2. protokol Velimeşe Bozası için imzalandı

Trakya Kalkınma Ajansı bölgedeki yöresel ürünlere coğrafi işaret alınmasına ilişkin olarak paydaş kurumlarla çalışmalarına başlarken Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile K

Çorlu 21.06.2018 12:31:00 0
2. protokol Velimeşe Bozası için imzalandı

Trakya Bölgesi’nin coğrafi işaret konusunda önemli bir potansiyeli olduğunu vurgulayan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin bunu göz önünde bulundurarak Ajansın bu konuda çalışmalarına hız verdiğini belirterek; “Ajans olarak coğrafi işaret ile ilgili bir çalışma başlatmış bulunuyoruz. Öncelikle mevcut durumumuzu inceledik, coğrafi işaret karnemizi ortaya koyduk. Edirne’den 4 ürün, Tekirdağ ve Kırklareli’den 1’er olmak üzere toplamda 6 yöresel ürünümüz coğrafi işaret almış. Bunlar; Edirne Beyaz Peyniri, Keşan Satır Et, İpsala Pirinci, Edirne Tava Ciğeri, Malkara Eski Kaşarı ve Kırklareli Hardaliyesi. Başvuru süreci devam eden ürünlerimizle coğrafi işaret alabilecek birçok yöresel ürünümüz bulunduğunu tespit ettik. Elde ettiğimiz verilerle birlikte paydaş kurumlarımıza coğrafi işaret başvuru sürecinde teknik destek olmaya karar verdik. Belirlenen ürünlere ilişkin coğrafi işaret süreci tamamlanana kadar paydaşlarımıza destek olacağız. Tabi, coğrafi işareti almış olmak yetmiyor, sonrasında ürünlerin markalaşması ve tanıtımının yapılması konusunda da hem hali hazırda coğrafi işaret almış kurumlarımıza hem de süreci devam eden başvurulara desteğimiz devam edecek. Coğrafi işaret almış bir ürünün marka değerinin artırılması ve tanıtım faaliyetlerine yönelik olarak da bir strateji belgesi hazırlıyoruz. Bu konuda da paydaşlarımızın fikirlerini alıp belgeye son şeklini vermeyi planlıyoruz” dedi.

 

İKİNCİ PROTOKOL, “VELİMEŞE BOZASI” İÇİN İMZALANDI

 

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen coğrafi işaret çalışmaları kapsamında ikinci protokol, “Velimeşe Bozası” için imzalandı. Trakya bölgesi kültürel değerlerinin korunması ve ayrıca Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde Trakya Kalkınma Ajansı Hizmet Noktası kurulması amacıyla Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ile Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan tarafından protokol imzalandı. İmza törenine ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Ersoy, ÇTSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Kaya Kumyol, ÇTSO yönetim kurulu üyeleri; Haşim Yiğit, Cem Tunalı, Gönül İşbul ve Ertuğrul Adıgüzel katıldı.

 

İKİ KURUM ARASINDAKİ BAĞLAR GÜÇLENECEK

 

Protokollerin amacının “Bölge Planı ve Çalışma Programı hedefleri doğrultusunda, Ajans ile Çorlu TSO arasında, Bölgede ekonomik değer taşıyan ‘Velimeşe Bozası’ ürününün bilinirliğini artırmak ve hukuki koruma sağlamak üzere ortak çalışma yapılması için bir araya gelmek olduğunu belirten Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin; ‘’Çorlu TSO hizmet binasında açılacak olan Trakya Kalkınma Ajansı irtibat noktasının Oda Üyelerine ekonomik anlamda pozitif katkı yapacağını ve iki kurum arasındaki bağların güçleneceğine dikkat çekti.

 

ÜSTÜMÜZE DÜŞEN GÖREVİ YERİNE GETİRECEĞİZ

 

Velimeşe Bozası  ürününün hukuki korunması için gerekli olan marka, coğrafi işaret vb. fikri mülkiyet hukuku konusu tescil işlemlerinin gerçekleştirilmesi hususunda Trakya Kalkıma Ajansı ile işbirliği içinde olacaklarını ifade eden Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan; ‘’Kültürel değerlerin korunması, ülke ve dünya çapında ses getirmesi amacıyla odamız olarak üstümüze düşen görevi yerine getireceğiz. Ayrıca Odamız bünyesine kurulacak Trakya Kalkınma Ajansı irtibat noktasıyla üyelerimize ekonomik alanında katkılar sağlayacağız” dedi.

 

 

Haber: Sevay KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10