Gülerçinli öğrencilerden iade-i ziyaret

2017-2018 Eğitim Öğretim yılında Gülerçin Koleji ve 139 Zaharii Krusha okulu arasında öğrenci değişim programı gerçekleştirildi.   Geçtiğimiz Nisan ayında Özel Gülerçin Koleji  Ã

Çerkezköy 5.06.2018 11:40:00 0
Gülerçinli öğrencilerden iade-i ziyaret

Değişim programının ilk gününde Türk öğrenci grubunu ev sahibi aileler ve öğrenciler karşıladılar ve ardından  ev sahibi aileler ile tanışan öğrenciler birlikte vakit geçirmek üzere evlerine dağıldılar. Okulun Yabancı Dil Bölüm Başkanı Çiğdem Erdağ , 139 Zaharii Krusha Okul Müdiresi Rumyana Doncheva ve İngilizce öğretmeni Reni Avramova ile akşam yemeğinde buluştular. İki ülke arasındaki eğitim sistemi ve yabancı dil öğretimi üzerinde sohbet ettiler ve yeni projeler için fikir alış verişinde bulundular. İkinci günde Gülerçin Koleji öğrencileri 139 Zaharii Krusha okulunu ziyaret etti. Geleneksel karşılama ile ağırlanan öğrencilere okulda hoş geldin seremonisi gerçekleştirildi ve geleneksel halk müziği şarkıları seslendirildi. Ardından öğrenciler geleneksel Bulgaristan halk kıyafeti tasarımı gerçekleştirdiler. Ardından şehir turuna çıkan öğrenciler şehrin simgeleri haline gelmiş olan tarihi ve turistik yerleri ziyaret ettiler. Öğle yemeği için Türk öğrenciler, ev sahibi Bulgar öğrenciler, okul müdürleri ve öğretmenler bir araya geldiler. 

 

MANASTIRIN HER DETAYI İNCELENDİ

 

Üçüncü günde Rila Manastır’ını ziyaret etmek üzere sabah erken yola çıkıldı. Yeşilin, doğanın ve tarihin bir arada bulunduğu yolları geçerek Rila Dağı eteklerinde kurulmuş Rila Manastırına ulaşıldı. Manastırın her detayı incelendi. Manastır ziyaretinin ardından muhteşem doğaya karşı yemek yenildi ve sonrasında dönüşe geçildi. Dördüncü günde Sofya’da tekrardan şehir turuna çıkıldı ve Paradise alışveriş merkezine geçilip yemek yenildi. Tüm günü şehirde geçiren öğrenciler günün sonuna doğru daha fazla eğlence için Sofya’da yer alan Survivor tarzı etkinliklerin olduğu parka geçiş yapıldı ve öğrenciler farklı kulvarlarda kendilerini denediler. Beşinci günde  yine sabah erken yola çıkılarak Bulgaristan’ın en büyük 2. Şehri olan Plovdiv şehrine gidildi. Şehir ile ilgili kısa film izlenildi. Gezinin ardından tarihi sokaklarda dolaşan öğrenciler gördükleri evleri oldukça beğendiler. Plovdiv de yenilen yemek sonrası dönüş yoluna geçildi ve ev sahibi veliler, öğrenciler, öğretmenler ile akşam yemeğinde buluşuldu. Canlı müzik eşliğinde yenilen yemekte hediye takdimi gerçekleştirildi. Birlikte yenilen son akşam yemeği hoş sohbet ile devam ettirildi ve ardından öğrenciler evlere geçtiler. 

 

Haber: Sevay KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10