Kursiyerlere sertifikaları verildi

Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü ZiraatBİYOTEK projesi kapsamında ücretsiz olarak düzenlenen "Uygulamalı Bitki Doku Kültürü ve Su Kültürü Eğitimi"?

Tekirdağ 10.06.2018 17:55:00 0
Kursiyerlere sertifikaları verildi

Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü öğretim üyelerinden proje koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Sefer Demirbaş, proje koordinatör yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sheida Daneshvar ve proje personeli Araş. Gör. Elif Ceren Pehlivan’ın eğitmenliğinde katılımcılar ilk gün “Su Kültürü Teknikleri” hakkında teorik ve uygulamalı bir eğitim aldı. Eğitimin ikinci ve üçüncü günlerinde “Bitki Doku Kültürü Teknikleri” hakkında Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü uygulama ve araştırma laboratuvarlarında teorik ve uygulamalı eğitime devam edilirken eğitim kapsamında katılımcılar Su Kültürü ve Doku Kültürü tekniklerini birebir uygulama yapma imkânı elde etme olanağı buldu.  Eğitimin dördüncü gününde Doku Kültürü ortamında yetiştirilen bitkilerin dış ortam şartlarına aktarılması ve ortam şartlarına alıştırma süreci hakkında bilgiler verilmiş, yine aynı gün Su Kültürü Tekniği kullanılarak yetiştirilmeye bırakılan bitkilerin genel durumu kontrol edildikten sonra katılımcılarla eğitimin genel bir değerlendirmesi yapıldı. Eğitimin son gününde Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sezen Arat ve Bitkisel Biyoteknoloji Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Behiye Banu Bilgen’in katılımları ile düzenlenen tören ile kursiyerlere sertifikaları verildi.

 

TEKNİK BİR ZİYARET GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Trakya Kalkınma Ajansı 2016 yılı Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programı tarafından finanse edilen TR21/16/KÖA/0006 referans numaralı ZiraatBİYOTEK Projesi çerçevesinde gerçekleştirilen eğitimin sertifika töreni sonrasında Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sezen Arat, NKÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Duran Anarat, Proje İzleme Değerlendirme Birim Uzmanı Merve Güneş’in de aralarında bulunduğu eğitimci ve katılımcılardan oluşan heyet tarafından Tekirdağ’ya bağlı Naip Mahallesi’nde yapımı devam eden ZiraatBİYOTEK projesi laboratuvar binası ile topraklı ve topraksız üretim seralarını yerinde incelemek için teknik bir ziyaret gerçekleştirdi.

 

Haber: Abdullah ADIGÜZEL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10