Bozdağ: Piyasada sıcak para yok 

Türkiye 24 Haziran'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine kitlenince özellikle son üç aydır piyasalar gittikçe durgunlaştı. " Cirolar yarıya indi" diyen esnaf evine ek

Çerkezköy 21.06.2018 14:43:00 0
Bozdağ: Piyasada sıcak para yok 

Bir süredir ekonominin geri plana itilmesi sebebiyle piyasalarda yaşanan büyük durgunluk esnafı da vurdu. İşlerdeki durgunluğun yanı sıra vergi, sigorta primleri ve işyeri kiralara kötü gidişte önemli rol oynuyor. Piyasalar durgun, talep yok, insanlar alışveriş yapamıyor. Esnaflar ise kredi çekerek ayakta durmaya çalışıyor. Ekonomik durgunluk nedeniyle kimi esnaf kapısına kilit vururken, varlığın sürdüren esnaflar ise zor günler geçiyor.

 

ESNAF KREDİYE YÜKLENDİ

 

Son bir yılda kötü bir sezon geçiren esnafın, yeni sezondan umutlarını yükselterek krediye yüklendiğini kaydeden Çerkezköy Esnaf Odası Başkanı Ali Bozdağ “ Esnafımızın bu dönem krediye olan talebini çok yüksek olarak görüyorum. 40 yıllık ticari çalışma hayatımda bu dönemki kadar esnafın krediye yüklendiğini ilk defa görmekteyim. Piyasadaki sıkıntıdan mı kaynaklanıyor yoksa esnafın çalışma alanını genişletip değerlerine değer mi katmaya çalışıyor onu görmüş değilim. Bize gelen esnafımız var bir de bize gelmeden bankaya, kooperatiflere gidip kredi çeken esnaflarımız var” dedi.

 

“SIKINTILI DÖNEM YAŞAYACAĞIZ”

 

Bozdağ “ Esnafımız önünü göremiyor. Esnafımız kendine yön vermek için 24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan seçimleri bekliyor. Gelecek dönem sıkıntılar bizi etkiler diye düşünüyorum. Çünkü hangi iktidar gelirse gelsin biraz daha sıkıntılı dönem yaşayacağız. Piyasada sıcak para dönmüyor. Esnafımız özellikle son dönemlerde doların yükselmesiyle birlikte gerçekten çok sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Temennimiz ise istikrarın olmasıdır. Siyasilerin seçim çalışmalarından piyasaya sıcak para getireceğini düşünüyordum. Ama öyle bir şey yaşamadık” açıklamasında bulundu.

 

SİFTAH YAPMADAN İŞYERİNİ KAPATTI

 

Çerkezköy’de gıda sektörü dışında bütün sektörlerde kriz olduğunu kaydeden Bozdağ “ Gıda sektörü mecburi olduğu için sıkıntı yaşamıyorlar. Ramazan boyunca çoğu esnafımız siftah yapmadan işyerini kapattı” dedi.

 

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10