Çiftçilerin yüzünü güldürecek proje

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve ilçenin kırsal kesimlerinde alternatif ve katma değeri yüksek tarım ürünleri üretimini teşvik etmek amacıyla başlatılan "Süleymanpaşa Beledi

Süleymanpaşa 29.05.2018 17:47:00 0
Çiftçilerin yüzünü güldürecek proje

Programda konuşma gerçekleştiren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat“ Bu proje bir fizibilite çalışması ile başladı. Yine kalkınma ajansı ile beraber çıktığımız bu yolda bu bölgede modern çiçekçilik tarımının yapılabileceği görüldü. Bu küçük seraya baktığınız zaman, üretimin değerini simgeleyen aslında büyük bir atılım görürsünüz. Biz daha önce de çiçek alıyorduk. Yabancı yerlerden de değil, Yalova’dan, İzmir Bayındır’dan alıyorduk. Ama bu serayla Süleymanpaşa Belediyesi artık kendi çiçeğini kendi imkânları ile üretir hale gelecek. Altını bir kez daha çiziyorum: üretim,” diye konuştu.

 

“GARANTİLİ EKİM YAPTIRACAĞIZ”

 

Serada ayrıca köylülere seracılık ve çiçek yetiştiriciliği ile ilgili eğitim verileceğini kaydeden Eşkinat“ Bu sera başka bir işlev daha görecek. Burada bizim bölge çiftçilerimiz, köylülerimiz bir alternatif üretim biçimi olduğunu görecekler. Bundan sonraki etapta Süleymanpaşa Belediyesinin hedefi, bütün Trakya’ya Süleymanpaşa’ya bağlı köylerdeki seralarda üretilen çiçekleri satmaktır. Başka bir şey daha yapacağız. Alım garantili ekim yaptıracağız. Dolayısıyla bu basit bir sera değil. Bu üreten bir tesis. Burada çok nitelikli, katma değerli ürünler elde edilebileceğini kamuoyunun bilgisine sunacağız.” dedi.

 

ŞAHİN: “BU SERA KIRSAL KALKINMANIN NADİDE PROJELERİNDEN BİRİDİR”

 

Eşkinat’ın ardından söz alan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise örnek teşkil edecek bir projeye imza atıldığını ifade ederek, “Bugün burada gördüğümüz, kırsal kalkınmanın, yerelden başlayan kalkınmanın en nadide projelerinden biridir. Bu sera vasıtasıyla nasıl seracılık yapılacağı öğretilecek. Bu sera şu açıdan da önemli. Enerjisini yenilenebilir enerji kaynaklarından kendisi karşılayan, sulama sistemleri ve diğer altyapısıyla uygun maliyetli, güzel bir proje. Bu seranın diğer illerimize de örnek olmasını ve hayırlara vesile olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.

 

 “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇİÇEK ALIMINI BU SERADAN YAPACAK”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, “Böyle güzel bir projenin bitişinin verdiği mutluluk ve gururla burada bize sadece alkışlamak düşer. Buradan bir söz de veriyorum. Tekirdağ’ın 11 ilçesine hizmet veren Büyükşehir Belediyesi bundan sonra çiçek alımlarını Süleymanpaşa Belediyesinin serasından gerçekleştirecektir. Bununla ilgili gerekli talimatları hemen vereceğim. Bu projenin hayırlı olmasını diliyor, Tekirdağ köylüsüne, çiftçisine, hepimize güzellikler getirmesini temenni ediyorum” açıklamasında bulundu. 

 

AÇILIŞ KURDELESİNİ KESTİLER

 

Açılış konuşmalarının ardından kurdele töreni yapıldı. Modern Çiçekçilik Serası’nın açılış kurdelesini Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ile eşi Belgin Eşkinat çözdü.Daha sonra katılımcılar serayı gezerek güneş enerjisi, sulama sistemleri ve seranın çalışma şekli ile ilgili bilgi aldı.

 

Haber/Sevay KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10