Genç mucitler bilim fuarında projelerini tanıttı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi öğrencileri 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları kapsamında kabul gören 20 projesini görücüye çıkardı. Fuarda öğrencilerin hazırladığı projeler prot

Çerkezköy 25.05.2018 12:35:00 0
Genç mucitler bilim fuarında projelerini tanıttı

Milli Eğitim Bakanlığı ve TUBİTAK işbirliğinde ülke genelinde okullarda gerçekleştirilen TUBİTAK Bilim Fuarı etkinliklerinin bir tanesi de dün saat 10.30’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. Öğrencilerin birbirinden önemli çalışmalara imza attığı 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’na Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Şube Müdürü İrfan Danışmaz, Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

 

20 PROJE BULUNUYOR

 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Proje Yürütücüsü ve Biyoloji Öğretmeni Dilek Aktaş konuşma gerçekleştirdi. Aktaş “ TUBİTAK’ın desteğiyle hazırladığımız TUBİTAK 4006 bilim fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Bilim fuarımızda fizik alanında 7, biyoloji alanında 6, edebiyat alanında 2, felsefe alanında 2, din kültürü, rehberlik, elektronik ve yazılım alanında 1 olmak üzere toplam 20 proje bulunmaktadır. 50 öğrencimiz ve 9 danışman öğretmenimiz özverili çalışmalarını ortaya koydular. Yaptığımız çalışmalardaki temel amaç; öğrencilerin kendi ilgileri doğrultusunda belirledikleri konular üzerinde araştırma yapabilecekleri, araştırmalarını sergileyecekleri, eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmaktır” dedi.

 

 

“BAŞARI İÇİN EN GERÇEK YOL GÖSTERİCİSİ İLİMDİR VE FENDİR”

 

 

Bilim fuarlarının bir yarışma etkinliği olmadığını kaydeden Aktaş “ Öğrencilere bilimsel yöntem basamaklarını kavratarak üretebilmenin heyecanını, paylaşmanın coşkusunu ve bunların kendisinde oluşturduğu özgüveni yaşatmaktır. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk diyor ki ;  “ Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için. Başarı için en gerçek yol göstericisi ilimdir ve fendir. İlim ve Fen'in dışında yol gösterici aramak gaflettir, cehalettir, doğru yoldan sapmaktır. Proje çalışmalarında bizlere destek veren Okul Müdürümüz Fahrettin Karaman’a, öğretmen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

 

 PROJELERİ İNCELEDİLER

 

 

Aktaş’ın konuşmasının ardından Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve beraberindeki protokol üyeleri projelerin yer aldığı stantları tek tek gezerek projeler hakkında bilgi aldılar.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10