Akşener; Askeri liseleri ve GATA'yı açacağız

Cumhurbaşkanı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Akşener'in Çanakkale ve Edirne Uzunköprü'den sonra üçüncü durağı ise

Çorlu 31.05.2018 23:41:00 0
Akşener; Askeri liseleri ve GATA

Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün Çorlu’da vatandaşlarla bir araya geldi.  İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sahneye gelen Akşener, “Allah sizden razı olsun iyi ki sizi dinleyip bu yola çıkmışım” dedi. Akşener “ Erkeklerimiz bizimle birlikte yol yürümeye başladı. Kadınların desteğinin arkasında çocuklarına, eşlerine, evlatlarına duydukları endişe vardı. Vatanlarının bekası için duydukları endişe vardı. Çünkü kadınlar sokakta rahat, huzurlu gezemiyordu. Şiddet, taciz, istismar almış başını gitmişti. Çocuklarımız üzerinde de aynı şiddet aynı istismar ve aynı huzursuzluk vardı. Kadınlar huzur istiyor huzur. Kadınlar evlatlarının bir işi olsun istiyor. Kocalarını akşam eve huzurla gelip huzurlu sofraya oturup hayatını huzurla tamamlamasını istiyor. Ama Türkiye bugün kadına, çocuğa, gence yönelik her bir kararın yanlış olduğu, 16 yılda Türkiye benden senden diye bölündüğü, kardeşlik hukukunun ortadan kalktığı bir süreci yaşıyor. Hakkın hukuku yeniden tesis edilmesini istiyor. Bu nedenle bu defa bir kadını, bu defa bir anaya, yürü arkandayız dediler ve yola çıkardılar. Allah sizden razı olsun iyi ki sizi dinleyip bu yola çıkmışım” diye konuştu.

 

 

“ENGELLERİ AŞA AŞA BUGÜN SİZLERLEYİM”

 

 

“Bu partiyi milletim istedi kurdum” diyerek konuşmasını sürdüren Akşener “ Milletim istedi cumhurbaşkanı adayı oldum. Ama enteresan partimin kurdurulmasının önüne geçilmek istendi, direndik. Sonra bir baktık 24 Haziran’da baskın maskın değil, süper baskın seçim ortaya çıktı. Parti kurdurulmak istenmedi size güvendim kurdum. Sonra seçime sokulmak istenmedi, size güvendim seçime giriyorum. Erken süper seçim getirdiler biz de hayhay dedik. Şimdi kendileri ağlıyor. Sanki seçim kararını ben aldım. Kendinin aldınız biz de peki dediniz. Ardından 3 aday muhabbeti geldi. İYİ Parti, CHP, Saadet Partisi, hatta HDP  hep beraber bir araya gelelim sayın Abdullah Gül’ü aday gösterelim dendi.  Ben de o zaman ‘milletime söz verdim, kadınlara söz verdim, sözümden cayamam. Sayın Gül benim gibi 100 bin imza ile aday olsun çok sevinirim ama sözümden geri dönmem’ dedim. Herkesin kuyruğu birbirine değiyormuş. Anlayamadım gitti. 7’den 77’ye birbirleri ile yan yana gelmeyecek insanlar bana sövdüler. Niye çatı adaya karşı çıkmışım. Peki fena mı oldu. Bir cumhur ittifakı var adayı Erdoğan. Bir millet itikafı var, İnce, ben, Karamollaoğlu adayız. İttifakın içinden 3 aday çıktı. Son derece şenlikli, neşeli kampanyalar oluyor. Engelleri aşa aşa bugün sizlerle beraberiz” açıklamasında bulundu.

 

 

“CEBİNDE KAÇ PARA VAR DİYORUM”

 

 

Akşener “ Her gittiğim yerde kadınlarımız tülbent, yazma, yemeni hediye ediyorlar.  Bunlar çeyizlerden çıkıyor. Kadının hayallerini, umutlarını, gelecekle ilgili düşüncelerini içine gömdüğü, Türkiye’ni barış, kardeşlik, huzurunun sembolüdür. Bu tülbentleri her yerden alıyorum. Allah nasip edecek, siz destek vereceksiniz, ben cumhurbaşkanı olacağım. Saray’ı bırakıyorum. Çankaya Köşkü’nde oturacağız ve bunlarla Türk kadınını simgeleyen bir müze açacağım.  Damat var ya damat kızmış. Hani fetö okullarından mezun damat yok mu, kızmış. Diyor ki ‘çılgın projeler varken yani tülbent müzesi, çok şaşırdım’. Şaşıracağın belli be kardeşim senin. Kayınpederin her bir cümleme cevap veriyor. Ben her gittiğim yerde bir gence ‘cebinde kaç para var’ diyorum. Bugüne kadar çocuklarda 5 liranın üstünde çıkmadı. Daha yaşı büyüklerde en yüksek para 25 lira çıktı. Kayınpeder çok kızmış. Gitti Erzurum’a. ‘Biri de çıkmış milletin cebinden para soruyor, sana ne milletin cebinden, sen kendi cebine bak’ . Ya Allah büyük. Böyle insanı şaşırıyor. Bir siyasetçinin görevi milletinin cebinde ne olduğunu bilmektir. Sen kendi cebine baktın. Bir yüzükle yola çıktı gemi filosu var. Dünyanın en zengin siyasetçisisin” dedi.

 

 

“ORDUNUN İTİBARINI GERİ KAZANACAĞIZ”

 

 

İYİ Parti’nin Türkiye’ye iyi geleceğini ifade eden Akşener “ ZenginFetö’lülerin hepsi dışarıda. Garibanlar nerde? Çaycı, çorbacı hapiste. Bir anne var. Harbiye’deki oğluna müebbet vermişler. Ben Bursa Öğretmen Okulu’nda yatılı okudum. Babam beni okula götürdüğünde ‘kızım devletime emanet’ dedi. Hanımefendinin de oğlu devlete emanet. Ey Tayyip Erdoğan, komutanlarına el süremedin, 18 yaşındaki çocuklara mı gücün yetti? Erkeklere soruyorum. Komutan “Yürü” dedi “Hayır” diyebilir misiniz? Bu çocukların yerine onları oralara götürenler ceza görmeli. Ama damatlar bakan, oğullar milletvekili adayı, Pensilvanya’ya gidip yüz sürenler milletvekili adayı. Olan gariban ananın çocuklarına oluyor. Türk ordusunu, dünyanın ilk ve tek düzenli ordusu diye tanımlanan Türk ordusuna itibarını iade edeceğim. Kuleli’yi, Işıklar’ı, Maltepe’yi, bu  askeri okulları yeniden açacağım. Cumhurbaşkanı seçilir seçilmez ilk önce onları açacağım. Arkasından GATA’yı açacağız, harp akademilerini yeniden açacağız. Önce ordumuzun itibarını iade edeceğiz” dedi.

 

 

“500 LİRA VATANDAŞLIK MAAŞI VERECEĞİZ”

 

 

Akşener “ Devlet gencini okutmak zorundadır, devlet gencine iş bulmak zorundadır. Eğer gençlere iş bulamıyorsanız, anasının babasının karşısında mahcup etmeyeceksiniz. O yüzden gençlere iş buluncaya kadar 500 lira vatandaşlık maaşı bağlayacağız” açıklamasında bulundu.Akşener, konuşmasının ardından milletvekillerini sahneye davet etti ve “Benim 2 şapkam var. Biri kendim biri partim, adaylarımızı sizlere emanet ediyorum” dedi.

 

 

Haber/Şaban KARDEŞ-Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10