Çerkezköy Belediye Meclisi toplandı

Çerkezköy Belediye Meclisi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı'nın ilk oturumu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı. Toplantıda gündemin son maddesinde yer alan Yıldır?

Çerkezköy 2.05.2018 17:55:00 0
Çerkezköy Belediye Meclisi toplandı

Çerkezköy Belediye Meclisi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı. Toplantıda gündem maddeleri görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.


‘’ÇERKEZKÖY İÇİN VE ÜLKEMİZ İÇİN NE YAPILMASI GEREKİYORSA YAPMAYA GELDİM’’
 

Dün 15.00-15.30 saatleri arasında yapılan toplantı açılış ve yoklama ile başladı. Toplantıda ilk olarak Çerkezköy ve Kapaklı sınırları içinde kurulacak olan kömürlü termik santralin yerine karşı çıktığı için Tekirdağ Büyükşehir Belediye ve Çerkezköy Belediye Meclis Üyeliği’nden istifa eden AK Parti Meclis Üyesi Ömer Kılınç’ın istifasının okunmasının ardından Ömer Kılınç’ın yerine meclis üyesi olmaya hak kazanan Yunus Hamarat’ın sağlık ve özel nedenlerle bu görevi yapamayacağını belirttiği dilekçesi okundu. Ardından Kılınç’ın yerine AK Parti Meclis Üyesi olan Nevzat Teker getirildi. Yeni Meclis Üyesi seçilen Nevzat Teker,”Belediye Meclisi Çatısı altında sizlerle birlikte Çerkezköy için ve ülkemiz için ne yapılması gerekiyorsa yapmaya geldim” dedi.  


TARİFE KOMİSYONU’NA HAVALE EDİLDİ
 

Ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. İlk olarak Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 09.04.2018 gün ve 514 sayılı Çerkezköy Belediye Başkanlığı’nın 2017 Mali Yılı gelir ve gider kesin hesabının görüşülmesi hakkında müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 09.04.2018 gün ve 513 sayılı huzur hakkı ücretinin tespiti hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek, Tarife Komisyonu’na havale edildi.


GÜNDEM MADDELERİ TEK TEK KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ
 

Çerkezköy  sınırları içerisinde muhtelif parsellerdeki Belediye Hisselerinin satışının müzakeresi görüşülerek, 7 adet hissenin satışı İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün 18.04.2018 gün  ve 133 sayılı ‘Spor Kulüpleri Nakdi Yardım Tutarlarının Tespiti ile Mevcut Yönetmeliğe İlave Madde Eklenmesi’ hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Daha sonra İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün 10.04.2018 gün ve 640 sayılı Belediyemizde dolu bulunan 2 adet kadroda derece değişikliği yapılması hakkındaki müzekkeresinin müzakeresi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.


İLLER BANKASI KREDİYE ONAY VERMEDİ BANKALARDAN KREDİ ÇEKİLİP YOLLAR YAPILACAK
 

Çerkezköy Belediyesi mülkiyetinde bulunan muhtelif taşınmazların (6 adet arsa ve 1 dükkan) satışlarının yapılmasının müzakeresi görüşülerek, Plan ve bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Kızılpınar Mahallesi’nde bulunan yolların yapılması için İller Bankası’ndan temin edilmesi planlanan 15 milyon TL’lik krediye onay çıkmadığı için bankalardan 7 milyon TL kredi çekilmesi hususunda Çerkezköy Belediye Başkanı Akay’a yetki verilmesi görüşüldü ve incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. AK Partili Belediye Meclisi Üyesi Ayhan Çitil, “Belediye arsalarının satışına karşıyım. Satmasak olmaz mı” diyerek, Kızılpınarda neden sokaklar yapılmadı yapılacak mı”diye sordu.Başkan Akay, “Kızılpınar’da çok ciddi bir yatırım yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Şu anda verdiğimiz hizmet yatırımlarının hepsinde sona geldik ve bu yıl yatırımlarımız planladığımız gibi bitmiş olacak. Kızılpınar’ın yapılmayan sokakları  ile birlikte 55 sakağımız da önümüzdeki günlerde yapılacak. Biz yaptığımız planlama kapsamında tüm hizmetlerimizi yıl sonuna kadar tamamlayacağız. Bir buçuk yıl içinde belediye hissesi olan 99 arsamızın satışını günün koşullarına göre değerinden satışı yapıldı ve daha 12 adet satışı yapılacak arsa var.”dedi.


İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONU’NA HAVALE EDİLDİ
 

İstasyon Mahallesi 206 ada 47 ve 49 parsellerde plan tadilatı yapılma sı talebi ve Kızılpınar Mahallesi 709 ada 13 parselde plan tadilatı yapılması talebi görüşülerek, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmesinin ardından gündemin son maddesinde yer alan Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde yapılan parka Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Naim Süleymanoğlu isminin verilmesi de incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.


İKİNCİ OTURUM 7 MAYIS PAZARTESİ GÜNÜ
 

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı Meclis toplantısının ilk oturumunda gündem maddelerinin görüşülerek ilgili Komisyonlara havale edilmesinin ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Meclis toplantısının ikinci oturumunun 7 Mayıs Pazartesi günü saat 15.00’da yapılacağını belirterek, Meclis toplantısını kapattı.


 Haber/Seyit SÜREN
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10