Kuvancı: Sendikacılık benim özel ilgi alanım

İYİ Parti 4. Sıra Tekirdağ Milletvekili Adayı Belma Kuvancı dün Teksif ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubeleri'ni ziyaret etti. Kuvancı'nın ziyaretlerine İYİ Parti Çerkezköy İlÃ?

Tekirdağ 22.06.2018 16:41:00 0
Kuvancı: Sendikacılık benim özel ilgi alanım

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Belma Kuvancı dün saat 11.30’da ilk ziyareti Tekfis Sendikası Çerkezköy Şubesi’ne yaptı. Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan ve şube yönetimi Kuvancı  ve beraberindeki partilileri kapıda karşıladı.

 

SENDİKAL FAALİYETLERİNDEN SÖZ ETTİ

 

Ziyarette Teksif Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Belma Kuvancı, İlçe Başkanı Cemalettin Turlin ve ilçe yönetimine ziyaret için teşekkür etti ve ardından sendika çalışmaları hakkında bilgiler verdi.  Türkkan “Teksif Sendikası olarak her partiye eşit mesafedeyiz. Sendika üyelerimize sözleşme dönemlerinde de  yapabileceğimiz en iyi şekilde sözleşme yapmaya özen gösteriyoruz.Teksif Sendikası olarak biz aynı zamanda Türk-İş’in de kurucusuyuz” dedi.

 

18 YILDIR SİYASETİN İÇİNDEYİM

 

Ardından konuşan İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Belma Kuvancı da, “18 yıldır siyasetin içindeyim. Halkımızın beklentilerinin neler olduğunu da gayet iyi biliyorum.Bu ülkede kim taş üstüne taş koyarsa takdir ederiz.İki buçuk yıldır da Cumhurbaşkanı Adayımız ve Genel Başkanımız Meral Akşener ile birlikte omuz omuza çalışıyoruz. Her gittiğimiz yerde inanın Meral Akşener’e vatandaşlarımızın büyük ilgisi var. İnsanlarımız  Akşener’i samimi olarak destekleyeceklerini söylüyor. Ak Şener içerde ne söylüyorsa dışarıda da aynı şekilde söylüyor. Ve dürüst bir siyasetçi. Yapacağı işleri söylüyor yapılamayacak ya da yapmayacaklarını söylemiyor. Kısaca gerçekçi bir lider.Tüm ekibine de her zaman doğruların söylenmesi bakımından talimatı var. Ve ekip olarak da onun bize gösterdiği yoldan yürüyoruz.”dedi.

 

SENDİKACILIK BENİM ÖZEL ALANIM

 

Kuvancı şöyle devam etti, “Sendikacılık benim özel ilgi alanım ve bu konuda birçok yayınlanmış ve yayınlanmamış makalelerim var. Sendikacılık gerçekten özveri ile yapılması gereken ve çalışanların hak ve hukukunun korunmasında titiz bir çalışma isteyen bir iş. Ülkemizde maalesef sendikalı olan çalışan sayısı az. Her iş kolunda çalışanların hak ve hukuklarının korunması ve emeğinin karşılığını almaları için sendikalı olması lazım.”diye konuştu.

 

TMS’DE ÇİÇEKLE KARŞILANDI

 

Teksif Sendikası Çerkezköy Şube ziyareti ardından Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubes’ni ziyaret eden İYİ Parti Tekirdağ  Milletvekili Adayı Belma Kuvancı ve beraberindeki partililer, Türk Metal Sendikası Şube binası önünde  Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak ve şube yönetimi tarafından çiçekle karşılandı.

 

BİZ YÜZYILIN SENDİKACILIĞINI YAPIYORUZ

 

Ziyarette ilk konuşmayı Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak yaptı. Koçak, konuşmasına ziyaret için Kuvancı ve beraberindeki partililere teşekkür ederek başladı. Koçak; “Biz Türk Metal Sendikası olarak üyelerinden ücret  alan tabela sendikası değiliz. Ülkemizde 64 sendika var. Bunların çoğu ücret alan sendikadır. Biz üyelerimizin hak ve hukukunu koruyan ve aldığı aidatları sosyal, eğitim, tatil  ve  gıda yardımı olarak da geri dönüş yapan gerçek sendikayız. Türk Metal Sendikası şu anda dünyada önde gelen en saygın sendikaların başında geliyor. Türkiye genelinde 210 bin Çerkezköy’de de 15 bin üyesi olan Türkiye’nin en büyük sendikayız. Bize bağlı sendikalarda çalışmalarımız çok güzel ve sıkıntımız yok. Çalıştığımız işyerleri de bizim kendi işimiz ve bu nedenle üretimimizi de titiz şekilde yapıyoruz. Sendikasız işyerlerini de sendikalı yapmak için çalışıyoruz” dedi.

 

İYİ PARTİ İKTİDARINDA İŞÇİ, ÇİFTÇİ OLMAK ÜZERE HER KESİM HAKKINI ALACAK

 

Ardından konuşan İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Adayı Belma Kuvancı, “Az önce Teksif Sendikası’nda ifade ettim. Sendikacılık benim özel alanım.H angi iş kolu olursa olsun çalışanlar mutlaka sendikalı olmalı. İyi Parti iktidarında işçi, çiftçi olmak üzere her alanda çalışanların durumu iyileştirilecek ve herkes emeğinin karşılığını alacak. Değerler üzerinden üretim yapmamız lazım. Türk Metal  Sendikası olarak siz yüz yılın sendikacılığını yapıyorsunuz ve bu güzel çalışmalarınız için de sizleri takdir ediyorum. Her sendika sizin sendikanız gibi olmalı. Sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”dedi.Yapılan konuşmaların ardından Başkan Koçak,  Kuvancı’ya üzerinde Atatürk ve Türk bayrağı olan kahve takımı hediye etti. Daha sonra günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

 

 

Haber/Seyit SÜREN

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10