İftar geleneğini 42 yıldır sürdürüyor

Çerkezköylü iş adamı Bellona Bölge Başbayii Onursal Başkanı Gafur Güneş, dede mirası iftar geleneğini  doğup büyüdüğü  Saray'ın Kadıköy Mahallesi'nde  aralıksı

Tekirdağ 11.06.2018 15:27:00 0
İftar geleneğini 42 yıldır sürdürüyor

Gaffur Güneş, “Rahmetli  Recep dedemin başlattığı toplu iftar yemeklerini dedem vefat ettikten sonra ben üstlendim ve 42 yıldan bu yana da aralıksız olarak her yıl devam ettiriyorum. Özellikle Ramazan ayında kalabalık bir topluluğa iftar verdiğinizde iftar vereni de ruhen huzura kavuşturuyor. Çünkü bu iftar programları karşılık beklemeden Allah rızası için verilen yemeklerdir. Benden sonra bu iftar programını torunlarım  devam ettirir mi bilmiyorum. Devam ettirilsin yada ettirilmesin diye de bir şey demem. Kendileri bilir. Ama ben ömrüm olduğu sürece bu toplu iftarları devam ettireceğim” diye konuştu.

 

KATILIMCILARA TEŞEKKÜR ETTİ

 

Gafur Güneş, önceki akşam verdiği iftar programına katılan mahalle halkı başta olmak üzere Çerkezköy’den gidenlere de  katılımları için teşekkür etti. Gafur Güneş “ Her yıl olduğu gibi bu yılda 42. İftarımızda köy halkımız ve Çerkezköylü dostlarımızla bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. İnşallah bundan sonrada sağlığımız elverdiğince siz değerli dostlarımla bir arada olmak en büyük dileğim” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10