Üreticiler takas şenliğinde buluştu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nce Süleymanpaşa'daki Sahil dolgu alanda düzenlenen 2. Yerel Tohum Takas Şenliği'nde; farklı ilçelerden gelen üreticiler tarafından, yerel ürünlerin yaygınlaÅ

Süleymanpaşa 3.05.2018 17:57:00 0
Üreticiler takas şenliğinde buluştu

ÜLKEMİZİN DEĞİŞİK YERLERİNDE FARKINDALIK YARATMAK İÇİN ÇALIŞMAKTA
 

Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Can, "Gıdanın günümüzde dünyada ülkelerin bağımsızlığı ile özdeş hale geldiğini, yaşanan ekonomik krizlerde ve savaşlarda, özellikle bölgemizde yaşanan ciddi sıkıntılardan net olarak anlamış bulunuyoruz. Ülkemizde gıda güvenilirliği konusunda önemli ölçüde duyarlılık oluştuktan sonra, gıda egemenliği ve bağımsızlığı konuları ön plana çıktı. Özellikle yerel kaynaklarımızın korunmasının önümüzdeki yıllarda, ülkemizin yetiştireceği sağlıklı nesillerin beslenmesi üzerinde ne kadar önemli olduğunu artık kavramış bulunuyoruz. Bu anlamda ülkemizde yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalan kaynaklarımızın korunması, duyarlılığın geliştirilmesi amacıyla insiyatif almış olan belediye başkanlıklarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız hep birlikte ülkemizin değişik yerlerinde farkındalık yaratmak için çalışmakta" şeklinde konuştu.


AMAÇ YEREL TOHUMLARA OLAN İLGİ VE ALAKAYI GELİŞTİRMEK
 

Tekirdağ Kent Konseyi Başkanı Mehmet Ali Işıkgör de, "Dilerim ata tohumlarınıza olan ilginizi arttırabiliriz. Düzenlenen bu etkinliğin amacı; yerel tohumlara olan ilgi ve alakayı geliştirmektir. Düzenlenen bu etkinliğin verimli olacağına inanıyorum" sözlerini kullandı.


GIDA KONUSU HER ŞEYDEN ÖNEMLİ
 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, "Elbette geçmişte doğallığı yaşamış yetişkinler olarak geleceğimiz olan çocuklarımıza bırakmamız gereken çok önemli miraslar var. Gıda konusu her şeyden önemli. Çünkü çocuklarımızın doğal ürünlerle yetişmesi gerekiyor. Her yıl daha büyük organizasyonlarla gerçekleştireceğimiz Tohum Takas Şenliği'nin ülkemiz tarımına katkı sağlayacağı inancındayım. Bugün çoğumuzun görmediği ve unuttuğu o tohumları göreceksiniz. İnanıyorum ki dışa bağımlı kalmadan kendi tohumlarımızı yetiştireceğiz. Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız çalışmalarla Tekirdağ tarımına oldukça iyi bir yatırım yaptık. Yatırım yapmaya da devam edeceğiz. Meraların iyileştirilmesi, arıcılığın geliştirilmesi, yem bitkilerinin verilmesi, hayvancılık faaliyetlerine büyük katkı sağladı" dedi.


CANAN KARATAY TAVSİYELERDE BULUNDU
 

2. Yerel Tohum Takas Şenliği kapsamında Kalp ve iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay düzenlenen söyleşi ile vatandaşlarla bir araya geldi. Sağlıklı beslenme ile ilgili ipuçları veren Karatay, Ramazan ayı öncesi tuz tüketiminden, ekmeğe, sağlıklı beslenmeyle ilgili tavsiyelerde bulunarak, sahurda kahvaltı edilmesi gerektiğini, şekersiz çay, süt ve ayran tüketilmesi gerektiğini söyledi, iftarda 'paça çorbası' önerdi. Söyleşi sonunda Başkan  Albayrak, Karatay'a katılımından ve verdiği bilgilerden dolayı teşekkür ederek çiçek ve plaket takdim etti.


Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10