Doğa koleji basın mensupları ile bir araya geldi

Doğa Koleji'nin Trakya projeleri olan Çorlu ve Çerkezköy'e kuracakları kampusler hakkında bilgi vermek adına Pera Villa Cafe Restaurant'ta basın toplantısı düzenlendi. 2018-2019 eğitim öğretim yılın

Çerkezköy 26.04.2018 16:38:00 0
Doğa koleji basın mensupları ile bir araya geldi

Doğa Koleji’nin Trakya projeleri olan Çorlu ve Çerkezköy'e kuracakları kampüsler hakkında bilgi vermek adına Pera Villa Cafe Restaurant'ta basın toplantısı düzenlendi. Dün saat 10.00’da yapılan basın toplantısına, Lüleburgaz Çorlu ve Çerkezköy Doğa Koleji Kurucusu Erdal Karakuş, Mali İşler Yöneticisi Arzu Akdeniz, Çerkezköy Halkla İlişkiler Müdürü Tayfun Dalgıç, Çerkezköy Doğa Koleji İlkokul Müdürü Hüseyin Daş ve Çerkezköy Tesis Müdürü Cenk Akdeniz ile birlikte Çerkezköy ve Kapaklı ilçelerinde görev yapan basın mensupları katıldı.

 

2018-2019 YILINDA EĞİTİM ÖĞRETİME BAŞLIYORUZ

 

 Lüleburgaz Çorlu ve Çerkezköy Doğa Koleji Kurucusu Erdal Karakuş,  yaptığı açıklamada, “Doğa Koleji bildiğiniz gibi Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük eğitim markası. 5 yaştan 17 yaşa kadar kodlama ve robotik eğitimi de verdiğimiz okulumuz 2018-2019 yılında 125 kampüsle ve 85 bin öğrencisiyle eğitim öğretim hayatına başlayacak. Bu kampuslerin arasına yeni eklenen kampuslerden biri de Çerkezköy kampusumuz olacak. Sizlerle ocak ayında yaptığımız toplantıda müdürlerimiz ile birlikte 2018-2019 eğitim öğretim yılında okulumuzun hayata geçeceğini söylemiştik. Okulumuzun inşaatı başladı ve  hızla devam ediyor. Yaklaşık 4 ay içinde okulumuzun inşaatını tamamlayarak 2018-2019 yılında eğitim öğretime hazır olacak ve eğitime  başlayacağımızı sizlerin aracılığıyla tüm bölgemize duyurmak istiyoruz” dedi.

 

  DÜNYANIN EN BÜYÜK 3. EĞİTİM MARKASI

 

 Karakuş, okulların ve eğitimin sadece dört duvarla ve sınıfla olmadığını belirterek,   “Doğa Koleji geliştirdiği eğitim modelleri sayesinde Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük eğitim markası. Dünyanın da en büyük 3. eğitim markası. Hem anaokulu ve ilkokulda, hem de ortaokul ve lisede, bizim daha çok uygulayarak yaşayarak kurduğumuz öğrenme modelimizin bugün övgü ile bahsettiğimiz Finlandiya ve Singapur gibi ülkelerde uygulandığını söylemekten büyük gurur duyuyoruz.  21. yüz yılın gerektirdiği teknoloji ve bilişim farkındalığına sahip matematik fen okuryazarı gibi okuryazarlığa ve farkındalığa sahip bireyler yetiştiriyoruz. Çerkezköy Kampusumuz hayata geçtiğinde, buradaki eğitim sistemimiz uygulanmaya başladığında bunları hep beraber sizlerle paylaşıyor olacağız. Okulun sadece dört duvarla sınıfla olmadığı bir eğitim sisteminde bahsediyoruz. Bu anlamda Doğa Koleji kendisinden sonra gelen 6 okul toplamının markasından daha büyük bir eğitim markası” diye konuştu.  

 

ÇERKEZKÖY KAMPÜSÜMÜZ 11 BİN METRE KARELİK BİR ALANA SAHİP OLACAK

 

 Erdal Karakuş, Çerkezköy Doğa Koleji Kampusu ile ilgili  olarak da, “Çerkezköy kampusumuz 8 bin metre kare bir alan üzerine kuruluyor. 11 bin metre kare kapalı alana sahip olacak. İçinde 450 kişilik konferans salonu,  kapalı spor salonu, yüzme havuzu, bilim ve sanat sokağı olan 56 derslik 24 atölyesi bulunan bir kampüs. Bu atölyeler bizim eğitim konseptimizi yansıtıyor. Neredeyse dersliklerimizin yarısına yakın atölyelerimiz var. Bu atölyelerimizin çoğu bilişimle, teknolojiyle ve mühendislikle ilgili, bir kısmı da kültür sanat ve sporla ilgili. Burada, Çerkezköy'de eğitim alanında çok farklı bir çıta koyacağımıza inanıyorum. Bizi takip edenler olacak. Her yerde bizden sonra diğer markalar gelmeye başlar. Tahmin ediyorum önümüzde 2 - 3 yıl içinde burada 6 yada 10 tane daha okul markası görebilirsiniz. 2018-2019 eğim öğretim yılında faaliyete geçmiş olacağız. Ön kayıtlarımızda da çok ciddi bir talep var. Ciddi bir ilgi var ve bu ilginin artarak devam ettiğini görmek bizleri  çok mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

 

 İNŞAATLARIMIZDA YENİ İNŞAAT TEKNOLOJİLERİNİ KULLANIYORUZ

 

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Karakuş “Çorlu’da da inşaatımıza bu hafta başladık.  Çerkezköy’deki inşaatımız daha hızlı gidiyor. Arada sadece 10 günlük bir fark var o farkı da biz kapatacağız. İnşaatlarımızda yeni inşaat teknolojileri kullanıyoruz ve inşaatımızı hızlı bir şekilde bitirmeyi hedefliyoruz” dedi. Öğrenci kriterleri ile ilgili sorulan soruya da Karakuş, “Özel durumu olan öğrencilerimizi okulumuza kabul ederken elbette kriterlerimiz oluyor. Öncelikle öğrenci için faydalı olup olamayacağımızı tartışıyoruz. Ön görüşme yapıyoruz, eğer öğrencimize faydalı olabileceksek alıyoruz. Ama öğrencinin engeli bizim aşamayacağımız ona faydalı olamayacağımız boyuttaysa onu daha faydalı olacak bir kuruma yönlendirerek yardımcı oluyoruz” dedi.

 

DOĞA KOLEJİ OLARAK BÖLGEDE ÜNİVERİSTE KURMAYI DA HEDEFLİYORUZ

Doğa Koleji'nin genel durumu hakkında bilgi veren Erdal Karakuş, “Şu an 44 ilde okulumuz var önümüzde ki yıl 53 ilde okulumuzun olmasını hedefliyoruz. Ve bu çalışmalarımız devam ediyor. 2 yıl içinde kampuslerimizi yüzde 50 oranında arttırıp öğrenci sayımızı 2 katına da çıkarmayı hedefliyoruz. 170 Bin öğrenciye ulaşma hedefimiz var. Doğa Koleji olarak Trakya Bölgesi'nde üniversite kurmayı da hedefliyoruz” dedi.

 

TERMİK SANTRALİN KENTE YAKIN YERLERE YAPILMASINI UYGUN BULMUYORUM

Erdal Karakuş, Kömürlü Termik santralle ilgili sorulan soruya da şu cevabı verdi. “Termik santralin kente bu kadar yakın yapılmasını doğru bulmuyorum. Üniversitede öğrenciyken bir anım oldu. Yatağan'a gitmiştim. sabah 6'da şehirde nefes alamayarak uyandım. Boğulmak üzereydim. Arkadaşıma bunu söylediğimde termik santrallerin buhar kazanlarını açtıklarını dile getirmişti.  O yaz günü o sıcakta o buharla o insanlar nasıl yaşıyordu onu bilemiyorum. Tüm şehir kül ve griydi. Teknoloji eminim ki gelişmiştir ama katı yakıtla enerji elde etmeyi doğru bulmuyorum. Enerji ihtiyacımızın daha doğru karşılanması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10