Hisarcıklıoğlu beşinci kez başkan oldu

Çorlu Ticaret Ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 74. Genel Kurulu'na katıldı.

Çorlu 17.05.2018 15:09:00 0
Hisarcıklıoğlu beşinci kez başkan oldu

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Genel Kurulda gerçekleştirdiği açılış konuşmasında; “Sayın Başkanlar, Kıymetli Delegeler, Oda ve Borsalarımızın seçimleriyle başlayan, uzun bir seçim dönemini bitiriyoruz. Sizler, demokrasi sınavından başarıyla geçtiniz. Özel sektörü temsil görevini hakkıyla üstlendiniz. Ülkemizin dört bir yanında, yüz binlerce tüccarın, sanayicinin oylarıyla seçildiniz. Yani, demokrasinin ve sandığın gücüyle buradasınız. Oda ve Borsa seçimlerimiz sonucunda Başkanlarımızın yüzde 42’si, meclis üyelerimizin de yüzde 50’si değişti. Seçilen tüm başkanlarımı ve delegelerimi, yürekten kutluyorum” dedi.

 

 

4 ANA MESELEYE ODAKLANDIK

 

 

Bu süreçte 4 ana meseleye odaklandıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu; ‘’ Oda ve Borsalarımızın gücünü ve kapasitesini artırdık. Şirket kurmak için kapı kapı gezme dönemi bitti. Odalarımızı tek durak ofise dönüştürdük. Oda ve Borsalarımızda dijital dönüşümü gerçekleştirdik. Bütün işlemleri, tek tuşla yapar hale geldik. Odalarımızın sorumluluk aldı. Organize Sanayi Bölgelerimiz gelişti ve sanayi Anadolu’ya yayıldı. Ticaret Borsalarımız, elektronik satış salonlarını, akredite laboratuvarlarını ve canlı hayvan borsalarını reel sektörün hizmetine sundu. Dün, yabancı dil bilen çalışanımız yoktu. Bugün Odalar ve Borsalar, uluslararası projelere imza atar hale geldi. Yurtdışından kaynak temin ediyor, Avrupa Odalarıyla birlikte çalışmalar yapıyoruz. Akredite olan Oda ve Borsa sayımız her sene artıyor. Şu an 269 Oda ve Borsamız akredite, yani 5 yıldızlı. Avrupa’nın en iyi Odalarıyla aynı hizmeti, aynı kalitede verdikleri belgelendi. Bugün dünyada üyesine en çok hizmet veren, en gelişmiş, ilk 3 Oda-Borsa sisteminden biri, biziz. Yani Türk Oda-Borsa sistemidir. Yurt dışında diyorlar ki, ülkenizde özel sektörün gelişmesini istiyorsanız, Türkiye’dekine benzer Oda ve Borsa yapısı kurun. İşte bu onurun, bu gururun, bu başarının sahibi sizlersiniz. Gecesini gündüzünü bu camianın gelişmesine, büyümesine adayan, ülkesi ve milleti için, tek kuruş almadan çalışan sizleri, Oda ve Borsa Başkanlarımı, Yönetimlerini, Meclis Başkanlarımı, Meclislerini ve Meslek Komitelerini, Genel Sekreterlerini, yani bu salonda bulunan sizleri, içtenlikle alkışlıyorum” ifadelerine yer verdi.

 

 

HİSARCIKLIOĞLU, BEŞİNCİ KEZ BU GÖREVİ YÜRÜTECEK

 

 

Hisarcıklıoğlu, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'ndeki 74. Genel Kurul'da yapılan seçimde, geçerli oyların tamamını alarak 4 yıl süreyle TOBB Başkanı oldu. TOBB Başkanlığı’na ilk kez 16 Haziran 2001'de seçilen Hisarcıklıoğlu, beşinci kez bu görevi yürütecek.

 

Haber /Sevim BOZKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10