Dünya çocukları Çerkezköy'de buluştu

Çerkezköy Belediyesi tarafından ilk günü Kızılpınar ve Veliköy Mahalleleri'nde kutlanan 3. Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği dün saat 12:00'da Vatan Size Minnettar Anıtı önünden kort

Çerkezköy 22.04.2018 19:28:00 0
Dünya çocukları Çerkezköy

Çerkezköy Belediyesi tarafından ilk günü Kızılpınar ve Veliköy Mahalleleri’nde kutlanan 3. Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği dün saat 12:00’da Vatan Size Minnettar Anıtı önünden kortej yürüyüşü ile başladı.

 

 

VATANDAŞLAR DA ÇOCUKLARIN SEVİNÇLERİNE ORTAK OLDU

 

Vatan Size Minnettar Anıtı önünden hareket eden kortejde Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, eşi Güliz Akay, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, belediye meclis üyeleri, 1911 Çerkezköyspor Kulübü Başkanı Uğur Erem, Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Nedim Yılancı, Çerkezköylü çocuklar ile misafir çocuklar ve çok sayıda vatandaş yer aldı. Festivale katılan misafir ülkelerin çocukları ve Çerkezköy’ün çocukları kortej yürüyüşü boyunca bando takımının çeşitli marş ve müzikleri ile yürürken vatandaşlar da çocukların sevinçlerine ortak oldu. 

 

 

ÇERKEZKÖY’DE KUTLUYOR OLMANIN MUTLULUĞUNU VE GURURUNU YAŞIYORUZ

 

Kortejin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kapalı Otoparka ulaşmasının ardından Çerkezköy Belediyesi 3. Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’nin açılışı yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yaptı. Akay;  “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı diğer ülke çocukları, ülkemizin çocukları ile barışın, kardeşliğin coğrafyası, Türkiye Cumhuriyeti’nin toprağı olan Tekirdağ Çerkezköy’de kutluyor olmanın mutluluğunu ve gururunu hep beraber yaşıyoruz’’ dedi.

 

 

23 NİSAN, BİRLİKTİR, BERABERLİKTİR, KARDEŞLİKTİR

 

 23 Nisan’ın takvim yapraklarında herhangi bir gün olmadığını ifade eden Akay; ‘’ Çanakkale’de başlayan ve yurdumuzun dört bir yanında mücadele ile geçen, ardından Ulusal Kurtuluş Mücadelesi ile devam eden şanlı tarihimizin devamıdır 23 Nisan. Bir büyük önderin peşinde, binlerce, yüz binlerce şehidi ile bağımsızlığını kazanmış bir millet ve büyük bir lider. O büyük önderin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kurarak üzerine ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ yazarak, milletine armağan ettiği 23 Nisan, bizim bağımsızlık tarihimizdir. Yani bir ruhtur 23 Nisan. Birliktir, beraberliktir, kardeşliktir 23 Nisan. 23 Nisan umuttur, 23 Nisan mücadeledir. 23 Nisan gelecektir, 23 Nisan vatandır, ay yıldızdır, ay yıldızlı şanlı Türk Bayrağıdır 23  Nisan. 23 Nisan bağımsızlık ruhudur, 23 Nisan çocuktur, 23 Nisan Cumhuriyettir. Ve 23 Nisan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür’’ dedi.

 

 

 

23 NİSAN GÜNÜNÜ ÇOCUKLARA ARMAĞAN ETTİ

 

 

Bizler de Cumhuriyetimizin 95. Yılında, Cumhuriyetimizin çocukları ile Atatürk’ün evlatları ile, ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ diyen bir büyük önderiz izinde geleceğe emin adımlarla, çocuklarımızla beraber yürüyoruz diyen Akay; ‘’Birliğin, beraberliğin, kardeşliğin temellerini 95 yıl evvel, 98 yıl evvel Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kurarak, Cumhuriyetin temellerini attığında, geleceğe dair umutlarının temelini attığında bugünü, 23 Nisan gününü çocuklara, bu ülke çocuklarına, dünya çocuklarına armağan eden bir büyük önderimiz peşinde, bugünlere kadar gelmiş Cumhuriyeti, çocuklarımız ile beraber yaşıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz’’ dedi.

 

 

ATATÜRK’ÜMÜZE BAĞLILIĞIMIZI UNUTMAYACAĞIZ

 

 

Bugün birlik ve beraberlik, kardeşlik içerisinde yaşıyorsak, bu topraklarda hep birlikte aynı duygular ile çocuklarımızı büyütüyorsak tarihimize, şanlı geçmişimize, Atatürk’ümüze bağlılığımızı unutmayacağız, unutturmayacağız diyen Akay; ‘’ Bu duygular ile 23 Nisanımızı ülke çocuklarımız ile, yabancı ülke çocuklarımızla, yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetimizden gelen çocuklarımız ile Çerkezköy’ümüzün çocuklarını buluşturarak kutluyoruz. Ben bir kere daha 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyorum. Geleceğe dair umutlarımızın devam ettiği, bu şanlı tarihi, bu önemli günü kutlayan, bizlerle buluşan tüm çocuklarımıza, tüm vatandaşlarımıza kucak dolusu sevgilerimi ve saygılarımı gönderiyorum. Bir kere daha Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

 

 

HALK OYUNLARI GÖSTERİLERİ YAPILDI

 

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın konuşmasının ardından Çerkezköy Belediyesi Halk Oyunları Ekibi hazırladığı muhteşem gösterisini sundu. Ardından Bulgaristan Halk Oyunları Ekibi ile İzmir Border Halk Oyunları Ekipleri hazırladıkları enfes gösterilerini sunduktan sonra Çerkezköy Satranç ve Halk Oyunları Spor Merkezi Halk Oyunları Ekibinin Artvin Yöresi oyunlarını sahneledi.

 

 

SİRK TROCKİA GÖSTERİSİ DE YAPILDI

 

 

Mevlana İlkokulu dans gösterisini gerçekleştirmesinin ardından Çerkezköy Belediyesi Ritm Grubu’nun sahne aldı. Daha sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Halk Oyunları Ekibi ile Arnavutluk Halk Oyunları Ekibi hazırladıkları birbirinden güzel gösterileri sahneledi. Halk oyunlarının sahnelenmesinin ardından Sirk Trockia gösterisi yapıldı ve Çerkezköy Belediyesi 23 Nisan Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği Palyaço Müzikali olan Sihirbaz Müzikli Çocuk Gösterisi ve Maşa ile Koca Ayı adlı oyunların sahnelenmesi ile sona erdi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kapalı Otopark üzerinde yapılan Çerkezköy Belediyesi 3. Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği boyunca Festival Alanı’nda çocuklar şişme oyun parkları alanlarında, yüz boyama alanlarında eğlenceli aktivitelere katılırken etkinlik boyunca çocuklara pamuk şeker ve patlamış mısır ikramında bulunuldu.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI- Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10