''Meydan altı otopark projesiyle trafik rahatlayacak''

Daha önce Fatih Mahallesi ile Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde mahalle toplantıları düzenleyen, bu kez de Bağlık Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay;  Adı Al

Çerkezköy 19.04.2018 13:46:00 0

Daha önce Fatih Mahallesi ile Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde mahalle toplantıları düzenleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay bu kez Bağlık Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi.  Akay, Köprübaşı Kahvesi’nde düzenlediği toplantıda 4 yılda Çerkezköy Belediyesi’nin yaptığı  çalışmaları anlattı.

 

 

ÇERKEZKÖY KÖTÜ RÜYA GÖRMEZ OLDU

 

Vatandaşların en büyük sıkıntılarından biri olan ani su baskınları ile ilgili yapılan çalışmaları anlatan Akay; ‘’  “30, 35 kilogram yağışlarla İmar Sitesi, Sayar, Kahraman Sokak, Cefa Sokak sular altında kalıyordu. Buralara 7 milyon TL’lik yatırımla 40, 60, 70 kilogramları gördük Çerkezköy artık ani su baskınlarda kötü rüya görmez oldu” dedi. Akay, 14 Temmuz 2016’da Çerkezköy’ün derelere akan kanalizasyonu ve Kızılpınar altyapısı için 27 milyon TL’lik bir çalışma başlatıldığını kaydederek ‘’Bu hat ile Çerkezköy’ün atık suları artık derelere akmayacak.  DSİ tarafından 30 milyon TL gibi bir bedel ile yapılan fakat parasını TESKİ tarafından ödendiği Atıksu Arıtma Tesisi’ne gidecek ve arıtılacak’’ dedi.

 

 

GENÇLERİ VE ÇOCUKLARI SPORA TEŞVİK EDİYORUZ

 

1 sene içinde Ambardere’nin altyapısının da biteceğini belirten Akay, altyapı çalışmalarının toplam yatırım bedelinin 75 milyon lira olduğunu ve bu paranın toprağın altına gömüldüğünü kaydederek 2019’da içme suyu şebekesinin de değişeceğini ifade etti.  Sporla ilgili yapılan yatırımlar hakkında da bilgi veren Akay; 4 yılda bulduğumuz tüm yeşil alanları spor alanları ile bütünleştirdik.Türkiye’de uyuşturucu kullanma yaşı düşüyor. Çocukların gideceği en önemli kapılar spor alanlarıdır. Bu alanları artırarak gençleri ve çocukları spora teşvik ediyoruz” dedi.

 

 

VATANDAŞLARIN BULUŞMASINI GÖRDÜKÇE MUTLULUĞUM ARTIYOR

 

Çerkezköy’deki park alanları ile ilgili yapılan çalışmaları da anlatan Akay; ‘’  “4 yılda 118 park ve yeşil alana müdahale ettik. Çerkezköy 81 ilden gelen vatandaşların buluşma noktası. Birbirimizle buluşmalı, paylaşmalıyız.  Kumlugeçit’te 14 bin 200 metrekarelik alanda park oluşturduk. Vatandaşların o alandaki buluşmasını gördükçe mutluluğum ve gururum artıyor’’ dedi.

 

 

KADINLARIN EĞİTİMLERİNİ ÖNEMSİYORUZ

 

Faaliyete geçirilen mahalle evlerinde kadınların eğitimlerini önemsediklerini ifade eden Akay, doğumdan ölüme vatandaşın yanında olan bir belediyecilik anlayışı ile hizmet ettiklerini kaydetti. Akay, sünnet şenliği, ikram çeşmesi, taziye çadırı, Ramazan iftarları, Çanakkale gezileri, İstanbul ve Edirne’ye yapılan Ramazan gezileri, sıcak yemek projesi ile ilgili de bilgiler vererek ‘’Çerkezköylülük bilinciyle dayanışma ve kardeşlik duygularını artırmaya çalışıyoruz’’ dedi.

 

 

MEYDAN ALTI OTOPARK PROJESİYLE TRAFİK İYİCE RAHATLAYACAK

 

Eğitim ile ilgili de konuşan Akay; ‘’ Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın öncülüğünde 1 yıldır Çerkezköy’de eğitim seferberliği başlatıldı. Eğitim alanları sorunlu alanlar olarak bırakılmıştı. Yatırımların gerçekleşmesi için eğitim alanlarını düzeltmek gibi bir sorumluluğumuz var. Bağlık Mahallesi’nde de yeni bir ilkokul arsası arayışımız devam ediyor” dedi. Akay, Kavakdere’nin ilk etabının 6 milyonluk yatırımla ıslah edildiğini, ikinci etabın da ıslah olacağını ifade etmesinin ardından Hükümet Caddesi’nde yapılan çalışmalar, Çerkezköy-Kızılpınar yolunun aydınlatılması, Kültür Merkezi Projesi ve Örnek Sokak Projesi ile ilgili de bilgi verdi. Tek Yön ile ilgili de konuşan Akay “Adı Altıyol Kavşağı olan 11 yolun birleştiği kavşakta düzenleme yaptık. Tek yön uygulamasıyla, yeniden düzenlemelerle Altıyol Kavşağı’ndaki yoğunluğu azalttık. Geleceğe dair aldığımızın önemli ve radikal kararlardan biriydi. İçme suyu hattı çalışmalarının ardından yeni yapılacak düzenleme ve çözümlerle, meydan altı otopark projesiyle trafik iyice rahatlayacak” dedi.

 

 

KAPALI PAZAR YERİ YÜZDE 85 SEVİYESİNE GELDİ

 

Kapalı Pazar Yeri’nin yüzde 85 seviyesine geldiğini kaydeden Akay, uzat çatı bittiğini ve bugünden itibaren çatı kaplama çalışmaları başladığını ifade etti.  Kent Park Projesinin önümüzdeki süreçte büyükşehir belediyesi tarafından ihalesinin yapılacağını söyleyen Akay “Kent Park Projesi ile Pınarça Deresi’nin etrafını yaşam alanı haline getireceğiz” dedi.

 

 

1 YILDIR UĞRAŞIYORUZ, PROSEDÜRÜ AŞAMIYORUZ

 

Pınarça Deresi’nde yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Akay; Pınarça Deresi’nin bir bölümünün Devlet Su İşleri tarafından ıslah edildi, fakat yarım bırakıldı. Pınarça Deresi ıslah edilmeli. Devlet Su İşleri bunu yapmazsa 2019’dan sonra biz bunu yapacağız. Şu anda Bağlık Mahallesi’nde bulunan köprü özellikle kış aylarında kullanılamaz duruma geliyor. Alt geçit ise dere yatağında kalmak üzere. Seçim döneminde verdiğimiz  ‘Bağlık Köprüsü'nü yıkıp, yeniden yapacağız’ sözünü yerine getirmek için girişimde bulunduk. Karayolları onay vermedi. Bunun üzerine Viyadük Projesi’ni geliştirdik. Bağlık Muhtarlığı yanından giden yoldan yükselen viyadük, Çamlık üzerinden çevre yolunu ve Pınarça Deresi’ni ayaklar ile geçerek Tevfik Fikret Caddesi’ne ulaşacak. Büyükşehir Belediyesinin yapacağı Viyadük Projesi’nin her şeyi hazır. Sadece Karayollarından iki ayak için onay bekliyoruz. 1 yıldır uğraşıyoruz, prosedürü aşamıyoruz. Onay geldiği anda hemen ihaleye çıkılacak ve Bağlık Mahallesi’nin iki yakası bir araya gelecek. 3-4 ay içinde ne pahasına olursa olsun bunun temelini atacağız. Bütçe hazır, proje hazır. Karayollarının prosedür diye yazdığı durumları bekliyoruz” dedi.

 

 

BIKMADAN UZANMADAN ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

 

Her mahalle toplantısında olduğu gibi Bağlık Mahallesi toplantısında da Çerkezköy-Pınarça sınırlarında yapılması planlana termik santralle ilgili de konuşan Akay “Bağlık Mahallesi’ne 1 kilometre mesafede 700 futbol sahası büyüklüğünde termik santral yapılmak isteniyor. Bu mesele siyasi bir mesele değil. Bu melese geleceğimize sahip çıkma meseledir. Termik santrale karşı tek yürek olarak birliktelik sağlamalıyız. Termik santralin yapılmaması için bıkmadan uzanmadan anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10