, Vak Vak Rıza’yı Salih Kalyon’un canlandıracağı ‘Hababam Sınıfı’ dönem kostümleriyle de seyirciye 70’li yıllar nostaljisi yaşatacak.

 

19 OYUNCU YER ALIYOR

 

Hababam Sınıfı romanı ile kitaplarına sadık kalınarak hazırlanan eseri, Celal Tak, Caner Alkaya ve Murat Karasu oyunlaştırdı. Karasu'nun yönettiği müzikal tadındaki oyunda, öğrenci rollerini oynayan 12 genç oyuncuya, 7 usta oyuncu ile 5 müzisyen eşlik ediyor. İki perdelik eserde, Melih Kibar'ın orijinal müziğinin yanı sıra anonim şarkı ve türküler de aranje edilerek kullanılacak.  Oyunda, "Kel Mahmut" karakterini Sezai Altekin, "Vak Vak Rıza"yı Salih Kalyon, "Susak Cafer"i Nuri Gökaşan, "Badi Ekrem"i ise Beyti Engin canlandırırken, oyunda  ayrıca Celal Tak, Caner Alkaya, Şebnem Ünaldı, Bucan Ekin Şimşek, Onur Apaydın, Arda Başkan, Harun Reisoğlu, Aykut Yılmaz, Yiğit Yapıcı, Atakan Gökoğlan, Umutcan Vicnelioğlu, Gizem Kandemir, Başak Gümülcinelioğlu, Dilan Demircioğlu ve Başak Özkan rol alıyor.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10