Mecliste komisyon raporları görüşüldü

Kapaklı Belediyesi Mayıs ayı ikinci oturumu Cuma günü saat 16.00'da Kapaklı Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kapaklı 4.05.2018 17:38:00 0
Mecliste komisyon raporları görüşüldü

KOMİSYON RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Ankara’da olan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın yerine meclise Meclis Başkanvekili Ersin Yavuz başkanlık etti. İkinci oturumda ilk olarak İmar komisyonuna havale edilen konular görüşülürken 1564 sayılı kentsel dönüşüm projesi hazırlanması konulu yazı için komisyon raporu okundu. Komisyon yaptığı bilgilendirmede “ 50 hektarlık alana kentsel dönüşüm projesi hazırlanacağından bu kapsamda İsmetpaşa, Atatürk ve Bahçelievler mahallerinde belirlenen toplam 50 hektar alan için hazırlanan krokilerde gösterilen sınırların kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edilmesi ve kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili çalışmalar hakkında halkın bilgilendirmesi, konunun daha ayrıntılı incelenebilmesi için komisyon çalışmalarının devam etmesine oy birliği ile karar verilmiştir” ifadeleri kullanıldı. Komisyonun aldığı bu kararda meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

 

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE GÖNDERİLECEK”

 

İmar komisyonuna havale edilen Kapaklı Atatürk Mahallesi 2131 ada 2 nolu parsele ait 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planı değişikliği konulu yazı da görüşülüp karara bağlandı. Komisyon “ 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği plan paftaları ve plan açıklama raporu incelenerek 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planı değişikliğinin 3194 sayılı imar kanununu 8(b) maddesi gereğince onaylanmasının ve 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi kanununun 7(b) ve 14’üncü maddesi ile 5393 sayılı belediye kanunun 18(c) maddeleri gereğince onaylanmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilmesinin uygun olduğuna komisyonca oy birliği kararı verilmiştir” dedi. Komisyonun aldığı bu kararda oy birliği ile kabul edildi.

 

KOMİSYON ÜYESİ SEÇİLDİ

 

Mecliste İmar komisyonuna havale edilen Kent Elektrik komisyonu çalışma usul ve esaslarına ilişkin yönetmeliği konulu yazı görüşüldü. Komisyon bu gündem maddesini oy birliği ile kabul ederken, yönetmelik gereği oluşturulacak komisyonda görev yapmak üzere bir belediye meclis üyesinin seçilmesine karar verdi. Açık oylama ile yapılan seçimlerde AK Parti’nin adayı Nezahat Erdoğan 6 oy alırken, 11 oy alan Halil İbrahim Erkan komisyona seçildi. Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen 2017 yılı mali yılı gelir ve giden hesaplarının müzakere edilmesi maddesi ise komisyon tarafından oy çokluğu ile kabul edildi. Komisyonun aldığı bu karar meclisten de oy çokluğu ile geçti.

 

KOMİSYON ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

 

Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen Pınarça Mahallesinde bulunan 885 parselde bulunan 10.250 metrekare ve 1422 parselde bulunan 33.125 metrekare tarlanın açık teklif usulü ile 10 yıllığına kiraya verilmesi maddesi görüşüldü. Komisyon yaptığı bilgilendirmede “ Açık teklif usulü ile on yıllığına tarım arazisi olarak tarım faaliyetlerinde kullanılmak üzere kiralanması ve kira iş ve işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için Belediye Başkanı ve belediye encümenine yetki verilmesinin hususunun daha ayrıntılı incelenebilmesi için komisyon çalışmalarının devam etmesine oy birliği ile karar verildi” ifadeleri kullanıldı. Komisyonun aldığı bu kararda meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi. Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen Vize’ye bağlı Develi, Hasbuğa ve Çavuşköy’ün kamelya ve bank ihtiyaçları görüşüldü. Komisyon üç köşe beşer adet bank ve birer adet kamelyanın Kapaklı Belediyesi tarafından karşılanması oy birliği ile kabul edildi. Süloğlu Belediyesi’nin mesire alanında kullanılmak üzere belediye imkanları ölçüsünde kamelya ve masa ihtiyacının karşılanması ile derece yapan sporcuların ödüllendirilmesi maddelerinde ise komisyon çalışmalarının devam etmesine oy birliği ile kabul edildi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

İmar komisyonu ve Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen İsmetpaşa Mahallesi 363 ada 6 parselde bulunan 702,47 metrekarelik hissenin maliye hazinesine bedelsiz devri maddesi görüşüldü. Komisyonun aldığı oy birliği karara meclisten de oy birliği ile geçti.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10