Akay: Büyük bir aileyiz

10 mahallede mahalle iftarı düzenleyen Çerkezköy Belediyesi önceki akşam da Veliköy Düğün Salonu'nda belediyenin şirketine bağlı olarak çalışan personellere iftar yemeği verdi. iftar yemeğine b

Çerkezköy 7.06.2018 18:28:00 0
Akay: Büyük bir aileyiz

AKAY, ŞİRKETE BAĞLI ÇALIŞAN PERSONELLERİ BİLGİLENDİRDİ

İftar yemeğinde kendi eliyle yemek servisi yapan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, iftar sonrası şirkete bağlı çalışan personelleri bilgilendirmek amacıyla konuşma yaptı. Akay;"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın yayınladığı genelgeye göre Nisan ayı itibari ile Çerkezköy Belediyesi’nin de kurmuş olduğu Çerkezköy Personel Anonim Şirketi’nin hepimiz çalışanları olduk. Yani park ve bahçelerde çalışan arkadaşlarımız, temizlik şirketinde çalışan arkadaşlarımız ve onun dışında Çerkezköy Belediyesi personel işlerinde çalışan arkadaşlarımızın hizmet alım ihaleleri geçmişte Çerkezköy Belediyesi’nde personel olarak gözükmezdi. Hizmet alımı şeklinde çalışırdınız o bölümlerde. Şimdi bunların hepsi Çerkezköy Belediyesi Personel A.Ş'de toplandı. Şu anda 356 çalışma arkadaşımızla beraber olduk ve bunla ilgili bugüne kadar bizde bu geçişleri yani belediye şirketi kuruluşundan itibaren kurulma aşamasında bugünlere gelene kadar geçişlerle ilgili tüm ayrıntılarını bakanlığın bize gönderdiği genelgeler doğrultusunda yaptık. Yani bu güne kadar kazanılmış ne kadar hak varsa bu haklarda değerlendirildi. Mevcut genelgelerine göre bu adımlar atıldı. Tabi ki aniden çıkan bu yasa adım adım genelgelerle kendini gösterdi’’ dedi.

 

TAŞIMA İLE İLGİLİ ÜCRET KONUSU CEVAP BEKLİYOR

 

Zaman zaman bazı tereddütlerin oluştuğunu ifade eden Akay;‘’Bu tereddütlerin sizde de olduğu düşüncesi bana geldiği için bunları konuşuyorum. Şirketi kurduk. Bütün ihaleleri fesh ettik. Artık tüm çalışanlarımız Çerkezköy Belediyesi Personel AŞ'nin bir çalışanı haline geldi. Bundan sonraki süreçte de önümüze getirilen yaklaşık 2020 yılına kadar bakanlığın bir toplu sözleşmesi var. Bu sözleşme hükümleri gereği çalışanlarımızın tüm haklarını burada yazan bakanlığın ortaya koymuş olduğu hükümler doğrultusunda veriyoruz. Bunun dışında tereddütlerimiz vardı bununla ilgili, bakanlık görüşleri istedik. Bakanlık görüşlerinden tereddüdümüz olan konularla ilgili bir tane cevap olumlu geldi. Yani geçen ay ilk defa ödediğimiz 5,60 lira ödediğimiz ödeneği geçmiş ihalede 11,20 olarak alıyordunuz. Bunların 11,20 lira olup olmayacağı ile ilgili bakanlık görüşü geldi. Geçmiş ay hakkınız dahil olmak üzere 11,20 olarak yatacak. Bizim mevduat hükümlerini uygulama gibi bir zorunluluğumuz var. Tereddüt varsa bunu bakanlığa soracağız cevabını alacağız ki yarın çalışanlarımız mağduriyet yaşamasın. Bir diğer konu, taşıma ile ilgili ücret alınıyordu. Bunu da bakanlığa sorduk olumlu yada olumsuz cevap geldiğinde yeniden bilgilendirileceksiniz. Umuyoruz ki bununla ilgili de olumlu bir cevap alırız. Bu hakları da teslim etmiş oluruz’’ dedi.

 

BURADA ÇALIŞAN HERKESİN ALIN TERİ VAR EMEĞİ VAR

 

Çerkezköy Belediyesi’nin Çerkezköy Belediyesi Personel A.Ş’de bulunan 356 personelin dışında memur kadrosunda sürekli işçi kadrosunda bulunan personelleri ile beraber yaklaşık 600 kişilik bir aile olduğunu kaydeden Akay; ‘’  Ailenin içerisinde 1 senedir çalışan var 3 senedir,4 senedir,10 senedir çalışan var. 15,20 sene Çerkezköy'e hizmet eden çalışanlarımız var. Geçmişten bu güne belediyeden hangi işleri ortaya koyuyorsa burada çalışanların emeği ile ortaya çıktığını biz  biliyoruz. Bu emeği tabi ki önemsiyoruz. Dolayısıyla bugün ortaya konan haklar, çalışanlarımızın hakları savunulacaksa bu hakkı sonuna kadar savunuruz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Dolayısıyla ben bu ayrıntıları da sizinle baylaştıktan sonra Ramazanın bu güzel akşamında bu güzel iftar sofrasında buluşmanın da mutluluğuyla bugüne kadar ki 4 yıldır beraber çalışıyoruz, 4 yıldır çalıştığımız çerkezköye kattığımız güzellikler ortada. Bu günde o güzelliklerin bir tanesinde Veliköy Mahallemizin bu güzel düğün salonunda bu güzel sofrada sizlerle beraber buluşuyoruz. Çerkezköy sokaklarında mahallelerinde yemyeşil sokaklarında parklarında bahçelerinde burada çalışan herkesin alın teri var emeği var" dedi.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10