Mesleki ve teknik eğitimi birlikte geleceğe taşıyalım

Mercedes Benz Türk A. Ş. tarafından sektörün ihtiyacı olan yetişmiş elemanların istenilen düzeyde karşılanması amacıyla Çorlu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanın

Çorlu 11.05.2018 15:57:00 0
Mesleki ve teknik eğitimi birlikte geleceğe taşıyalım

ÖĞRENCİLER STAJ YAPMA İMKANI BULACAK
 

 Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan açılış töreninde Okul Müdürü Ümit Bilir okula yapılan laboratuvar hakkında davetlilere bilgi vermesinin ardından Mercedes Benz Türk A. Ş. Eğitim Müdürü Raşit Uzunoğlu protokol kapsamında öğrencilerin Mercedes Benz Mengerler servisinde staj çalışması yapacaklarını ve mesleki ve teknik eğitimlerini tamamladıktan sonra Mercedes Benz Mengerler servisinde istihdam edileceklerini ifade etti. 

 

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ BİRLİKTE GELECEĞE TAŞIYALIM

 

Hedeflerinin eğitimi daha da geliştirerek hem sektöre eleman yetiştirmek hem de mezun olan öğrencilerin iş bulma sıkıntılarını ortadan kaldırmak olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan,  “İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bizim iki ana hedefimiz var. Birincisi eğitim ortamlarının iyileştirilmesi ve hızla devam eden göç çerçevesinde ilimizin okul ihtiyacının karşılanması. Bu anlamda yoğun bir çalışma içerisindeyiz ve 66 adet ilimizde devam eden proje ile beraber 2019 yılı itibari ile bakanlığımızın hedefleri doğrultusunda yeterli sayıda dersliğe ulaşarak eğitim açığımızı iyileştirmiş olacağız. Eğitim ortamlarımızın çağın ihtiyaçları doğrultusunda nitelikli hale getirmek. Bu anlamda ilimizin mesleki ve teknik eğitim üzerinde çok ciddi ihtiyaçları var. Bizlerin mesleki ve teknik okul idarecilerimiz ile sektörün ihtiyaç duyduğu alan ve dallarda eğitim öğretimimizi güncellememiz gerekiyor. Çorlu ve Çerkezköy ilçelerinde 2017-2018 eğitim öğretim yılı birinci döneminde yapmış olduğumuz çalışma kapsamında sektörün ihtiyaç duyduğu alan ve dalların tespitleri yapıldı. Kalan 9 ilçede de benzer çalışmayı sürdürdük. Geleceğimizin teminatı gençleri soran ve sorgulayan, fikri ve vicdanı hür nesiller olarak hazırlamak olmazsa olmazımız. Mesleki ve teknik eğitimde yapmış olduğumuz çalışmaların kalıcı olabilmesi sektörün bize olan ilgisi ile doğru orantılı. Biz sektöre her zaman söylüyoruz. Eğitim kurumlarımız her zaman sizin hizmetinizde. Bu anlamda mesleki ve teknik eğitimi birlikte geleceğe taşıyalım” dedi.

 

PLAKET VERİLDİ
 

Konuşmaların ardından Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ve İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan tarafından Mercedes Benz Türk A. Ş. Yetkililerine plaket verildi. Çorlu Halk Eğitim Merkezi Mehter Takımı ve Folklor Ekibi tarafından düzenlenen gösterinin ardından laboratuvarın açılışı yapıldı.

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10