TESKİ tanıtımları sürüyor

Geçtiğimiz nisan ayında ilki saray'da düzenlenen TESKİ Tesis Tanıtım Günleri etkinliğinin ikincisi Muratlı'da Muratlı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ile devam etti.

Muratlı 11.05.2018 15:53:00 0
TESKİ tanıtımları sürüyor

TESKİ BUGÜNE KADAR 2 BİN 45 KM ALTYAPI YAPTI
 

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa; “Muratlı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinin inşaatı henüz TESKİ kurulmamış iken Muratlı Belediyesi tarafından DSİ ile yapılan sözleşme sonrası başladı. TESKİ’nin kurulmasıyla birlikte tüm su ve kanalizasyon işlerinin sorumluluğu TESKİ’ye devredildi. Bu sebepten dolayı tesisin tamamlanması TESKİ tarafından sağlandı. Tesis artık tamamen TESKİ’nin sorumluluğundandır. Muratlı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinin finansmanı TESKİ tarafından sağlanmakta. Tesisimiz TESKİ’ye devrolmadan önce TESKİ personeli, tesisi tanımak için burada çalışmaya başladı. Daha inşaat aşamasında, elektronik ya da mekanik ekipmanlar montajlanarak test edilirken, bizim personelimiz burada tesisin başındaydı. Şu anda tesisi çok rahat şekilde işletebiliyoruz. Muratlı ilçe merkezinin tüm evsel atık suyunu arıtıyoruz. TESKİ’nin yaptığı hizmetler ortadadır ve görünüyor. TESKİ kurulduğunda günde 5 bin metreküp atıksu arıtılıyordu, şu anda ise bu rakam 192 bin metreküptür. TESKİ bugüne kadar 2 bin 045 km altyapı yaptı” dedi.


TESİS HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ
 

Ardından TESKİ Çevre Mühendisi Anıl Fidan, Muratlı İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ve TESKİ’nin il genelindeki diğer arıtma tesisleri hakkında sunum yaptı. TESKİ’nin 7 adet biyolojik atıksu arıtma tesisi, 9 adet de ileri biyolojik atıksu arıtma tesisine sahip olduğu bildirildi. Bunlara ek olarak 2 adet doğal atıksu arıtma tesisi, 1 adet ön arıtmalı derin deniz deşarj tesisi ve 4 adet te proje aşamasında atıksu arıtma tesisi olduğu ifade edildi. Muratlı’nın tamamının evsel atıksuyunu arıtan tesisin arıtma kapasitesinin 5 bin 236 metreküp/gün olduğu dile getirildi. Tamamen standartlara uygun bir şekilde arıtılan suyun doğaya deşarj edilerek, çevrenin korunmasında önemli rol oynadığı belirtildi. SCADA ile uzaktan yönetilerek de gereken tüm müdahalenin tesise yapılabildiği ifade edildi. Konuşma ve sunumun ardından tüm katılımcılar tesisi baştan sona gezdi ve tesisin işletilmesi hakkında yerinde bilgi aldılar.


Haber: Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10