Ordu yeniden yargı yolunda

Dönemin AK Partili Çerkezköy Belediyesi ile yıldızı bir türlü barışmayan Milliyetçi Hareket Partisi i İlçe Eski Başkanı Mustafa Ordu, aralarında dönemin Belediye Başkanı Ali Ertem, bazı belediye

Çerkezköy 9.05.2018 19:58:00 0
Ordu yeniden yargı yolunda

Bilgi Edinme Kanunu kapsamında sorularına cevap alamadığını ifade eden MHP İlçe eski Başkanı Mustafa Ordu bu defa iddialarını yazılı açıklama ile duyurdu. Ordu, Çerkezköy Belediyesi tarafından dönemin yöneticileri hakkında minibüs hatları satışından alınan paraların nerede kullanıldığının belli olmadığını iddia ederek bu paraların akıbetini sordu. Dönemin Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem tarafından yapılan üst geçide kaynak oluşturmak için ilçede satışa çıkartılan 15 minibüs hattının satışına ilişkin şaibeler olduğunu iddia eden MHP İlçe Eski Başkanı Mustafa Ordu, Ali Ertem başkanlığındaki belediye yönetimi ve meclis üyeleri hakkında kooperatif tarafından bağışlanan paranın belediye kasasına girmeden hiç edildiğini iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu yaptığı yazılı açıklama ile ifade etti.

“MAALESEF İNANANLAR VAR”

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adaylığı mülakatı için Ankara yolunda olan ve telefonla ulaştığımız dönemin belediye başkanı Ali Ertem “İddialar asılsız, mesnetsiz ve yersizdir. Mustafa Ordu’nun yaptığı en güzel şeylerden bir tanesi kurduğu hayale önce kendi inanıp sonra insanları inandırmaya çalışmaktadır. Belediyespor ile ilgili 10 yıla yakın süren dava da bunun göstergesidir. Bu iddialarla ilgili yasal süreç başladığında biz de gerekli belgeleri ortaya koymasını biliriz. Maalesef bu iddialara inananlar var. Sadece vatandaşlar değil, kamu da inandığı için ben 10 yıldır yargılanıyorum” dedi.

“ŞARTSIZ BAĞIŞTA BULUNDUK”

Mustafa Ordu’nun iddialarıyla ilgili görüştüğümüz dönemin Kooperatif Başkanı İlhami Yörük de “2005 yılında Çerkezköy Belediyesi tarafından alınan meclis kararı doğrultusunda il ve ilçe komisyon kararlarıyla yapılan hat ilaveleri, kooperatifin yazılı talebi üzerine meclisin aldığı son kararla iptal edildi. 15 hat artırımı karşılığı ilgili mevzuat kapsamında Belediyespor’a, Aşevi’ne ve belediyeye makbuz karşılığı şartsız bağışta bulunduk.  Bireysel bağışta bulunan üyelerimiz bağışta bulundukları belediyeden, Belediyespor’dan ve Aşevi’nden makbuzlarını aldı. Bu makbuzların Mustafa Ordu’ya neden verilmediğini bilmiyorum ama devletin ilgililerinden isterse ilgili kurumlara verir” dedi.

“YAPILAN İŞ DE İŞLEM DE DOĞRUDUR”

Konuşulduğu gibi bu hatlarla ilgili o dönem kimsenin cebine bir şey girmediğini kaydeden Yörük “Bize bu konuyla ilgili bu güne kadar kimse bir şey sormadı. Sorduklarında da gider ilgili yerlere gerekli belgeleri gösterir, ifademizi veririz. Bugün öğlen saatlerinde basından öğrendiğimiz kadarıyla bu defa da bizim üzerimizden farklı şeyler söylenmeye çalışılıyor. Bunlar yersiz, mesnetsiz, belgesiz iddialardır. Devletin ilgili kurumları araştırdığında ilgili belgelere çok rahat ulaşacaktır. Biz bu sektörden ekmeğini kazanan insanlarız. 25 senedir Çerkezköy’de toplu taşımacılıkta hizmet veriyoruz. Dönemin belediye başkanı Ali Ertem’in Çerkezköy için o dönem yaptığı en iyi şeylerden biri hat artırımı ve araç büyütme işiydi. Büyükşehir olduktan sonra bile Büyükşehirin UKOME kararında gösterdiği emsal araçlar, bizim o dönemki araçlarımızdı. O dönem yapılan iş de işlem de doğrudur” dedi.

“HEM İNSANLAR HEM DE YÖNETİCİLER İÇİN EKSİKLİK”

Halen günümüzde Kızılpınar, Veliköy ve Kapaklı’dan Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne direkt bir hat olmayışının hem insanlar hem de yöneticiler açısından bir eksiklik olduğunu kaydeden Yörük “Bu kooperatifler tek merkezde birleşmeli, insanlara daha iyi hizmet üretmelidir” dedi.

“KİMSE BİZİM ÜZERİMİZDEN SİYASET YAPMASIN”

Siyasilerin genelde yapılanları eleştirdiğini söyleyen Yörük “Siyasiler genelde yapılanları eleştirirler. Ben bunu anlamıyorum. Yapılmayanı eleştirmek yerine yapılanları neden eleştiriyorlar? Bu Çerkezköy’de böyleyken, Türkiye’de de farklı değil. Dönemin belediye başkanı Ali Ertem bu konuda ileri görüşlülüğü ile Çerkezköy’e yakışır bir iş yapmıştır. İlgili kurumlar istediğinde biz bunlara gerekli cevapları veririz. Biz Çerkezköy’de toplu taşıma hizmeti veren insanlar olarak taraf olmak istemiyoruz. Bizim üzerimizden de kimse siyaset yapsın istemiyoruz” dedi.

Haber / Şaban KARDEŞ
 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10