Akay :Çerkezköy 81 ilden göç alan bir mozaik

2014 yılında Taner diş'in kuruculuğunu yaptığı Karadeniz Sevenler Derneği'nin yeni yeri Fevzipaşa Mahallesi No:41 adresinde açıldı. Açılışta konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı V

Çerkezköy 16.05.2018 11:49:00 0
Akay :Çerkezköy 81 ilden göç alan bir mozaik

2014 yılında Taner diş’in kuruculuğunu yaptığı Karadeniz Sevenler Derneği’nin yeni yeri Fevzipaşa Mahallesi No:41 adresinde açıldı.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Dün saat 14:30’da düzenlenen açılışa Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Belediye Başkan Yardımcıları Enver Bayram, İmdat Özgör, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Aday Adayları Akın Yılmaz ve Nilgün Zaimoğlu, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Eski Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Çerkezköy Karadeniz Sevenler Derneği Başkanı Taner Diş, dernek yönetimi, üyeler ve davetliler katıldı.

 

BU MOZAİK ÇERKEZKÖY’ÜN GÜZELLİĞİ

 

Açılışta Çerkezköy’ün 81 ilden göç alan bir mozaik olduğunu ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “Bu mozaik Çerkezköy’ün güzelliği. 81 ilin tüm kültürünü bir arada bulunduran bir mozaiğin adı Çerkezköy” dedi. Akay, Kültür birlikteliğini ortaya çıkaran hemşeri derneklerini önemsediklerini de belirterek; “Çerkezköylülük bilinciyle, Çerkezköy’e sahip çıkan tüm vatandaşlarımızla bu kültür zenginliğini hep beraber yaşıyor olmanın mutluluğunu yaşayacağız. Derneğin yeni yeri Çerkezköy’e ve derneğe hayırlı olsun” dedi.

 

19 MAYIS’TA RESUL DİNDAR KONSER VERECEK

 

Akay’ın konuşmasının ardından açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra davetlilere çeşitli ikramlarda bulunuldu. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda Karadenizli sanatçı Resul Dindar’ın Çerkezköy’de konser vereceğini söyleyen Akay “Ben de bir Karadenizli sayılırım. Anne tarafım Sinoplu” dedi.

 

YENİ YER HEM DERNEK BİNASI HEM DE KAFE OLARAK HİZMET VERECEK

 

Çerkezköy Karadeniz Sevenler Derneği Başkanı Taner Diş, yeni yerin hem dernek binası hem de kafe olarak hizmet vereceğini belirterek; “Kafemizde Karadeniz’e özgü laz böreği, lahana sarması, Akçaabat köftesi ve Uzungöl sütlacı başta olmak üzere Karadeniz’e özgü pek çok yöresel tat da sunulacak” dedi.

Haber / Mayi SEYMEN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10