Çevre gönüllerinden Uyan'a plaket

Trakya'da yapılması planlanan 12 termik santralin 4'ünün Marmaraereğlisi'nde kurulması üzerine verdiği mücadele ile danıştay'ın red kararı almasına yardımcı olan Marmaraereğlis

Marmara Ereğlisi 11.06.2018 15:36:00 0
Çevre gönüllerinden Uyan

Çevre Gönüllüleri Derneği tarafından  kurulması planlanan Termik Santrallere karşı verdiği mücadeleden dolayı Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan’a plaket takdim edildi.

 

TRAKYA’DA 12 ADET TERMİK SANTRAL YAPILMASI PLANLANIYOR

 

Trakya’da 12 adet termik santral yapılması planlandığını ifade eden Marmaraereğlisi Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Atilla Olgaç; ‘’Bunların dördü Marmaraereğlisi ilçesindeydi. Sayın Belediye Başkanımızın çalışmaları, Marmaraereğlisi halkının desteği ve topyekûn bizlerin de desteğiyle bunu önledik. Belediye Başkanımız Uyan sizlere Danıştay’ın verdiği ret kararını söyledi. Bu bir bayram hediyesi. Sayın Başkanımızı ve çevre ve insan sağlığının yanında olan tüm halkımızı kutluyorum. “dedi. 

 

DANIŞTAY RET KARARI VERDİ

 

Bölgeye yapılması planlanan termik santral yapımının durdurulması için sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar ile birlikte büyük mücadele verirken,  Çevre Gönüllüleri Derneği’nin başlattığı kampanyalara destek verilerek ilçede yaşayan vatandaşlardan 25 bin 500 adet imza toplandı. Yapılan itirazlarla ilçede yapılması planlanan kömürlü termik santrallere Danıştay ret kararı verdi.Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak gibi ağır bir sorumluluklarının olduğunu ifade eden Uyan;  ’Tek amacımız bölgede yaşayan insanların sağlığını korumak ve yaşam standartlarını arttırmak. Termik santraller konusunda Danıştay son noktayı koyarak ret karar verdi. Bu kararın alınmasında etkili olan imza kampanyasına katılan ve katkı sağlayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Atilla Olgaç ile üyelerine de göstermiş oldukları azim ve çalışkanlıktan dolayı da teşekkür ediyorum’’dedi.

 

Haber: Mayil SEYMEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10