Çerkezköy futbolunda dev birleşme

Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden 1911 Çerkezköyspor'da geçtiğimiz hafta çoğunluk sağlanamayan kongre önceki akşam tesislerde çoğunluk aranmaksızın gerçekleştirildi. Çerkezköy'?

15.05.2018 13:15:00 0
Çerkezköy futbolunda dev birleşme

ÇOĞUNLUK SAĞLANMAKSIZIN YAPILDI

1911 Çerkezköyspor’da 7 Mayıs’ta ki ilk kongrede çoğunluk sağlanamazken, ikinci kongre çoğunluk aranmaksızın toplandı. 1911 Çerkezköyspor tesislerinde 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen kongrede açılış ve yoklamanın ardından Divan heyeti oluşturuldu. Divan Başkanlığı’na Nedim Yılancı seçilirken, divan üyeliklerine ise Furkan Tezcan ve Erkan Danyeli getirildi.

“BAŞARILI SEZON GEÇİRDİK”

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından divan heyetine kulüp tarafından kulübünün isminin 1911 Çerkezköy Doğanspor, renginin yeşil beyaz, yönetim kurulunun ise 20 asil ve 20 yedek üyeden oluşması yönünde önerge verildi.  Gündemin bir diğer maddesinde ise kulübün faaliyet raporu okundu. Faaliyet raporunu okuyan Kulüp Başkanı Uğur Erem “ 2017-2018 sezonun başlamasına çok kısa bir süre kala devralmış olduğumuz yönetimimizi Bölgesel Amatör Ligde mücadele edecek olan takımımızı en kısa sürüde teknik heyet ve futbolcu transferini yaparak liglerin başlamasına kadar hazır hale getirmeye çalıştık. Takımımız bu yıl Bölgesel Amatör Ligde 12.grupta mücadele etti. Takımımızı kururken bu arada tesisimizi de daha modern hale getirmeye çalıştık. Bizlere her zaman desteklerini esirgemeyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a da teşekkür etmek istiyorum. 2017-2018 futbol sezonunda gruba çok iyi başladık ve sezonun üçüncü haftasından onuncu haftasına kadar lider götürdüğümüz bir sezonda şansız beraberlikler ve mağlubiyetler alarak ligin bitimine kadar zirve mücadelemizi sürdürerek sezonu ikinci sırada tamamladık. BAL liginde mücadele ettiğimiz ilk yılımızda grubumuzda ikinci sırada tamamlamış olmamız büyük başarıdır. Bu süreçte Çerkezköy’ümüzde, taraftarlarımız, yönetim kurulumuz, esnafımız ve halkımızla birlik ve beraberlik içerisinde güzel bir sezon geçirdik. Yönetim kurulumuzu devraldığımızda takımımızın alt yapısında hiçbir oyuncu yokken biz ilk iş olarak U-19,U-14 ve U-13’lerde mücadele edecek takımları kurarak yaklaşık 60 yeni sporcuyu bünyemize kazandırdık. Bir an önce alt yapıya önem vererek alt yapıdan yetiştirdiğimiz oyuncularımızla A takıma katkılar sağlamaktır. Geçirmiş olduğumuz sezonda bizleri yalnız bırakmayan yönetim kurulu üyelerimize, Belediye Başkanımız Vahap Akay’a, taraftarlarımıza, esnafımıza teşekkür ediyorum” dedi.

BİRLİKTEN GÜÇ DOĞAR

Bir yıl kulüp başkanlığı yaptığını ve artık yorulduğunu kaydeden Erem “ Kulüp kayyuma devredilmesin diyerek bu kulübe sahip çıktık. İlk senemizde başarılı bir sezon geçirdik. Bugün de bayrağı devredeceğiz. Birlikten güç doğar. Bu birleşmenin de hayırlı olmasını temenni ediyorum. Güçler birleştirildiği zaman daha güçlü olunur ve daha iyi yerlere gelinir” dedi.

TAHMİNİ BÜTÇE 1 MİLYON 450 BİN TL

Faaliyet raporunun oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Ahmet Sarı tarafından denetim kurulu raporu okundu. Sarı tarafından yapılan bilgilendirmede “ 29.06.2017- 16.04.2018 tarihleri arası denetleme kurulu raporunda gelirler 1 milyon 316 bin 510,60 TL olurken, gider ise 1 milyon 395 bin 433,93 TL olmuştur” dedi. Oy birliği ile kabul edilen denetim kurulu raporunun ardından kulübün tahmini bütçesi belirlendi. 2018-2019 sezonu için kulübün tahmini bütçesinin 1 milyon 425 bin TL olduğu da oy birliği ile kabul edildi.

İKİ KULÜP BİRLEŞTİ

Gündem öncesi divana sunulan önerge görüşülmeye başladı. Kulübün isminin Çerkezköy 1911 Doğanspor olarak değiştirilmesi oy çokluğu, kulübün renklerinin yeşil beyaz olarak değiştirilmesi oy birliği, yönetim kurulu üyelerinin 20  asil 20 yedek üyeden oluşması da oy birliği ile kabul edildi. Kulübün isminin değiştirilmesinin ardından seçimlere geçildi. Mevcut Başkan Uğur Erem’in yeniden aday olmadığı kongrede başkanlığa Sabri Asbaş seçildi. Tek liste ile seçime giren Sabri Asbaş’ın yönetimde Yakup Cin, Sebahattin Çolakoğlu, Gökhan Biber, Hasan Pektaş, Uğur Can Avcılar, Yusuf Furkan Tezcan, Hayrettin Türlin, Ahmet Sarı,Nevzat Kumru, Neşat Küçük, Necmettin Çınar, Taner Bahar, Mustafa Sever ve Zikri Arıç yer aldı. Kongrede denetim kurulu üyeliklerine Bülent Sezgin, Ali Günal Kahramanoğlu, Neset Küçük getirilirken, A.S.K.F temsilcisi ise Uğur Erem olarak belirlendi.

“BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR”

Çerkezköy’de bir başarının gelmesi için birliğin olması gerektiğini kaydeden Kulübün yeni Başkanı Sabri Asbaş “ Birlikten her zaman kuvvet doğar. Yapılan teklifi inceledik ve birleşim kararı aldık. Doğanspor olarak da olağan kongreye gideceğiz ve iki kulüp olarak birleşeceğiz. Ben bizden önceki yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyoruz. Zor bir süreçten geçiyoruz. Çerkezköy’de spora bakış açısı her zaman farklı oluyor. Kısacası spora destek yok. Biz bazı eksikleri gidermek için birleşimi kabul ettik. Bizlerin taşın altına elimize sokmanın zamanının geçtiğini düşünüyorum. Başarılı olmak için hep birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Birleşimden sonra tekrar yeni yönetim oluşacak. Bu birleşimin Çerkezköy’e ve spor camiasına hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

“ÇERKEZKÖY’E İHANET EDİLMİŞTİR”

Dilek ve temenniler kısmında taraftar grubu adına konuşan taraftarlardan Alkan Kuru “ Takım olarak güzel bir sezon geçirdik. Ancak bu akşam birleşme konusunda Çerkezköy’e bu gece ihanet ediliyor. Halk takımını şahıs kulübüne çeviriyorlar. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından defi bela edilmiştir. Kısacası bir ilçenin takımı aforoz edilmeye çalışılıyor. Taraftar olarak bu işin arkasında olmadığınızı söylemek istemiyoruz” dedi.

“TAŞIMA SUYLA DEĞİRMEN DÖNMEZ”

Sporun gönül işi olduğunu kaydeden Divan Başkanı Nedim Yılancı “ Keşke bu taşın altına birkaç kişi el atsaydı da beş altı aday çıksaydı. Taşıma suyla değirmen dönmez. Çerkezköy’de başarı için alt yapıdan yetişen çocuklara da değer vermek gerekiyor. Alt yapıya önem vermemiz gerekiyor. Her yıl 20 adam almakla bu işler yürümez, beş yıl sonra işler çıkmaza girer kümeye düşersin” diye konuştu.

“BEN ÇERKEZKÖY’LÜ OLARAK BU GÖREVE TALİP OLDUM”

Taraftar grubunun yaptığı eleştirilere de cevap veren Başkan Sabri Asbaş “ Şahsa devrediliyor denmesi beni rahatsız etti. Asbaşlar olarak kulübe talip olmuyorum, Çerkezköy’lü olarak bu göreve talip oluyorum. Düşmüş fesh olmuş Doğanspor’u aldık kimseden beş kuruş almadan kardeşim ve birkaç arkadaşımız ile birlikte mücadele edip takımı Süper Amatör lige çıkardık. Ben yıllardır bu sporun içindeyim. Alkan Kuru’nun konuşması beni rahatsız etti. Şahıslara devredilmesine de anlam veremedim. Yaptığımız mücadele de ortadadır. Takımın ismi de Çerkezköy 1911 Doğanspor olacak. Doğanspor’da Çerkezköy’ün köklü kulübüdür. Ben 1911 Çerkezköy silinsin, sadece Doğanspor olsun da demiyoruz. Kişiselleştirmek anlamında yanlış sözler ifade ediliyor. Ben hevesli de değilim, bu yaşıma rağmen malzemecilik de yaparım” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10