''Türkiye iyi olsun diye geldik''

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in cumhurbaşkanı adayı olması için başlatılan "100 bin imza" kampanyası kapsamında Türkiye genelinde olduğu gibi Çerkezköy ve Kapaklı'dan pa

Çerkezköy 4.05.2018 20:49:00 0

Sabahın erken saatlerinde Çerkezköy Adliyesi’ne gelen İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Cemalettin Turlin, yaptığı açıklamada saniyede 6 dakikada 300 kişinin imza attığını ifade ederek; ‘’Akşam saat 20:00 itibari ile biz Türkiye genelinde 200 bini geçmiş olacağız. İYİ Parti Genel Merkezimizden gelen bilgilere göre saat 10.00 itibari ile imza sayımız 40 binin üzerine çıktı. Genel Merkezimize sistem üzerinden 7 gün 24 saat sürekli raporlama yapılıyor” dedi. Turlin, 4- 9 Mayıs tarihleri arasında Çerkezköy'den 10 binin üzerinde imzanın toplanacağını tahmin ettiklerini ifade ederek; “Kapaklı ile Çerkezköy etle tırnak gibidir. Her iki ilçeden de imza kampanyamıza yoğun katılım bekliyoruz” dedi.

 

 

2 MİLYON İMZA İLE SEÇİME GİRECEĞİZ GİBİ GÖZÜKÜYOR

 

İYİ Parti’nin kurulmasında yer aldığını ifade eden İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin de; ‘’ Cumhuriyet Halk Partisi adaletin sağlanması ve demokrasinin işlenmesi adına İYİ Parti'ye 15 milletvekilini verdi ve mecliste grubun kurulmasını sağladılar. Bizim bu imzalara ihtiyacımız yoktu fakat Meral Akşener Hanım'ın bir çıkışı vardı. 100 bin imza ile Cumhurbaşkanı adayı olacağım demişti. Bu sözü yerine getirmek adına bugün başlamış olan imza kampanyası için Kapaklı İlçe Teşkilatı ve Kapaklı halkı olarak buraya geldik” dedi.  Çetin Ayrıca İmza kampanyası boyunca teşkilatların 7 gün 24 saat açık olacağını da ifade ederek; “Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere çalışan işçi arkadaşlarımız da saat 20.00'a kadar imzalarını atabilirler. Bu bir başlangıçtı. 100 bin imza değil 2 milyon imza ile seçime gireceğiz gibi gözüküyor” dedi.

 

 

MAHALLE TEMSİLCİLERİMİZ TARAFINDAN ULAŞIM SAĞLANACAK

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi Devlet Bahçeli'nin ‘imza verecekleri için Fetö soruşturması yapılıp ayıklanması gerektiği’ sözlerine karşılık herhangi bir kaygısı olmadığını kaydeden Çetin; ‘’Aslında daha fazla kamçılanma hareketi oldu. Bizim böyle bir endişemiz yok. Halkımızın da bu gözle baktığını düşünüyoruz. Biz burada göğsümüzü gere gere imzamızı verir, Genel Başkanımız Meral Akşener'i Cumhurbaşkanı adayı yaparız. Ayrıca İlçe Teşkilat binamızdan, Çerkezköy İlçe Seçim Kurulu’na  araçlar kaldırılacak. Kapaklı’nın her yerinden halkımızın İlçe Seçim Kuruluna ulaşımı sağlanacak. İmza kampanyamıza gelemeyen vatandaşlarımız, engelli vatandaşlarımız için köyler ve mahallelerden otobüslerimiz bugün itibari ile kalkıyor. Mahalle temsilcilerimiz tarafından ulaşım sağlanacak” dedi.

 

 

DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMAK ADINA PARTİLİ PARTİSİZ HERKESİN İMZA VEREBİLECEK

 

 

Çetin; ‘’İmza kampanyasının sadece İYİ Partililer olarak sınırlandırılmadığını, demokrasiye sahip çıkmak adına partili partisiz herkesin imza verebileceğini ifade ederek; “Tekirdağ olarak 35 bin 40 bin imza hedefimiz var” dedi. Çetin ayrıca seçmenlerin, seçmen listelerini kontrol etmelerini de isteyerek “4-9 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan imza kampanyasında, 24 Haziran seçimlerinin bir demokrasi şöleni havasında geçebilmesi için tüm Kapaklı halkını genel başkanımız Meral Akşener’e imza desteği vermeye davet ediyorum. Şimdiden, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan seçimlerin ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

 

 

SAYILAR ÖNEMLİ DEĞİL

 

 

İmza kampanyasına destek veren Vatan Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Kemal Engin de “İktidarın bu Türk milletine dayattığı baskıcı tavır, artık insanları aldatamayacağının göstergesidir. Görüyorum ki şuanda kayıtlardan baktığımda dakika başı bin kişinin arttığını görüyorum. Bu Türk Milleti'nin direndiğinin göstergesidir. İktidar 3-4 seçimdir aldattı. Bu artık bunun bitişinin göstergesidir. Türk Milleti artık direniyor. Direncini görüyorum ben burada. Sayılar önemli değil. İktidarın düştüğünün göstergesidir bu olay” dedi.

 

 

BU BASKIN BİR SEÇİMDİR

 

 

Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon da “Halkımızın bilinçli olarak birleşme adına, demokrasi adına, cephede çarpışan Mehmetçik kadar değerlidir bu imzalar. Milletimiz adına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu baskın bir seçimdir. Bilinçli olan halkımız öbek öbek imzamıza katılıyor” dedi. Devlet Bahçeli’nin imza verecekleri için Fetö soruşturması yapılıp ayıklanması gerektiği’ sözlerine ilişkin konuşan İYİ Parti Kapaklı İlçe Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Yılmaz da “Hiç bir örgütle bağlantım yoktur. İmzamı da korkmadan verdim. Cumhuriyet Savcılığı'na da dilekçe vereceğim beni araştırsınlar” dedi. İYİ Parti Kapaklı İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Aydoğdu ise, “Meral Hanım'a destek için geldik. İyi olmak için hep birlikte Türkiye iyi olsun diye geldik” dedi.

 

 

TÜRKİYE BİR BÜTÜN OLARAK ARTIK DEMOKRASİYE KOŞUYOR

 

 

Gazetemize görüşlerini belirten Özel Optimed Hastanesi’nde görev yapan Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Yaşar Pala da “51 yaşındayım 51 yaşına kadar aktif siyasete hiç girmedim. Son yıllarda Türkiye'nin yaşadığı kötü gidişatın durdurulması için Meral Akşener ve diğer partililerin de katılmış olduğu bu harekette taşın altına elimi değil bedenimi koymaya geldim. Şuan yaşadığımız süreç ve Devler Bahçeli'nin yaptığı açıklamaları kendi adıma çok manidar buluyorum. Aslında bir MHP'liydim. Yıllardır oyumu MHP'ye vermiştim. Onla beraber hareket eden herkesi de aslında Fetöcülükle şuçlamış oldu kendisi. Çünkü 17-25 Aralık operasyonları sonrasında Bugün Gazetesi'nin önünde demeç verende Bahçeli'ydi. Vatandaşlarımız kimlerin fetö ile yan yana olduğunu kimlerin olmadığını yıllardır çok iyi görüyor aslında. Bugüne kadar seçimlerde yaşananların bir kısmı seçim hilesi bir kısmı seçim korkusuydu. Artık vatandaş korkmuyor. Türkiye bir bütün olarak artık demokrasiye koşuyor” dedi.

 

 

İNŞALLAH İYİ OLACAK

 

 

Görüşlerini belirten İYİ Parti Kapaklı İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Sevda Altınbaş ise “Bugün Meral Akşener'i desteklemek için buradayız. İnşallah iyi olacak. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyoruz. Daha önce hiç siyasette bulunmadım Meral Akşener'in adını duymak bizim için yeterli oldu ilk defa siyasete giriyorum. İnşallah iyi olacak” dedi.

 

 

AKŞENER 100 BİN DEĞİL 30 MİLYON İMZA ALIR

 

 

İYİ Parti Kapaklı Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hatice Çilem Peltek de “Gümbür gümbür geliyoruz. 25 Haziran'da bayram yeri gibi bir Türkiye hayal ediyorum. Meral Akşener adına kendi adımıza davullu zurnalı güzel günler bizi bekliyor” dedi. Büyük Birlik Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı olarak görev yaparken görevden alınması sonrasında İYİ Parti saflarına geçen Murat Yürük de imza verdi. Seçimlerin olması gereken tarihten 18 ay erkene alındığını kaydeden Yürük “Seçimlerin erkene alınması demek, erken seçim istemek vatan hainliğidir” dedi. Devlet Bahçeli’nin fetö açıklamaları ile ilgili de konuşan Yürük “Buraya gelenler Fetöcü ise neden hala sokaklarda dolaştırıyorlar milleti. Onlardan olmayan insanlar onlar gibi düşünmeyen insanlar vatan haini mi oluyor? Muhterem hoca diyenler burada değil. Muhterem hoca diyenler mecliste. Genel Başkanımız Meral Akşener 100 bin değil 30 milyon imza alır” dedi. Kapaklı’da 1999 ve 2004 seçimlerinde MHP’den belediye başkan adayı olan Hüseyin Sekmen de Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı adayı olması için imza verdi.

 

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10