Türk soydaşlar iftar sofrasında buluştu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Kırcaali Belediyesi'nin de destekleriyle Kırcaali'de Türk soydaşlara 5 bin kişilik iftar yemeği düzenlendi.

Tekirdağ 10.06.2018 15:08:00 0
Türk soydaşlar iftar sofrasında buluştu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Bulgaristan'ın Kırcaali şehrinde verilen iftar yemeğine, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili ve Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Maramaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan davetliler ve Kırcaali kentinde yaşayan yaklaşık 5bin Türk vatandaş katıldı.

 

BU TÜR ORGANİZASYONLARIN DAHA FAZLA YAPILMASI GEREKİR

 

İftar programında, yaklaşık 5 bin Türk kökenli vatandaş ve Tekirdağ'dan katılan davetliler bir arada iftar yapmanın sevincini yaşadı. İftar programı sonrasında bir konuşma yapan Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Aziz, kardeş belediyeler tarafından düzenlenen iftar yemeğinin birlik ve beraberliği pekiştirmesi açısından önemli olduğuna dikkat çekerek bu tür organizasyonların daha fazla yapılması gerektiğini ifade etti.

 

BULGARİSTAN'DA BİRÇOK TÜRK VATANDAŞ YAŞIYOR

 

Bulgaristan'da birçok Türk vatandaşın yaşadığını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili ve Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe de; "Burada kendimizi hiçbir şekilde yabancı gibi hissetmedik. Trakya'nın genelinde çok sayıda göçmen vatandaşımız var. Ben de göçmen bir ailenin çocuğuyum. Ailem zamanında Bulgaristan'dan göç etmiş Tekirdağ'a. Burada bulunmaktan dolayı büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Kardeş belediyelerimiz tarafından düzenlenen bu iftar yemeğinde hepinizin oruçlarınızın kabul olmasını diliyorum. Kadir Gecenizi ve yaklaşan Ramazan Bayramınızı kutluyorum" dedi. İftar programı sonrasında Kırcaali'de yaşayan Türk protokol üyelerine, Tekirdağlı belediye başkanları tarafından plaket ve hediye takdim edildi.

 

Haber: Metin KARA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10